directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Agustí Bassols demana a Mas 'un primer pas preparatori i organitzatiu' de cara al procés d'independència

'La Nació catalana no cap dintre d’Espanya i, per tant, és impossible un encaix digne de Catalunya amb l’Estat espanyol', afirma l'exdirigent d'UDC

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'exconseller de Justícia, exconseller de Governació i exdirigent d'UDC Agustí Bassols, ara president de l'associació Sobiranisme i Justícia, considera que 'la Nació catalana no cap dintre d’Espanya i, per tant, és impossible un encaix digne de Catalunya amb l’Estat espanyol', sobretot arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC). És per això que, des de l'editorial enviada en l'últim butlletí de l'associació, demana al Govern Mas que 'cal ja donar un primer pas preparatori i organitzatiu', per bé que 'no demanem miracles. Sabem que la independència no es guanya en un dia (...) però els catalans d’avui ens trobem sotmesos a una gran i greu responsabilitat històrica, que hem d’acceptar i fer-li honor'.

Comparteix
   


Etiquetes
Bassols creu que 'Catalunya quedarà condemnada eternament a ser una Comunitat autònoma ordinària, subjecte com a Nació a una mort, més o menys lenta, però inexorable, amb la pèrdua de les essències nacionals i la dialectalització de la llengua catalana, avui objecte d’un conreu d’alt nivell literari i científic'.

Tot amb tot, es mostra esperançat que 'encara està en les mans dels catalans oposar-nos a tan negra perspectiva', perquè 'la independència de Catalunya és avui possible i bàsicament depèn de la nostra voluntat'.

És per això que afirma: 'Hem de construir el nostre propi Estat democràtic, pròsper i pacífic, unit a Europa amb tants altres Estats que conviuen en pau, als que ningú els limita l’ús de la llengua pròpia ni els pren el fruit del seu treball. Aquesta és l’única sortida digna i definitiva, sense que l’esforç que també cal fer per superar la crisi en constitueixi un obstacle. Es tracta de dues prioritats que no són incompatibles, sinó que en l’aspecte econòmic persegueixen un mateix resultat. El camí de la independència ens sostreu d’una Administració Pública incompetent; i acabarà amb l’espoli econòmic que venim suportant, que significarà un estalvi de vint-i-dos mil milions d’euros anuals.'




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
15 de gener de 2011, 12.41 h

#4 M'he deixat de dir al meu comentari anterior que: M'agradaria saber a qui va votar a aquestes últimes eleccions. No crec que ho fes a cap partit independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de gener de 2011, 12.39 h

Quina llàstima que aquestes paraules, i moltes altres com aquestes que homes importants dins de la política, suposant-lis seny i catalitzadors d'experiències viscudes i possiblement previsors de situacions futures, facin declaracions com aquestes a les seves vellors. Ara les fa ???. Ara no ens serveixen de res, som prou prou madurs per veure què ens convé, a diferència del què pensen els líders de corrupCiU. Em fa recordar Pujol, qui des de que és fora del govern actiu, ens ve tot sovi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de gener de 2011, 10.46 h

-cal ja fer una primera passa. No 'donar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de gener de 2011, 10.12 h

INDEPENDENCIA //*// Es clar !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa La Seu
14 de gener de 2011, 23.02 h

Molt ben dites aquestes paraules d'Agustí Bassols. Llàstima que, mentre hi hagi qui hi ha al Parlament i al Govern de Catalunya, no serviran de gran cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.