directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Greenpeace exigeix que es denegui a Repsol l'autorització per explotar els nous pous petrolífers de Tarragona

Adverteixen dels 'greus perills i impactes' que suposarien les noves explotacions després de les últimes fuites de cru

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Greenpeace ha exigit al govern de l'Estat que denegui l'autorització de noves prospeccions petrolieres a Repsol davant de la costa de Tarragona, després que aquest diumenge s'hi hagin produït dues noves fuites de cru i un vessament davant de la costa del delta de l'Ebre del 22 de desembre, la novena fuita de Repsol al Principat els darrers set anys. En un comunicat, l'organització ecologista ha assegurat que aquests vessaments són 'una advertència dels perills i dels greus impactes sobre l'economia i el medi ambient tarragonins' que suposaria el fet que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí aprovés l'explotació dels dos nous pous de Repsol -anomenats Montanazo i Lubina-, ubicats a uns 45 quilòmetres de la costa de Tarragona.
pou petroli repsol
Comparteix
   


Etiquetes
El Consell de Ministres va autoritzar el desembre passat noves prospeccions petrolieres en quatre zones costaneres espanyoles, estratègia energètica que Greenpeace qualifica 'd'irresponsable'. 'Davant la incapacitat de la indústria petroliera de garantir la seguretat ambiental de les seves instal·lacions, el govern de l'Estat no hauria de donar llum verda als nous pous de petroli ni a Tarragona ni enlloc', ha declarat Sara Pizzinato, responsable de la campanya Transport de Greenpeace.

Per la seva banda, l'entitat ecologista Mediterrània CIE ha exigit l'elaboració d'un estudi sobre l'afectació mediambiental i econòmica dels diferents vessaments de cru a la costa de la demarcació de Tarragona. L'organització també ha advertit que l'acumulació de contaminants al fons marí 'pot ser la causa de la desaparició de moltes espècies', així com 'pot suposar un risc alimentari'.

Ballesteros exigeix mesures a Repsol

Des del consistori tarragoní, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha exigit aquest dilluns a la petroquímica Repsol que adopti les mesures necessàries per evitar nous vessaments de petroli al mar i aconseguir que els riscos 'es redueixin a zero'. Després que fa unes setmanes es produís una fuita de cru davant la costa del Delta de l'Ebre i que aquest diumenge es detectessin dues taques de fuel davant de la costa tarragonina originades per una fuita del pantalà de l'empresa Repsol, Ballesteros ha advertit que, tot i que els incidents no suposen cap risc per a la població, 'sí que poden ser perillosos per al medi ambient i la pesca', a més de 'suposar un dany a la imatge turística' del territori.

Prometen una revisió de protocols

Per altra banda, aquest dilluns s'ha confirmat que les dues taques de fuel aparegudes ahir davant la costa de la Pineda (Tarragonès) i el cap de Salou tindrien el seu origen en un vessament produït al pantalà de la companyia Repsol, d'acord amb els resultats de les analítiques preliminars que ha donat ha conèixer la subdelegada del govern espanyol a Tarragona, Teresa Pallarès. Un cop acabades les tasques de neteja i comprovada la dissolució de les taques al mar, la subdelegada ha anunciat que el govern espanyol iniciarà una revisió dels protocols de seguretat amb les empreses del sector per evitar que es repeteixin aquests incidents. Cal recordar que aquest és el tercer vessament greu d'hidrocarburs que es produeix en pocs mesos a la zona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.