directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona prohibirà el nudisme al carrer abans de l'estiu

PSC i CiU acorden iniciar els tràmits de la revisió de l'ordenança amb l'oposició d'ERC i ICV

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nudisme i el seminudisme al carrer té els dies comptats als carrers de Barcelona. La comissió de seguiment de l'ordenança de civisme s'ha reunit aquest dijous a la tarda per donar el vistiplau, com estava previst, a la revisió de la norma per prohibir anar nu o en banyador per la via pública i sancionar amb fins a 500 euros a qui ho faci. Amb el dictamen positiu de la comissió, emès gràcies a PSC i CiU, s'inicien els tràmits per tal que, si no hi ha cap entrebanc, la prohibició pugui entrar en vigor abans que acabi el present mandat, una prohibició que no afectarà les zones de bany. ERC i ICV, per la seva part, s'oposen categòricament a aquesta possibilitat, i asseguren que aquesta regulació no cal, no és convenient i fins i tot la veuen 'ridícula'.
nudisme carrer
Comparteix
   


Etiquetes
El 25 de març podria ser, si tots els tràmits van com estan previstos, l'últim dia en què a Barcelona estigui permès el nudisme i el seminudisme. En el Ple que se celebrarà aquest dia, que serà l'últim del mandat, està previst que s'aprovi la reforma de l'ordenança de civisme per prohibir aquesta pràctica a les zones no aptes pel bany. I és que el tràmit seguit ara a la comissió de seguiment fa que el proper 28 de gener sigui el govern municipal qui aprovi reformular el text, i a mitjans de febrer la comissió de Presidència donarà el seu vist-i-plau. Posteriorment s'obrirà un període d'exposició pública i, finalment, la nova ordenança tornarà a la comissió de Presidència perquè l'aprovi provisionalment i l'elevi al Ple del mes de març perquè doni el mandat de que entri en vigor. D'aquesta manera, abans de la temporada d'estiu, la nova norma ja estaria en marxa.

Des de l'Ajuntament de Barcelona, la portaveu i tinent d'alcalde de Seguretat, Assumpta Escarp, s'ha felicitat pel tràmit iniciat i ha destacat que la regulació contempla que, abans d'aplicar una sanció, la persona que va nua o seminua sigui alertada que està incomplint la llei. Escarp confia que el procés per tirar endavant la norma es faci sense problemes i que la voluntat política faci que entri en vigor el més aviat possible. La portaveu del govern, però, ha reconegut que abans d'aplicar-se, s'hauran de definir millor quins casos queden contemplats com a seminudisme, donat que el text actual només parla de posar sancions quan es va amb roba de bany.

La reforma de l'ordenança tirarà endavant gràcies a que CiU li donarà suport, perquè des del propi govern, ICV ja va anunciar que no està a favor de la restricció i per això hi votarà en contra. En la mateixa posició s'hi troba ERC, que veu innecessària la modificació i, coincidint amb ICV, la consideren 'ridícula'. Des del PP tampoc asseguren un suport a la reforma, però en aquest cas per creure que s'han d'endurir més les sancions i ampliar els supòsits de seminudisme. En qualsevol cas, els populars intenten ara que se'ls reconegui que ja van presentar ells una proposta de prohibició anterior i forçar, així, que CiU i PSC siguin els que se sumin a la seva moció.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jep fletxa BCN
21 de gener de 2011, 22.52 h

Ja no sabeu que més prohiber, socialistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de gener de 2011, 11.59 h

Barcelona es un pais integrista? Des de quan la moral cristiana ha de ser la guia de l'ordenament juridic? Podrien prohibir l'homosexualitat ja posats, o el sexe extramatrimonial... ciu sempre han anat una mica de cristians, pero el psc???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.