directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rivera s'alinea amb Aznar en la defensa d'una recentralització de l'Estat

El líder de Ciutadans creu que la situació actual porta a un estat 'fragmentat' amb governants 'que se salten la Constitució i les lleis'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit aquest diumenge que l'estat autonòmic necessita una revisió 'profunda', alineant-se amb les tesis de recentralització i involució autonòmica expressades per l'expresident espanyol José Maria Aznar. 'L'estat autonòmic només es podrà salvar si es reforma', ha sentenciat Rivera, qui també ha contestat a l'avís d'Artur Mas que plantarà cara si el govern espanyol decideix 'coordinar alguns aspectes de les comunitats autònomes'. Pel líder de Ciutadans, 'Mas plantarà cara contra la racionalització de l'estat autonòmic, però Ciutadans li plantarà cara a ell per tal que deixi de ser un president insubmís i irrespectuós amb les sentències judicials'.
Rivera creu que la situació 'complexa' del model territorial estatal és responsabilitat de PP i PSOE. Assegura que ambdues forces han desenvolupat l'estat autonòmic 'a cop de pacte amb els nacionalistes' sense tenir en compte ni 'la racionalització dels serveis' ni 'l'eficiència econòmica'.

Per això, el president de Ciutadans creu que l'estat autonòmic 'només es podrà salvar si es reforma' i diu que s'ha de revisar 'no només per motius econòmics, sinó també polítics'. Al seu parer, la situació actual porta a 'un estat fragmentat, descoordinat, amb governants autonòmics que se salten la Constitució i les lleis'.

Per tot plegat, Rivera proposa 'la supressió de les Diputacions, la reforma del Senat i modificar el model actuar de les televisions autonòmiques', el cost de les quals és 'insostenible' a parer del cap de Ciutadans.

Rivera també s'ha referit a les declaracions del ministre Rubalcaba sobre l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem a l'entorn del bilingüisme a les aules a Catalunya. Li ha recordat que ha de fer complir les lleis arreu del territori espanyol, i ha demanat la dimissió del ministre Gabilondo si no s'aconsegueix imposar el bilingüisme a les aules.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
17 de gener de 2011, 13.56 h

Només hi falta la Sra. Rosa D. i tindrem tots els hereus de Franco " a la Reconquista del Imperio".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa Reikjavik
17 de gener de 2011, 12.09 h

En forrest gump -rivera s'alinea amb asnar,concretament entre les seves dües natges.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de gener de 2011, 09.53 h

De tant en tant em venen al cap moltes consideracions envers aquesta gent, tant de C's com de PP com de PSOE... ara, l'única que se'm acudeix es: "aneuvos-en a cagar a l'era"... ho sento, però devant de declaracions com aquestes, el meu cap no dona per a més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.