directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Terrassa Decideix es fixa com a objectiu obtenir 25.000 vots en la consulta la independència

La resta de poblacions han defugit establir una xifra per marcar l'èxit o no de la jornada

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els organitzadors de la consulta sobre la independència de Catalunya a Terrassa esperen aconseguir 25.000 vots en la jornada participativa del proper diumenge, 23 de gener. Les dades del vot anticipat indiquen que ja s'ha superat el llindar dels 10.00 ciutadans, que representa ja un 7% dels 176.975 egarencs que estan cridats a les urnes. La previsió és que prop de 600 voluntaris d'aquesta localitat i d'altres punts de Catalunya participin en aquesta jornada que comptarà amb 31 col·legis electorals i una urna mòbil que recorrerà la ciutat. Després de gairebé un any de treball els organitzadors de la consulta a la cocapital del Vallès Occidental encaren la recta final de la jornada participativa que es celebrarà el proper diumenge, 23 de gener.
terrassa, decideix, consultes
Comparteix
   


Etiquetes
Els responsables de la Plataforma Terrassa Decideix expliquen que han recollit 12.500 vots a través del sistema de vot anticipat, fet que significa un 7% del total d'electors que estan cridats a les urnes: 'És la meitat del que creiem que podem obtenir', comenta Àngel Casanoves, responsable de la plataforma egarenca, que assegura que les expectatives passen per assolir una participació similar a la que va registrar la consulta a la veïna localitat de Sabadell, que es va celebrar el mes de maig de l'any passat i va registrar una participació de prop del 14%. 'Som conscients de la importància d'aquesta jornada, ja que som la ciutat més gran de Catalunya, després de Barcelona, on es farà una consulta d'aquestes característiques', assenyala Casanovas.

Com en la resta de jornades de participació que s'han celebrat fins ara, l'objectiu de la campanya és mobilitzar el màxim de gent possible per tal de mostrar la necessitat que té la societat catalana de poder escollir el seu futur i les relacions que vinculen Catalunya amb l'estat espanyol. 'El resultat ens dóna completament igual, l'únic que ens interessa és que la gent hi participi', comenta Domènech Jofresa, cap de campanya. En aquest mateix senti s'ha expressat Casanovas que ha indicat que 'no votar és negar la democràcia'.

La participació registrada fins avui és un reflex de la feina que s'ha estat duent a terme ens els darrers mesos, on el gruix de voluntaris han participat activament en les diferents accions que ha desenvolupat l'organització de la consulta terrassenca. 'La consulta ja és un èxit de civisme', destaca Àngel Casanovas, que valora el luxe que ha suposat el flux de relacions que s'han establert entre els veïns de la ciutat per dur a terme un acte 'no polític', sinó participatiu: 'Ha de ser el primer graó perquè aquest país arribi on vol anar i que no ens neguin la nostra pròpia identitat', destaca.

Art per la consulta
Per tal de finançar la campanya, l'organització ha trobat diferents mètodes vinculats amb el moviment associatiu de la ciutat. Als ja habituals elements de marxandatge, com samarretes o pins, s'hi ha sumat una iniciativa original, basada en la cessió per part de gairebé una vintena d'artistes de la ciutat d'algunes de les seves obres originals. 'Els diners que es recaptin de la venda de les obres ens ajudaran a finançar-ho', comenta Casanoves que diu que el preu d'aquestes peces va dels 30 als 1.200 euros. Paralel·lament s'ha venut loteria de Nadal i s'ha fet una panera amb els productes cedits de manera gratuïta per part d'empreses de la ciutat.

31 punts de votació
La jornada de diumenge comptarà amb 31 punts de vot distribuïts per entitats, carpes i casals, a més d'una urna mòbil que es desplaçarà a les llars de les persones que no es puguin apropar a les meses. És previst que hi hagi observadors internacionals, no procedents d'altres països, com ha estat la dinàmica en altres consultes, sinó de Catalunya mateix, com és el cas de l'eurodiptutat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
OTGER fletxa Reikjavik
23 de gener de 2011, 11.24 h

#1 Que t'han fotut fora de Gavà-mar rogeret?no estàs en excedència perque tú no has estat mai català ets un inadaptat xarnego que parasita Catalunya."Guau,Guau"?per fí parles en la teva llengua autòctona,ja era hora!
És molt tìpic de la purria d'inadaptats xarnegos,els autèntics palanganeros dels colons de madrid,el menystenir la democràcia popular que no estigui adulterada ni controlada per l'aparell del sistema de partits submisos a la constitució espanyola,bé,si són feliços re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de gener de 2011, 21.06 h

Molt bona feina!` Cal felicitar a tots el voluntaris per la seva dedicació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de gener de 2011, 08.14 h

guau guau, jo també hi aniré guau gua


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.