directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV insten Mas a liderar un 'front comú' contra la homogeneïtzació de les autonomies

Acusen PP i PSOE d'utilitzar la crisi econòmica com a excusa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, i el d'ICV, Joan Herrera, han coincidit a respondre l'amenaça d'homengeïtzació de les autonomies acusant el PSOE i el PP d'utilitzar l'actual crisi econòmica com a coartada per 'retallar l'Estat autonòmic'. Per això republicans i ecosocialistes han demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que lideri la unitat dels partits catalanistes. Ridao ha demanat un 'front unitari' a Madrid' amb la implicació dels diputats catalans al Congrés. Herrera, en canvi, ha apostat per crear una comissió de l'autogovern on 'no es parli només de finançament', i on es treballi en una proposta que 'avanci en l'autogovern' plantejant una reforma constitucional.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao creu que l'Administració de l'Estat necessita una 'liposucció'
Ridao ha explicat que en la Permanent Nacional del partit s'ha presentat un document amb propostes per tal de reduir la 'mida' de l'Administració de l'Estat, de la qual Ridao considera que necessita una 'liposucció'. El document qüestiona, entre d'altres, la vicepresidència tercera, que el republicà ha definit com una 'canongia' i 'recès d'or' per a Manuel Chaves.

Herrera aposta per un front comú al Parlament
Per tot això, Joan Herrera ha fet una crida per crear un front comú al Parlament per lluitar contra aquesta deriva uniformista del l'executiu central. Un front comú que s'hauria de concretar en una comissió de l'autogovern que treballés en la direcció d'avançar des d'un punt de vista nacional mitjançant una reforma constitucional, i que no parlés 'només de diners'. I és que per Herrera aquesta és l'única resposta possible des de Catalunya a les propostes de recentralització del PSOE i, especialment, del PP.

A banda d'aquest pas endavant del Parlament, Herrera també ha anunciat que demanarà al Congrés dels Diputats una reunió dels representants de les comunitats autònomes al Senat perquè, com ha dit, 'no es pot parlar dels altres sense convocar-los'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.