directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alfons López Tena: 'La intenció de CiU era treure'ns la capacitat de presentar iniciatives legislatives'

El diputat de Solidaritat insinua un pacte dels nacionalistes amb Ciutadans per afavorir-los a canvi d'investir Núria de Gispert

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La modificació del reglament del Parlament per delimitar la separació de Solidaritat Catalana (SI) i Ciutadans (C's) al Grup Mixt hauria estat pactada prèviament entre la federació nacionalista i els d'Albert Rivera, segons ha assegurat a directe!cat el diputat de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena. Segons el jurista, Ciutadans va votar a favor de Núria de Gispert a canvi que CiU, des de la mesa del Parlament, els dotés d'una capacitat de presentar iniciatives legislatives que fins ara no tenien, una insinuació que des de CiU no han volgut confirmar ni desmentir i que ha estat rebutjada per Jordi Cañas, portaveu de Ciutadans. A més López Tena ha revelat que la federació nacionalista els va oferir abans un pacte a ells: 'Ens van proposar que si votàvem per De Gispert rebaixarien el nombre mínim de diputats per obtenir un grup propi amb quatre', assegura.
Tena, solidaritat
Comparteix
   


Etiquetes
La negativa de Solidaritat hauria provocat, segons el jurista, que CiU intentés prendre'ls la capacitat per presentar iniciatives legislatives, i en no aconseguir-ho el serial del Grup Mixt s'ha resolt afavorint Ciutadans.

Segons Alfons López Tena, la proposta final de modificació del reglament 'dóna, en definitiva, capacitat d'iniciativa legislativa a Ciutadans'. Pel jurista, aquest acord de tots els grups del Parlament només afavoreix els d'Albert Rivera, que segons l'independentista mai van voler arribar a aquest extrem, ja que només volien que les iniciatives del Grup Mixt presentades per Solidaritat no comptessin amb la complicitat dels unionistes.

'Inicialment el que volia CiU era treure'ns la capacitat legislativa, però al final no ens l'ha pogut treure i en no poder-nos-la treure a nosaltres han hagut de dotar-los amb ells'. Així, Tena ha assegurat a directe!cat que 'veiem un pacte entre Ciutadans i CiU, i la manifestació d'aquest pacte va ser el vot a favor de Núria de Gispert'.

CiU guarda silenci, Ciutadans ho desmenteix

Les acusacions de López Tena han provocat silenci a la federació nacionalista, i els responsables de CiU no han volgut confirmar ni desmentir a directe!cat el suposat acord. Per contra, des de Ciutadans, el diputat Jordi Cañas ha desmentit a aquest digital les paraules de Tena, i ha assegurat que no han arribat a cap tipus de pacte amb el partit d'Artur Mas. 'La nostra voluntat va ser arribar a un acord amb Solidaritat, el que passa és que ells tenen una noció de la democràcia i de compartir recursos diferent a la nostra', ha argumentat amb sarcasme el diputat unionista. Segons Cañas, quan Solidaritat va negar-se a negociar, es va començar a treballar per una modificació del reglament que els permetés evitar 'el xantatge constant que hauria fet al grup mixt la gent de Solidaritat'.

Cañas també ha confessat que no van demanar la modificació de reglament actual -que els dóna més drets que a l'anterior legislatura- ara fa quatre anys perquè llavors eren un partit de gent sense experiència en la política, i modificar el reglament sense el consentiment del Parlament hagués suposat un procés llarg al Tribunal Constitucional espanyol.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
21 de gener de 2011, 10.12 h

-mai NO van voler arribar-HI, PERQUÈ només volien...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Barcelona
19 de gener de 2011, 19.42 h

Seguim barallar-nos els que volem una mateixa cosa, mentres el grup de "ara no toca" de CONVENIENCIA y UNIÓN, ja tornen a tenir el poder que volian.

Aixo s'ha acabat, no hi ha res a fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JORDIBCN fletxa BARCELONA
19 de gener de 2011, 19.15 h

Pretenia ser ironia, però no és ironia que si volen fer-se el martir sempre al final ningú els farà cas i ho dic per ells SCI i per aquells que surten en defensa aferrima del Laporta sigui quin sigui el tema o tingui justificació o no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Arcadi fletxa Gironella
19 de gener de 2011, 18.27 h

#4 estic d'acord amb "podrits convergents". Ara no crec que el Strubell podes ocupar la presidència del Parlament. Crec que molt aviat deixarà el seu escó. Es prou savi per romandre envoltat dels 3 mosqueters durant els propers 4 anys i que han debilitat per a molts anys la força creixent del independentisme al si de la societat catalana. Diguem que per les vacances d'estiu estigui ja llest per deixar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de gener de 2011, 18.18 h

No es home de fiar el LÓPEZ TENA. Be d'una formació anomenada Convergència. Es un sicari posat dins del independentisme per fer.lo esclatar des de dins. Es el cavall de TROIA convergent per enfonsar mes l'independentisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDIBCN fletxa BARCELONA
19 de gener de 2011, 14.35 h

Sense els tres de Ciudadanos la Gispert no seria la Presidenta del Parlament i a hores d´ara el seu lloc l´ocuparia el Sr. Strubell, podrits Convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xavier fletxa cervello
19 de gener de 2011, 12.24 h

Ens calen 4 anys o 8 per veure de que son capaços la nova fornada de CIU's ?? En van caldre 8 per veure en que acabava l' estatut...
Els catalans no tenim futur i el pitjor enemic es a casa


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
19 de gener de 2011, 08.25 h

M'encanta senyor Lopez qui ha portat el mot 'seriositat' a procés de debat sobre independència i com és fan promoció sobre la tema però que estic segur és que ningú importa si un partit amb 4 representants poden presentar iniciatives sinó que m'encantaria es que callin contra altres formacions i concentrant a feina per promoure amb seriositat que la gent a futur té una opció seriosa per declarar independència, només que no participin a les lluites contra altres sinó que expliquin ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de gener de 2011, 08.09 h

endavant lopez tena,estem amb tú fins a la fí..pinta'ls la cara a la gent de cyu que sapiguen les persones el pa que si dona amb aquesta gent autosuyista


Valora aquest comentari:   votar positiu 47   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.