directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs recorda que Catalunya no tindria problemes de dèficit amb un nou pacte fiscal

El portaveu del Govern descarta que la Generalitat pugui ser intervinguda per l'Estat espanyol

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha descartat aquest dilluns que la Generalitat pugui ser intervinguda pel seu dèficit després que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, avisés des del Finantial Times que el seu executiu haurà d'intervenir si els territoris no controlen la despesa. Homs ha atribuït l'actual dèficit de la Generalitat al seu model de finançament i ha assegurat que no tindria dèficit amb el nou pacte fiscal que propugna el president de la Generalitat, Artur Mas. A més, el secretari general de Presidència ha reiterat a aquells que facin plantejaments recentralitzadors que 'per aquí no hi passarem'. 'No hi passarà la Generalitat ni creiem que hi passi la majoria del poble de Catalunya', ha avisat.
En roda de premsa al Palau de la Generalitat, el secretari general de Presidència ha descartat que Catalunya hagi de ser intervinguda pel govern espanyol per l'estat de les seves finances. Homs no preveu que s'arribi a aquesta situació i ha carregat contra l'Estat, de qui ha dit que ha tingut una actitud 'no precisament honesta'. Homs ho ha dit perquè 'es prenen decisions des de Madrid que generen despesa a les CCAA i ara se'ls assenyala amb el dit perquè gasten'.

A més, el també portaveu del Govern ha atribuït l'actual dèficit de la Generalitat al fet que Catalunya està mal finançada. 'Si hi hagués un finançament tipus pacte fiscal', ha dit, 'el problema del dèficit no hi seria'. De fet, Homs creu que amb un model com el que defensa CiU no només no hi hauria dèficit, sinó 'recursos per atendre necessitats i demandes de persones i de col·lectius'.

Homs ha lamentat que 'el run-run que va arribant contínuament del que genèricament se'n diu Madrid no és simpàtic' i que creu les últimes declaracions de dirigents polítics com José Luis Rodríguez Zapatero o José María Aznar creen 'un estat d'opinió que preocupa' a l'executiu català. A més, creu que al PSC hi ha hagut 'declaracions contradictòries' sobre aquest debat, tot i afegir no voler posar 'el dit a la nafra de ningú'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de gener de 2011, 13.08 h

I cervells com el d'aquest pobre home, són els que formen el "govern dels millors" que tan parlava el botifler d'en Mas ????. Suposo que aquest senyor, l'Homs, aquesta frase li vingué quan va ser il·luminat per la llum celestial quan es trobava a la banyera i exclamà EUREKA !!!!!. Aques senyor, demostra amb pèls i senyals, que ignora el què és independència, com també ignora quins serien els millions d'aventatges (entengu'is euros) que tindríem amb ella. Ai mare de Déu quins quatre a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Alt Empordà
18 de gener de 2011, 11.21 h

Vaja, el Sr Homs reconeix que el deficit de la Generalitat és perquè Catalunya està mal financiada, cosa que demostra dues coses, que ERC quan a l'any 92 demanava el concert económic i CiU els acusaven d'inmadurs, ERC ja estava proposant 20 anys avans que CiU la solució económica pel país, mentre CiU és dedicava a administrar sense queixar-se el platet de llenties que ens arribava de Madrid.... i dues que els Convergents tipus ex-votant que s'ha fartat de culpar el govern d'esquerres d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Albert fletxa Barcelona
18 de gener de 2011, 00.29 h

Sr. Homs, l'únic pacte fiscal que ha de fer Catalunya amb l'Estat espanyol és el repartiment de tots els béns i serveis públics de l'Estat en funció de la població: el 16% per a Catalunya, el 84% per a Espanya. I adéu-siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
17 de gener de 2011, 22.51 h

No ha dit Concert, ha dit "pacte fiscal". Això del Concert ja està soterrat per part de corrupCiU. Ens esperen uns anys d'involució nacional i social amb els corruptes convergents als quals haurem de plantar cara.

CorrupCiU és l'arma d'espanyolització i empobriment més subtil i eficaç que té l'imperialisme espanyol al seu abast.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Oriol Jordan
17 de gener de 2011, 22.15 h

Uaaaaaaaahhhhhhhhhh!!!!!!

quanta intel·ligència junta en un sol conseller!! quines deduccions més impressionants!! No tindríem dèficit si tinguéssim el Concert!! UAAAAA!! a ningú se li havia acudit, ni tan sols als independentistes!! Au ja sabeu! jojojojo


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
riki fletxa Terrassa
17 de gener de 2011, 20.14 h

Senyor Homs

això que reclama vostè es diu INDEPENDÈNCIA

Prou d´enganys. Com deia el López Tena, els catalans som dels únics pobles del món que renunciem conscientment al que és millor per la nostra comunitat...

Facin el pas JA!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa BCN
17 de gener de 2011, 18.32 h

No es pot pactar res amb qui t'ha robat la cartera. Això d'un "nou pacte fiscal" només serveix per enganyar i anestesiar la gent 23 anys més.
Ens cal un Estat propi, perquè l'estat de lloguer espanyol ens costa 60 milions d'euros al dia, a canvi de vexacions a la llengua i cultura catalanes, infraestructures tercermundistes, Ports i Aeroports capats, etc. És a dir, Espanya és un mal negoci per a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
portell fletxa Argentona
17 de gener de 2011, 17.39 h

Devant el "celtiberia show" el mes indicat no es el model DuranLleida.
Introduïm a les nostres Universitats els estudis Constitucionalistes i de Dret Públic am presencia de doctorats en la materia..., pro no els del Tribunal Constitucional que estan por un Modelo de Estado i el Modelo Nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.