directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias s'oblida ara del PSC i creu que un pacte postelectoral amb Hereu 'no tindria sentit'

El candidat de CiU deixa de banda la sociovergència que havia defensat i aposta només per buscar 'fòrmules de col·laboració'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat a l'alcaldia de Barcelona i líder municipal de CiU, Xavier Trias, es veu ja governant en solitari el consistori barceloní, o almenys, sense arribar a cap pacte amb el PSC. Així ho ha deixat clar aquest divendres quan s'ha mostrat reticent a un pacte de govern amb Hereu després de les eleccions. La sociovergència havia estat fins ara una de les opcions que preveia el convergent, que fins i tot durant el mandat s'havia ofert a l'alcalde socialista com a soci. Trias però ha canviat d'idea i ara assegura que aquest pacte ara no seria comprensible perquè els ciutadans 'volen un canvi i no entendrien que guanyéssim i no el féssim'.
xavier trias
Comparteix
   


Etiquetes
El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona veu però que sí seria possible, sempre hi quan la federació obtingués l'alcaldia, diverses 'fórmules de col·laboració estreta amb gent que fins i tot pot ser socialista', traslladant així el concepte del 'govern dels millors' proclamat pel president de la Generalitat, Artur Mas, a l'Ajuntament de Barcelona. Segons Trias, Hereu s'equivoca en no voler comptar puntualment amb ell estant a l'oposició i el PSC en el govern. 'La teoria de que si guanya un partit no es pot col·laborar amb els demés és un error d'una gran miopia política. Jo estic disposat a col·laborar i si la gent és bona, encara més', ha explicat.

El líder municipal de CiU també creu que, ara per ara, el PSC té més decidit que Jordi Hereu pot repetir com a candidat, sobretot després que Mas hagi fitxat al que fos conseller del Govern tripartit, Ferran Mascarell, que a més s'havia postulat per treure-li el lloc d'alcaldable a l'actual batlle de Barcelona. En aquest sentit, Trias creu que 'Mascarell no anava a ser el candidat perquè el seu partit no estava per aquesta opció', però que tot i així, la deserció del conseller al PSC 'li clarifica les coses a Hereu i evita segons quines discussions entre ells'.

'Mascarell ha estat menystingut'
Trias, que assegura no haver tingut 'res a veure' amb el fitxatge de Mascarell, creu que el pas de PSC a l'Executiu de Mas que ha fet el conseller de Cultura es deu a que els socialistes 'l'han menystingut' i que aquest ha estat 'el seu problema'. 'Quan has segut conseller i et veus relegat i ningú et vol, et sents apartat. El projecte de Mascarell és catalanista i ha fet moltes reflexions en públic, i el PSC en lloc de recollir-les com una riquesa, les ha recollit amb indiferència o en alguns casos amb hostilitat', argumenta Trias. Això ha provocat, segons diu, el malestar de Mascarell i Mas l'ha volgut tenir al seu Executiu perquè 'ha vist que és molt potent, que té una capacitat important d'influència als sectors culturals'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.