directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC creu que és el moment d'arriscar per resoldre el conflicte basc

Ridao demana generositat davant l'alto el foc d'ETA

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha qualificat l'alto el foc anunciat aquest dilluns per ETA com una 'oportunitat històrica' per aconseguir la fi de la violència al País Basc. Tot i entendre l'escepticisme que pot generar l'experiència de la treva anterior, Ridao ha assegurat que és moment d''arriscar políticament', tenir altura de mires i 'ser generós' en el procés de diàleg que es pot obrir a partir d'ara. A més, ha demanat al PSOE i al PP que no facin un ús partidista de la qüestió perquè això podria provocar que es perdés l'oportunitat d'acabar amb el terrorisme. Segons ha dit, aquesta és potser l'única possibilitat que té Zapatero per acabar el seu mandat amb un triomf.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
'ETA no ha de posar cap condició', però 'no podem valorar negativament' que declari una nova treva, ha afirmat el secretari general d'ERC en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit. Segons ha afegit, l'anunci de la banda 'és un punt de partida per a un nou procés de diàleg'.

Ridao s'ha mostrat comprensiu amb l'escepticisme que pot generar la darrera experiència d'alto el foc d'ETA, que va acabar amb un atemptat a la T4 de l'aeroport de Barajas. Tot i això, el polític ha assegurat que és un moment d'actuar amb altura de mires i de 'ser generós'. Ridao ha afegit que és una circumstància nova 'que demana arriscar' i això vol dir 'no tancar-se'.

Segons el dirigent republicà, no s'ha de fer una utilització partidista de la qüestió i s'ha d'evitar que 'els càlculs electorals d'alguns partits' acabin amb l'oportunitat 'històrica' de posar fi a la violència al País Basc. En aquest sentit, Ridao ha criticat la recent reforma que la llei de partits que van pactar PSOE i PP, que ha qualificat com a 'inconvenient, inoportuna i innecessària'.

El secretari general d'ERC ha demanat al PP que deixi d'utilitzar electoralment la política antiterrorista i al PSOE, que no es deixi 'atemorir' per aquesta pressió dels populars. Ridao ha afirmat que contribuir a posar fi a la violència és potser l'única oportunitat que li queda a Zapatero per acabar el seu mandat 'amb un triomf'. A més, segons ha declarat, si no s'acaba ara amb ETA, es corre el risc de que ho aconsegueixi un govern de dretes en una propera legislatura.

Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament i candidat a l'alcaldia i president del Consell Nacional d'ERC, Jordi Portabella, ha assegurat, en declaracions a l'ACN, que el pas que ha fet ETA és un pas necessari i imprescindible perquè s'entri en converses amb l'Estat amb la voluntat que finalment es puguin descartar els actes de barbàrie per sempre més al País Basc.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.