directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament es plega a les queixes de Ciutadans i modifica el reglament del Grup Mixt

Fins ara la normativa afavoria la superioritat numèrica de Solidaritat · El partit d'Albert Rivera aconsegueix més drets que la legislatura passada

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La gran diferència ideològica entre Ciutadans (C's) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) condemnats a entendre's al Grup Mixt del Parlament, ha acabat motivant un canvi en el reglament de la cambra. La determinació de SI de fer valdre la seva superioritat numèrica dins del Grup Mixt, tal i com li permetia la normativa, va enfurismar la formació d'Albert Rivera que no s'ha aturat fins aconseguir que la resta de partits s'avinguin a canviar el reglament per fer-li la vida més fàcil al costat dels quatre diputats independentistes. En el proper ple s'aprovaran les noves normes per al Grup Mixt després de la irrupció de Solidaritat, amb els canvis Ciutadans aconseguirà de retruc -amb els mateixos escons- més drets que no pas en la legislatura passada. Entre d'altres, es redueix a tres diputats -exactament els que té C's- el nombre mínim per poder presentar presentar iniciatives legislatives.

Comparteix
   


Etiquetes
Els canvis s'aprovaran en el proper ple de la cambra, el 19 de gener, en què Artur Mas compareixerà per explicar l'estructura del Govern. En aquest primer ple de la pròxima setmana també es constituiran les comissions del Parlament i els canvis al grup mixt, que s'aprovaran per lectura única.

Un canvi a mida
Els canvis al Grup Mixt comporten una reforma del reglament del Parlament per donar més autonomia a Ciutadans i Solidaritat, dos partits diametralment oposats. Bàsicament a partir d'ara a partir de tres escons dins del Grup Mixt ja es poden presentar iniciatives legislatives. Fins ara, només en podia presentar Solidaritat, utilitzant els tres representants de Ciutadans per a fer-ho.

En concret, l'article 24.2 del reglament del Parlament assenyala que 'en les iniciatives per a les quals aquest reglament exigeix la signatura dels portaveus dels grups parlamentaris, la del grup mixt únicament es compta si és constituït per un mínim de cinc membres i si acredita el suport de la majoria del grup'. D'aquesta forma, Solidaritat podria presentar propostes perquè té majoria en el grup i perquè aquest mateix grup al complert està format per set diputats. Això és el que es preveu canviar i que a partir de tres parlamentaris es puguin presentar iniciatives.

Pel que fa a les comissions, en principi, tindran 25 membres, tot i que es pot revisar la xifra: 12 per CiU; 5 pel PSC; 3 pel PP de Catalunya; 2 ICV-EUiA; 2 ERC i un pel grup mixt.

Sessions de control al president, al matí
Una de les altres decisions que s'han pres a la reunió d'aquest matí al Parlament és que a partir d'ara la sessió de control al president de la Generalitat al Parlament es farà al matí i no a primera hora de la tarda.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
12 de gener de 2011, 12.19 h

En comptes de marginar aquests feixistes i tancar-los si convé a les golfes del parlament, van i el Súper Mas, els atorga més avantatges que durant la passada legislatura. Què Sr. Mas, quan començarà la seva definitiva ecspanolització i colonització de Catalunya, amb el suport dels seus amics ecspanols ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
portell fletxa Argentona
11 de gener de 2011, 19.02 h

A l'escena sempre s'instalent els il.lusionistes., quin sigui el seu partit., per l'Estat Propi., per Catalunya., per arribar ont volem tots i totes., la feina la tenim de fer nosaltres., ningú ni mai ens regalara res.
Una vegada assolit l'objectiu tornarem a plantejar les diferencies politiques., fem cami cap alló que ens uneix a tots, l'Independencia.
Des el "Dret a Decidir"., fem aquesta feina., les consultes que generan il.lusio., uneixen toters les tendencies per el moment estem decantat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordi fletxa Sant Sadurní d'Anoia
11 de gener de 2011, 18.41 h

#4 Algú s'ha parat a pensar perquè ja ningú de corrupCiU ni del Govern Convergent ja no parla del tripartit?? mentre els indepes ens dediquem afotre'ns òsties i acusar-nos mútuament de botiflers, espanyolistes, etc etc per haver president un o altre de més enllà o més no sé què resulta que els autonomistes de sempre corrupCiU va fotent de les seves i tot allò que fins fa tres mesos era una barbaritat ignominiosa i espanyolista ara sí que està justificada. A més, no dubten a posar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
portell fletxa Argentona
11 de gener de 2011, 18.08 h

Els independentistes tots.., Solidaritat inclose es fonamental que no diversifiquin representacions i es quedin sense representacio tans vots com ara els de Reagrupament i d'altres, si estem dividits no serem importants i grupets com C's ens faran la punyeta tan com estigui al seu abast...¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa Reikjavik
11 de gener de 2011, 16.51 h

Total,qui votarà les seves iiciatives?tres inadaptats,deixem-los que juguin,que sinó ploren!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
marina fletxa bcn
11 de gener de 2011, 15.43 h

vinga, vinga!!! ja podem començar a fer la llista dels CANVIS que ens esperen.... que ja n'hi ha una colla!!!
aiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Daniel fletxa Granollers
11 de gener de 2011, 15.40 h

Carai!! si que han tardat poc els espanyols de CiU a donar alas als altres espanyols de cd's.Saben fer els coses ben fetes aquests del govern!!??, tenim totes les de guanyar amb en Mas i companyia, ja no només per menysprear a SI, si nó per afavorir als espanyols més reclacitrans i més rancis del parlament junt amb el PP. Amb un govern com aquests no espereu res de bó per catalunya, al contrari, en poc més de un mes, ja se'ls hi veu el llautó de l'espanyolisme i del anti-catalanisme prof... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.