directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSOE s'acosta al PP i admet que vol emprendre una 'posada a punt' de l'Estat autonòmic

Diuen que no és ni una 'involució' ni una 'recentralització' però apunten únicament contra les autonomies per les 'traves' i 'duplicitats' de l'administració

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de la retallada de l'Estatut, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja advertia que el desplegament de l'Estat autonòmic havia arribat al seu punt culminant. Després de tornar a sentir la veu de l'expresident espanyol José María Aznar i veient com el PP va prenent avantatge de cara a les properes eleccions espanyoles, aquest dilluns Zapatero ha llançat l'amenaça d'intervenir econòmicament les comunitats autònomes des de la portada del Financial Times, criminalitzant les administracions autonòmiques internacionalment. Arran de la polseguera aixecada per les declaracions del president espanyol, el PSOE ha sortit al pas rebaixant-ne el to, tot i que els socialistes admeten sense embuts que volen emprendre una 'posada a punt' de l'Estat autonòmic.
pp, psoe, josé luis rodriguez zapatero, mariano rajoy
Comparteix
   


Etiquetes
No és una 'involució' ni una 'recentralització' de l'Estat, sinó una simple 'posada a punt' de la maquinària de l'Estat de les autonomies per evitar 'duplicitats' i fer-lo 'més eficaç'. Així ha defensat aquest dilluns el secretari d'organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, la proposta que el seu partit debatrà a la Convenció Autonòmica de Saragossa els dies 28, 29 i 30 de gener, en què els socialistes espanyols posaran sobre la taula els continguts del programa amb què aniran a les eleccions municipals i autonòmiques de maig. Segons Iglesias, en contra de les intencions del PP, el PSOE no busca retallar el nivell d'autogovern de les CCAA sinó 'perfeccionar' el model.

El secretari d'Organització del PSOE ha volgut restar càrrega a la polèmica per la intenció manifesta del govern espanyol d'harmonitzar algunes de les competències que ostenten les CCAA per posar punt i final a les 'traves' que, segons apunten els socialistes, suposen tantes duplicitats per a l'economia i els empresaris.

Per aquest motiu, en la roda de premsa posterior a l'executiva del PSOE Iglesias s'ha afanyat a recordar que el PSOE 'defensa' i està 'molt satisfet' del model autonòmic i 'no té cap reticència ni sospita' respecte a les autonomies. Tan sols creu que 'hi ha coses que es poden perfeccionar i ajustar' i que cal 'una posa da a punt' per 'ser més eficient'.

Buscar una retallada del poder de les autonomies, ha dit, seria contradir l'acció dels socialistes espanyols respecte als estatuts de nova generació que s'han aprovat al Congrés amb els seus vots. 'No tindria ni cap ni peus' fer una revisió a la baixa de l'Estat autonòmic, ha sentenciat.

Segons Iglesias, el que planteja el PSOE és la 'modernització' i 'posada al dia' a les CCAA i als ajuntaments 'en un moment en què estem en profundes transformacions i canvis'. 'Quan superem aquest moment de crisi res serà igual al món econòmic i de les institucions', ha dit, i 'necessitarem governs més exigents i eficaços'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
portell fletxa Argentona
18 de gener de 2011, 18.17 h

ECONOMIA .
Am un model Nacional inservible el nacionalisme espanyol posa en setge un “Cap de Turc”, carregar el mort a “La Periferia”,.i engegar el Celtiberia show formen el model d’estat.i la diana preferida apunta les regions de parla Catalana.
Catalunya es l’únic contribuent “Net” de la península., impostos sense retorn, sense reinvertir en millores. El nostre fruit es distribuït per afavorir la fidelitat, sense demanar un criteri/opinió del expoliat, en diuen “solidar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marcel fletxa Gavà
17 de gener de 2011, 23.57 h

http://ves.cat/apgo

Possats a retallar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
portell fletxa Argentona
17 de gener de 2011, 17.31 h

L'ensenyament universitari es troba limitat en la seva oferta.., que no es poden ofertar materies de DRET PUBLIC, ni estudis Constitucionals., no sigui que la societat aprengui que no podem estar sotmesos ni combregar am rodes de molí.
Fins hi tot els periodistes que volen aprofundir en aquestes materies, tenen de sortir al exterior per coneixer am profunditat el que paisos com Rusia, Xina, Espanya., ho tenen reduit a la mínima expressió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
17 de gener de 2011, 16.42 h

#1 No, no són nacionalistes espanyols. Un nacionalista vol la llibertat del seu país contra agressions externes. Ells són IMPERIALISTES, que ataquen i espolien països estrangers, a més de sumir en la pobresa les classes populars del seu propi país.

No ens enganyem: ni són nacionalistes de res ni són demòcrates. SÓN IMPERIALISTES ESPANYOLS I LACAIS AL SERVEI DEL CAPITAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
portell fletxa Argentona
17 de gener de 2011, 16.34 h

Son els nacionalistes espanyols am el "celtiberia show" apuntan contra Catalunya por su Modelo Nacional i un Modelo de Estado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.