directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ETA anuncia un alto el foc 'permanent', 'general' i verificable 'internacionalment'

L'organització fa una crida a actuar amb 'responsabilitat històrica' i demana als agents polítics i socials que s'impliquin per arribar a la solució del conflicte

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'organització armada ETA ha fet pública aquest dilluns la seva decisió de decretar un alto el foc 'permanent', de caràcter 'general' i verificable internacionalment com a 'compromís ferm' en un procés de solució definitiu a la lluita armada. En la seva declaració, realitzada en tres idiomes, l'organització fa esment a la Declaració de Brusel·les i a l'acord de Gernika, amb els què coincideix en la necessitat d'oferir una solució 'justa i democràtica' al conflicte. Al comunicat la banda fa una crida a Espanya i a França a actuar amb 'responsabilitat històrica' i assegura que la solució al conflicte arribarà a través d'un procés 'democràtic' que tingui la voluntat del poble basc com a màxima referència. Adverteix que la ciutadania basca ha de tenir la paraula i la decisió sobre el futur del País Basc 'sense ingerències ni limitacions' i que cal resoldre les claus de la territorialitat i el dret a l'autodeterminació 'que són el nucli del conflicte'.



Comparteix
   


Etiquetes
Després de molts rumors, ETA ha decidit finalment deixar les armes mitjançant una treva 'permanent', 'general' i verificable 'internacionalment'. El comunicat explicita que en els darrer mesos 'des de Brussel·les fins a Gernika, personalitats de gran rellevància internacional' han subratllat la 'necessitat' de donar una solució 'justa i democràtica' al conflicte basc. ETA hi 'coincideix' i assegura que la solució arribarà a través d'un procés democràtic que tingui la voluntat del poble basc com a màxima referència 'i el diàleg i la negociació com a instrument'.

Aleshores, el comunicat marca un seguit de condicions per al procés de negociació que ha de dur al final del conflicte. Per exemple, s'indica que cal 'superar tota mena de negació i vulneració de drets', i que cal resoldre les claus de la territorialitat i el dret d'autodeterminació 'que són el nucli del conflicte polític'.

En aquest sentit, indica que correspon als agents polítics i socials bascos 'aconseguir acords per consensuar la formulació del reconeixement d'Euskal Herria' i el seu 'dret a decidir', assegurant la possibilitat de desenvolupament de tots els projectes polítics, 'fins i tot la independència'.

També demana que totes les parts es comprometin a 'respectar els acords assolits' per la ciutadania basca.El comunicat, que arriba dos dies després de la manifestació multitudinària en suport dels presos bascos celebrada dissabte a Bilbao, autoritzada pel jutge Pedraz en considerar que entre els organitzadors no hi havia vinculació amb l'esquerra abertzale, acaba assegurant que ETA no defallirà en 'l'esforç i la lluita per impulsar i dur a terme el procés democràtic, fins a assolir una veritable situació democràtica a Euskal Herria'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de gener de 2011, 23.15 h

Lleguiu aquest artícle, es molt interesant

http://www.tribuna.cat/croniques/colmlectiu-joan-crexell/122-colmlectiu-joan-crexell/93960-eta-ha-parlat-ara-li-toca-a-lestat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 20.17 h

Ara, les nacions colonitzades per Espanya estem esperant l'anunci del fi de l'ocupació armada, militar i policial, del nostres territoris. ETA es finançava per robatoris a bancs i cobrament a empresaris? Però l'Estat imperialista espanyol es finança amb el pagament d'un imposta revolucionari a tots els treballadors per a armar el seu exèrcit ocupant i la seua policia repressora i continuar reprimint a tots els treballadors i espoliant la nostra nació. Quan deixaran ells les armes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
10 de gener de 2011, 20.11 h

El conflicte basc, com el català i qualsevol conflicte d'una nació ocupada per una potència imperialista a Europa, es resoldrà per via d'una victòria de les masses conscienciades i unides, no per la via armada amb un recolzament del 5-10%. Cal la desactivació d'ETA i l'actuació conjunta i combativa de forces com Batasuna, Aralar i EA, i arrossegar al gruix del poble. Cal combatre l'ocupant a tots els nivells: polític, sindical, cultural, mediàtic, etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Torredembarra
10 de gener de 2011, 17.55 h

Euro, sembles tonto. Crec que és el cinqué alto el foc "permanent" d'ETA, i ja sabem com vàren acabar els anteriors. No ténen cap credibilitat: malhauradament, ETA continua fent servir el mateix llenguatge ambigu de sempre, de manera que quan li convingui trencarà la seva paraula i continuarà matant. La lluita per la independència d'Euskadi no té altre camí que el democràtic i pacífic, l'existència d'ETA li resta legitimitat i força. El que han de fer es abandonar unilateralment le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa UN BON COMENÇAMENT D'ANY
10 de gener de 2011, 16.44 h

"L'organització armada ETA ha fet pública aquest dilluns la seva decisió de decretar un alto el foc 'permanent', de caràcter 'general' i verificable internacionalment com a 'compromís ferm' en un procés de solució definitiu a la lluita armada"

Peró el pp i el psoe,amb la seva guerra bruta des de les institucions, el que volen es qué, ETA comuniqui el desarmament, per a continuar detenint a etarres, tant si han fet atemptats com si no. L'estat español també ha torturat i assassinat a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.