directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 23:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Creu Roja ofereix un nou servei de localització de malalts d'Alzheimer a través de GPS

El servei costa 60 euros mensuals i l'aparell de control en val 200, tot i que hi ha ajudes per accedir-hi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Creu Roja ha presentat un servei de localització, a través de GPS, destinat a malalts d'Alzheimer i als seus familiars. Consisteix en un dispositiu mòbil que es col·loca al cinturó i permet conèixer la ubicació de l'afectat en tot moment, a més de donar un senyal d'alerta quan surt del perímetre habitual o s'acosta a una zona perillosa. Amb aquest sistema es reduirà el neguit dels familiars en cas que el malalt es perdi, un fet molt comú entre els afectats d'Alzheimer.
alzheimer persona gran avi perdut bastó perduda
Comparteix
   


Etiquetes
El nou Sistema Intel·ligent de Monitorització d'Alertes Personals (SIMAP) de Creu Roja és un servei per millorar l'autonomia personal de les persones afectades per aquesta malaltia degenerativa i donar tranquil·litat als seus familiars, que en qualsevol moment poden comprovar on es troba i tenen la seguretat que sonarà l'alarma en cas de perill.

A més de la localització permanent, gràcies a un receptor GPS i un mòdem GSM, el gran avantatge d'aquest dispositiu és la possibilitat de predeterminar el perímetre segur i les zones de perill. Així, els familiars indiquen quins són els recorreguts habituals de la persona i els riscos pròxims, que poden ser vies de tren, àrees boscoses o barrancs.

La persona malalta d'Alzheimer ha de portar sempre el dispositiu i l'alarma s'encén al centre de control de Creu Roja en cas que surti fora del perímetre delimitat com a segur, s'apropi a alguns dels perills establerts, el seu moviment augmenti a una velocitat de més de 35 km/h o la bateria de l'aparell estigui baixa.

El control d'aquestes persones es fa des d'un centre de l'organització durant les 24 hores i tots els dies de l'any, i les persones interessades a obtenir el servei han de trucar al 902 22 00 70. El programa és una novetat a l'Estat espanyol i la primera implantació es fa a Catalunya, però aviat s'estendrà a altres comunitats, començant per Galícia i Madrid.

Tal com ha explicat la responsable de programes de gent gran de Creu Roja, Susanna Roig, l'objectiu d'aquest nou servei, que té un cost mensual d'uns 60 euros i el dispositiu en costa prop de 200, és fomentar l'autonomia de les persones grans potenciant la participació social, contribuir a millorar la qualitat de vida d'afectats i familiars i facilitar la permanència en l'entorn habitual.

La presentació del servei ha comptat amb l'assistència de la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carolina Homar, que ha avançat que la creació d'un fons econòmic per ajudar a pagar el servei a persones de baix nivell econòmic que el necessitin i s'estudiarà la possibilitat d'incloure'l en la cartera de prestacions de la nova llei de dependència.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.