directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC i ERC han donat suport a la consulta de Terrassa en un context 'd'ofensiva' de PSOE i PP

Oriol Pujol i Joan Ridao s'han desplaçat a la localitat vallesana per acompanyar els caps de llista locals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les direccions de CDC i d'ERC han donat suport aquest diumenge a la consulta per la independència de Catalunya que se celebra a Terrassa. Fins al municipi vallesà s'hi han desplaçat el secretari general adjunt de CDC i president del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, i al secretari general d'ERC, Joan Ridao, que han acompanyat a votar els seus respectius caps de llista a les municipals de Terrassa, Josep Rull i Isaac Albert. Tant Pujol com Ridao han posat en valor la consulta sobretot en un moment 'd'assetjaments' i 'd'ofensives' per part de PSOE i PP. Pujol ha demanat 'fortalesa interior' i Ridao espera que el procés acabi amb èxit a Barcelona el 10 d'abril.
Com en altres consultes, dirigents de CDC i d'ERC han volgut mostrar el seu suport a les consultes sobre la independència. Des de Terrassa, Oriol Pujol ha destacat que aquesta ciutat és 'la més important que ara per ara procedirà a fer una consulta' i que 'mai com ara una ciutat tant gran s'atrevia a aquest repte'.

Pujol creu que aquest procés de consultes 'reflecteix quelcom del què CiU ha fet bandera', que 'el dret a decidir no ens el treu ningú' i que representa una 'radicalitat democràtica' a la qual no pensa 'renunciar'. El dirigent de CDC s'ha mostrat 'confiat de l'estat d'ànim del país' i que la jornada serveixi per expressar que Catalunya 'desitja anar més lluny i tenir una cuirassa' davant els 'moments que vivim' i els 'assetjaments i embranzides' que provenen de l'Estat, 'capitanejades per PP i PSOE'. Davant d'això, ha demanat que hi hagi 'fortalesa interior'.

En tot cas, Pujol ha dit que els plantejaments que venen de Madrid no són 'nous' per a la federació nacionalista. 'Diferents presidents de CCAA ja deien a Pujol que no volen més per a nosaltres perquè no volen més per a ells', ha dit, tot alertant que 'rau un sentiment que ja en tenen prou, que no en volen més'. En aquest sentit, ha advertit que 'ara utilitzaran l'excusa de la crisi econòmica, la contenció del dèficit o la unitat de mercat' per tornar a plantejaments 'loapitzants' i per constatar que 'això de l'estat de les autonomies no s'ho acaben de creure'.

Per la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha constatat que la consulta a Terrassa se celebra 'en un context d'ofensiva harmonitzadora per part del PP i del PSOE', que 'han desactivat l'Estatut'. 'No sabem què més ha de passar perquè el país respongui, donant un cop de puny sobre la taula, plantejant obertament el dret a decidir', ha afegit. A més, ha afegit que la 'hostilitat' del govern espanyol queda 'personalitzada' en la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, per la seva actuació contra la primera consulta, la d'Arenys de Munt, quan era advocada de l'Estat.

A més, Ridao ha recordat que la consulta de Terrassa és l'última abans que el 10 d'abril aquest procés arribi a Barcelona, de la qual espera que culmini 'amb èxit'. Ridao ha celebrat que hi hagi un moviment com aquest fet 'sense el suport de les institucions'.

Ni Pujol ni Ridao han pogut votar, ja que no estan empadronats a Terrassa, però han acompanyat cadascun d'ells els respectius caps de llista de CiU i ERC a les eleccions municipals de la localitat. Josep Rull, de CiU, ha dit que la ciutat està fent 'un exercici de democràcia i d'ambició nacional', mentre que Isaac Albert, d'ERC, ha dit que aquest és 'l'element cívic més important que ha passat a Terrassa en els últims 30 anys'.

Presència de l'alcalde d'Arenys de Munt i d'Òmnium Cultural

A més de la presència de dirigents de CDC i ERC, també s'ha pogut veure a la seu central de la consulta de Terrassa a l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, el primer municipi que va celebrar una consulta com aquesta. També s'hi ha pogut veure la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.