directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig evita confirmar si suprimirà els 80 km/h

Artur Mas va prometre durant la campanya que una de les primeres accions del seu Govern seria eliminar-los · El titular d'Interior diu ara que acabarà amb la 'rigidesa excessiva' de la norma

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, evita confirmar si suprimirà la polèmica mesura de limitació de la velocitat a 80 km/h a la rodalia de Barcelona, una de les promeses estrella d'Artur Mas durant la campanya electoral. Puig -que assegura que la mesura no compleix l'equilibri entre 'mobilitat, seguretat i sostenibilitat' que perseguirà des de la seva conselleria- només diu que acabarà amb la 'rigidesa excessiva' de la norma. D'altra banda, també assegura que, d'entrada, no tocarà 'cap de les càmeres' de vigilància que el seu antecessor en el càrrec, Joan Saura, va instal·lar a les sales d'escorcolls de totes les comissaries. La seva intenció és revisar-les i, sobretot, evitar que d'aquestes se'n faci de nou 'un ús' que augmenti la desconfiança de la ciutadania cap a la seva policia.
autopista, ap7, carretera
Comparteix
   


Etiquetes
La roda de premsa del conseller Felip Puig ha permès els periodistes preguntar al nou responsable d'Interior sobre bona part dels temes que el seu antecessor Joan Saura havia deixat oberts, o sobre alguns que CiU des de l'oposició havia promès abordar tan bon punt formés govern.

Artur Mas, durant la campanya electoral, va prometre en diverses ocasions que una de les primeres accions del seu executiu seria eliminar la mesura dels 80 km/h. Fins i tot va arribar a fer broma en algun míting assegurant que un conegut del Maresme havia perdut una relació amorosa perquè la restricció li havia fet avorrir la seva parella, que vivia al Baix Llobregat i els trajectes nocturns per sota dels 80 km/h havien esgotat la seva paciència.

Recordar-li al nou conseller la insistència de Mas sobre aquest punt ha estat potser la primera prova de foc per a Puig, que tenia assegut al costat Josep Pérez Moya, director del Servei Català de Trànsit i un gran defensor de la mesura. El titular d'Interior ha evitat confirmar si efectivament serà suprimida, però ha remarcat que la seva obligació és perseguir un punt d'equilibri entre mobilitat, seguretat i impacte ambiental. En aquest sentit, Puig ha criticat els 80 km/h perquè afecten negativament la mobilitat. 'Si anéssim a 40 km/h també hi haurien menys accidents, i si no agaféssim el cotxe no n'hi hauria cap', ha reflexionat.

Càmeres i codi ètic
Sobre les polèmiques càmeres de vigilància que Saura va instal·lar a les comissaries, Puig ha assegurat que 'no en tocarà cap' però ha criticat l''ús desafortunat que en alguns casos se n'ha fet en el passat i que han repercutit negativament en la imatge dels Mossos d'Esquadra.

El codi ètic dels Mossos i el Comitè Ètic creat per a la seva redacció formen part d'una carpeta que en aquests moments és 'sobre la taula'. 'Aviat' prendrà una decisió sobre aquest tema. Probablement aquesta suposi la dissolució del comitè i la supressió del codi ètic, una normativa creada per fomentar el bon ús de l'exercici policial que va crispar el cos i va ser aprovada amb una aclaparadora abstenció dels comandaments dels Mossos.

Una altra de les reclamacions sindicals més sorolloses els darrers mesos, les armilles antibales, serà abordada també 'pròximament' per Puig, que encara no ha pogut estudiar el cas en profunditat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
JORDIBCN fletxa BARCELONA
4 de gener de 2011, 16.19 h

Doncs no JM, però potser amb instruccions ho entens on possa ABRI vol dir ABRIL, al abril ja hauran passat els cent dies de marge i si el Bassas el van treure els del tripartit sino el torna els del bipartit ells en seran co- culpables segons la lògica del Alexandre, Alexandre que ja triga amb el tema banderil quan ell el va convertir eu un tema vital per no votar ERC. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JM fletxa BCN
4 de gener de 2011, 15.40 h

Jordi, no entenc res del que has escrit. Tens algun problema als dits?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Matilde fletxa Mollerussa
4 de gener de 2011, 13.28 h

JORDIBCN quan això passi, l'Alexandre tindrà la boca calladeta i ben tapadeta perquè ara ja ningú li pagarà per dir allò que diu. Ni es ficarà contra el govern autonomista-unionista ni dirà allò que deia dels saobiranistes. QUI PAGA MANA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Alt Empordà
4 de gener de 2011, 12.57 h

LA VERITABLE DIFERÈNCIA ENTRE EL GOVERN D'ESQUERRES AMB ERC, PSC I ICV I EL DE CIU ÉS:

GOVERN D'ENTESA: PSC-ERC-ICV GOVERN DE CIU

PRESIDENT. MONTILLA - PARTIT FEDERALISTA-UNIONISTA PRESIDENT MAS -PARTIT AUTONOMISTA-UNIONISTA
VICEPRESIDENT * CAROD - PARTIT INDEPENDENTISTA * VICEPRESIDENT ORTEGA -PART... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JORDIBCN fletxa BARCELONA
4 de gener de 2011, 12.34 h

Si al abri passats els 100 dies el Bassas no és a Catalunya Radio el Senyor Alexandre començara la campanya "CiU traidors torneu-nos els nostres vots"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
4 de gener de 2011, 12.11 h

CiU4% s'ha passat 4 anys criticant la figura de Vicepresident d'ERC, ara se la queden i passan de la seva famosa i molt Catalana segons CiU4% canselleria en Cap... ara el tema dels 80km/h , mesura que era evident que no tocarien massa perquè és una mesura imposada per les normatives medioambientals europees i treure aquesta mesura significarà pagar multes a la comunitat...farán un maquillatge a l'estil Convergent i avall...la Sr Bozal fent d'espanyoleta agresiva contra l'autogovern i el Pui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Anonim fletxa Vic
4 de gener de 2011, 11.14 h

Ja tenim aquí l'anestèsia. La restricció dels 80 Km/h n'és el primer exemple. Vinga a prometre coses i a les primeres de canvi ens fem enrere. També es faràn enrera del concert econòmic?

JA N'HI HA PROU!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.