directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV planta el PSC amb un 'no rotund' a l'enduriment de l'ordenança de civisme a Barcelona

Escarp considera que només es tipifica el nudisme i el seminudisme

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'equip de govern municipal de Barcelona ha tret ferro a les crítiques d'ICV-EUiA, soci de govern, a l'enduriment a l'Ordenança de Civisme i el seu no rotund a la reforma. La portaveu del govern municipal, Asssumpta Escarp, ha assegurat que l'ordenança no s'està endurint, sinó que se li està incorporant una aspecte que no estava tipificat i deixava amb un marge d'inseguretat jurídica important pels que havien de posar la sanció davant el nudisme i seminudisme. Ha reiterat en varies ocasions que la Comissió de seguiment de l'Ordenança de Civisme debatrà aquest dijous la proposta del govern municipal per endurir l'ordenança prohibint el nudisme i el seminudisme i establint multes.
assumpta escarp, ajuntament de barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona i després de les crítiques de Gomà a la modificació de l'Ordenança de Civisme, Escarp ha recordat que al novembre el govern va presentar un projecte de redacció de com podria estar qualificat dins de l'ordenança i quina modificació puntual s'hauria de fer per incloure el nudisme i seminudisme i amb quin tipus de sanció. Ha explicat que 'en aquella reunió hi ha qui estava a favor i hi ha qui en contra', però no es va tancar la tramitació que se li donaria. Escarp ha declarat que 'és diferent aquesta modificació puntual que elaborar un text refós de tota la ordenança, que això sí que per la complexitat tècnica portaria fora de mandat'.

Escarp ha assegurat que el PSC ha complert com a grup de govern en referència al que es va dir a la comissió i que es portaria el redactat. En aquest context, ha indicat que aquest dijous es discutirà en comissió. Ha volgut deixar ben clar que el text és el mateix que es va presentar en la comissió perquè, excepte del PP, 'ningú ha presentat al·legacions'. No ha contestat si es podria aprovar en aquest mandat aquesta reforma perquè 'dependrà de les publicacions, dels acords i les dates de comissió de govern'.

Ha recordat que al mes de novembre ja va mostrar la seva posició sobre aquest tema. Ha explicat que hi ha hagut converses entre PSC i ICV, però que la seva posició sempre ha estat la mateixa al respecte. Ha declarat que no renunciava a aconseguir el màxim consens sobre aquest tema.

Escarp ha assegurat que l'ordenança no s'està endurint, sinó que se li està incorporant una aspecte que no estava tipificat i deixava amb un marge d'inseguretat jurídica important pels que havien de posar la sanció davant el nudisme i seminudisme. Ha apuntat que és una 'modificació puntual'. De fet, ha assenyalat que el nudisme només quedava regulat si algú considerava que havia estat ofès en les seves conviccions i 'feia difícil la defensa davant de tribunals les sancions que posava l'Ajuntament de Barcelona'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.