directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carretero s'encomana ara a ERC perquè lideri una coalició independentista a les eleccions espanyoles

El president de Reagrupament descarta tornar al partit però creu que els republicans han de ser 'el pal de paller'

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després de la patacada electoral del 28-N i a les portes de les eleccions municipals, el president de Reagrupament, Joan Carretero, fixa l'horitzó de l'acció independentista a les eleccions espanyoles on creu que s'hi hauria de presentar una 'alternativa independentista sòlida i rigorosa'. En una entrevista al diari Ara, Carretero afirma sense embuts que que ERC hauria de 'pilotar' aquest moviment ja que opina que 'no hi ha alternativa a ERC que pugui ser el pal de paller de l'independentisme'. 'Si no m'haguessin expulsat, potser encara hi seria', assegura, tot i que descarta fer marxa enrere i tornar a ingressar al partit republicà. Tot i això veu possible abandonar la retòrica de lluita interna dins dels partits independentistes i aposta per una reconciliació i s'encomana a ERC qui té 'més força, implantació i història' perquè lideri aquest moviment.
Carretero se suma d'alguna manera  a la línia iniciada per l'expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, fixant en aquest cas 'el repte per a l'independentisme' en les eleccions espanyoles. Mentre que Carod advocava per aglutinar l'esquerra nacional catalana a les properes eleccions al Congrés espanyol, ara Carretero llança una proposta similar però amb la voluntat de que qui sumi esforços per anar a Madrid siguin les forces independentistes. Afirma que està disposat a parlar 'amb gairebé tothom' de cara a les municipals però recorda que les municipals són 'de gestió' i fixa l'horitzó en les eleccions espanyoles com 'les pròximes eleccions per discutir temes d'aquest tipus'.  'Seria dramàtic que l'independentisme que havia tingut grup parlamentari a Madrid tornés a les èpoques d'un diputat', raona. I demana als republicans que com a força de 'màxima legitimitat històrica i política' lideri aquest moviment independentista que, al seu parer, necessita el país.

Expulsió o sortida 'voluntària'?
En un evident canvi de discurs de Joan Carretero respecte els republicans, Carretero descarta tornar a ERC i raona que no ho pot fer perquè està 'expulsat'. En aquest sentit afegeix que si el partit no l'hagués expulsat 'potser encara hi seria'. Tot i admetre errors, també creu que el diagnòstic de que 'el segon tripartit va ser un error que s'ha pagat caríssim' va ser encertat i demana reflexió a la direcció d'ERC. 

Tot i això, si repassem les hemeroteques, Joan Carretero va abandonar ERC pel seu propi peu si bé és cert que ho va fer després que la direcció del partit li obrís un expedient disciplinari per negar-se a donar explicacions a la direcció del partit arran de l'article Pàtria i Dignitat publicat a la premsa. La seva sortida del partit va ser secundada per altres dirigents com Rut Carandell, Emili Valdero o Albert Pereira, entre d'altres. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
14 de gener de 2011, 01.19 h

Home si després d'haver fet un corrent crític amb tot el que ha comportat, amb la militància dividida com hi ha hagut, no vec que posant-lo de número 14 vulguéssin representar totes les diferents sensibilitats de dins el partit i arreglar gaire les coses, sabent la "cúpula" que anant de 14 se'n desempallegaven perquè no entrava. I fotent l'altre al carrer, no sé però a Erc no són tots uns santets tampoc. Per mantenir-te a la poltrona has d'entrar-hi de ben jove, a les Joventuts i llep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
David fletxa Cabrils (MARESME)
13 de gener de 2011, 13.34 h

#14 Ell va marxar perque anava 14 a les llistes de bcn. Ell el que volia era cobrar com tots els de solidaritat que nomes penseu en els diners ( començant per el vostre gran deu déu Laporta...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JORDIBCN fletxa BARCELONA
12 de gener de 2011, 21.05 h

Jo estic afiliat a ERC però no se de veritat ben bé com va, però crec que per anar a les llistes primer la teva agrupació t´ha de escollir i desprès la direcció del partit escull el teu lloc a la llista, o sigui sinó vaig equivocat el sr Uriel va presentar-se ell mateix com a candidat cosa que no quadrar amb el seu "esprit crític amb Esquerra" i si enlloc del 14 hagues estat el 5 també hauria estar diferent, i per acabar si tampoc vaig equivocat el van escollir i ell no va dir pas q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JORDIBCN fletxa BARCELONA
12 de gener de 2011, 20.55 h

#12 Bé no sempre el Laporta es comporta com un boig " no em reconec" va dir-nos veien les seves imatges per televisió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 de gener de 2011, 19.41 h

Els mitjans de comunicació no haurien de donar veu a algú que no és psicològicament estable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pau Casals fletxa Girona
12 de gener de 2011, 18.53 h

Cal que ERC es decanti cap a un independentisme més contundent ( tipus SI i Rcat ) amb o sense Carretero, Puigcercòs, Portabella, Carod, ...etc. és més, potset millor sense ells i amb cares noves.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Salva fletxa Països Catalans
12 de gener de 2011, 18.15 h

#7 No ho sentis Ivan, m'agrada que la gent estigui ben documentada... però segueixo pensant que no és ben be el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Alt Empordà
12 de gener de 2011, 17.56 h

Rectificar és de savis.
El mal ja està fet, però aquesta apreciació del Carretero torna a donar força a ERC com a pal de paller de l'independentisme.
No entenc que hi hagi Reagrupats que ara no facin costat al lider del partit, quan no fa massa el proclamaven com el regenerador de la política i de l'independentisme d'aquest país.
Carretero, com s'ha pogut comprovar després de les eleccions i els resultats, ha entès que la divisió l'ùnic que ha provocat al cap de vall és menys indepe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
12 de gener de 2011, 17.30 h

Espero que la gent de Reagrupament tingui criteri, perquè Reagrupament no és només el Carretero...em sembla..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
12 de gener de 2011, 17.21 h

#6 Ho sento, però no és així. Carretero no va marxar per una "emprenyada". Ell també liderava un corrent crític a ERC (bastant més crític que el de l'Uri, de fet Carretero volia trencar amb el tripartit, mentre que els de EI el que volien era renegociar les condicions del tripartit, però no trencar-lo). M'atreviria a dir que Carretero tenia més motius (desde el seu punt de vista) per marxar d'ERC que l'Uri.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.