directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Cristina de Borbón inaugura avui l'ampliació del Salvador Dali Museum de Florida

La nova instal·lació contindrà la col·lecció més gran de l'obra de l'artista català fora de Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La ciutat de San Petersburg, a l'estat nord-americà de Florida, inaugurarà aquest dimarts el nou edifici del Salvador Dali Museum, que conté la major col·lecció de l'obra de l'artista català fora de Catalunya. Però no serà cap autoritat del país la que representarà Catalunya durant la cerimònia, sinó que serà Cristina de Borbón, filla del rei d'Espanya, la que presidirà la inauguració, que començarà a les deu del matí a Florida (quatre de la tarda hora catalana) amb una 'processió surrealista' des de l'actual seu del museu fins al nou edifici. El nou museu, que ha costat uns 36 milions de dòlars, exhibirà 96 quadres i milers d'objectes relacionats amb la vida de l'artista, i compta també amb un cafè, sales per classes i una galeria per estudiants.
Cristina de Borbón, monarquia
Comparteix
   


Etiquetes
El nou edifici del Salvador Dali Museum és el doble de gran que l'actual i albergarà la major col·lecció de l'obra de Salvador Dalí fora de Catalunya, gràcies a la donació privada del matrimoni Reynold i Eleanor Morse, amics de l'artista gironí i que van acumular durant anys una extensa col·lecció seva, la joia de la corona qual és el quadre La persistència de la memòria.

L'edifici és un cub format per 900 panells de vidre triangulars que donen lloc a una forma geodèsica única als Estats Units i similar a la cúpula del museu Dalí de Figueres. Cap dels panells de vidre és igual, el que dota l'edifici d'una estructura única que entra a formar part de la silueta de la ciutat nord-americana. L'escala helicoïdal, un espiral que ascendeix fins el tercer pis de l'edifici, és l'estructura més característica de l'interior del nou museu.

Les activitats d'inauguració van començar aquest diumenge amb el 'Dia de la Fantasia', en què experts de l'obra de Dalí van debatre sobre el significat del seu llegat i pintures. També es van dur a terme activitats familiars. El museu estarà obert al públic a partir d'aquest dimecres 12 de gener.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.