directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carretero contempla que RCat se sumi a ERC, però descarta una 'fusió'

Encara que admet que una organització és 'molt més gran que l'altra'

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Després de l'acostament a ERC, el president de Reagrupament, Joan Carretero, aposta ara perquè en cas que RCat i Esquerra acabin convergint la unió es produeixi dins dels paràmetres d'una 'suma d'organitzacions' respectant les 'peculiaritats' de RCat que no pas per un procés de 'fusió'. Carretero creu que a l'hora de sumar seria millor sumar dues organitzacions 'encara que una sigui molt més gran que l'altra'. 'La suma seria més gran si col·laboren dues organitzacions', conclou. Aquest context, però, només seria possible si l'estratègia d'ERC vira cap a convertir-se en el pal de paller de l'independentisme i s'allunya de la referència de l'eix esquerra-dreta. Si l'opció és aquesta última Carretero admet que 'amb nosaltres serà pràcticament impossible que es posin d'acord'.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a Catalunya Informació, Carretero aconsella que si ERC vol liderar l'independentisme 'ha de canviar la seva estratègia i la seva manera d'entendre el món' i afirma que 'si la recepta és la que pronosticava el senyor Carod, de fer un gran partit d'esquerres, a nosaltres no ens hi trobaran', conclou.

Tot i que Reagrupament no va aconseguir representació a les eleccions del 28-N defensa el caràcter propi i les peculiaritats de la formació. 'Nosaltres som una opció diferent, molt petita com s'ha vist, i que no ha comptat amb el suficient suport per a estar al Parlament, però tenim un full de ruta, que no volem dir que sigui intocable, que sigui el millor, que sigui l'únic, però entenem que és un bon full de ruta'. És en aquest sentit que posa damunt la taula les condicions que s'haurien de donar perquè RCat acabés confluint -o com a mínim acostant-se de nou- cap a ERC: 'El fet que Esquerra es renovi o no depèn de cap on vol anar si vol continuar sent per damunt de tot un partit d'esquerres, on primi l'eix ideològic dreta-esquerra, amb nosaltres serà pràcticament impossible que es posin d'acord'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
25 de gener de 2011, 19.13 h

#11 El mal ja està fet. Vull dir que les eleccions ja són cosa del passat. Ara, cal reconstruir el país entre tots els independentistes. Fotre més brases al foc, no condueix a res. Voteu qui vulgueu, però no cremeu petards ara i avui, denigrant altres partits independentistes, tota vegada que entre tots nosaltres hem de poder redreçar el nostre agònic país. I per cabar, us he de recordar ja que parleu en el to que heu parlat que, SCI també va patir un fracàs estrepitós a les eleccion... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
gica fletxa Figueres
25 de gener de 2011, 10.02 h

#21 Sense "per favor". El poble ha d'EXIGIR als polítics, no demanar. I si no volen fer allò que vol el poble, no els hem de donar ni un vot! Que fotin el camp, d'una vegada aquests poltronistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa BCN
25 de gener de 2011, 09.09 h

Ja està bé! Prou de trifulques i comissionetes! Candidatura independentista única d'una refotuda vagada, per favor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jos fletxa Sbd
25 de gener de 2011, 07.52 h

Com manipuleu no els de directe.cat? Mare de deu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Carlitus fletxa Badalona
25 de gener de 2011, 01.55 h

Rcat marca blanca de ERC..més clar l´aigua...!!! quina llàstima haver votat aquest Carretero...realment es un lider nefast...ara votaré a Solidaritat...!!! o a les CUP....!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Oriol Jordan
25 de gener de 2011, 00.11 h

#17 És que un dels eixos del projecte de SCI és precisament desgastar Esquerra menjant-li l'espai electoral, fins a destruir el seu projecte. Aquesta és la trista realitat d'un nova força que només té un punt en el seu programa. I que d'aquesta manera, sense cap discurs més al darrere, anirà perdent tots els suports i simpaties adquirides.
No és una opinió, ni una cosa que m'inventi; és una cosa que han escrit i repartit els seus dirigents en un "manual d'instruccions" als seus quad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pep fletxa Alt Empordà
24 de gener de 2011, 23.32 h

Que hi hagi gent de SCI que digui que Rcat i ERC son uns botiflers és una desgracia pel pais i per l'independentisme a Catalunya.
Salva, tu que sempre parles que és bo que hi hagi SCI i que sembles molt implicat en aquest projecte, a veure si comences a demanar als teus colegues de SCI que escriuen per aquí una mica mes de respecte, perquè no se com vols que arribi aquesta candidatura unitaria en el futur si hi ha tants colegues teus que no paren de fotre canya a ERC i Rcat.
S'ha de treball... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
borinot fletxa Barcelona
24 de gener de 2011, 23.12 h

No, és clar, una fusió amb ERC de cap manera, que llavors deixaran de tenir possibilitats de lluitar contra l'independentisme. Deixaran de tenir possibilitat de reventar tota iniciativa independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ricard fletxa Terrassa
24 de gener de 2011, 22.52 h

Cada cop ho tinc més clar, Solidaritat ens portarà a la independència... Deixarà en evidència dia rere dia l'esgotament de l'autonomisme, és una bola de neu imparable... Els unionistes ja s'han de justificar, abans eren els independentistes els que ho havíem de fer. Visca Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi C. fletxa Vallès
24 de gener de 2011, 22.16 h

Per ara estic molt desepcionat: pensava veure unions a les municipalks i passa lo mateix de sempre. No sé de quina manera es podria fer que els nostres polítics independentistes seguin a la cadira i marquin una bon full de ruta pels catalans. De mentre jo col·laboraré i estaré amb tot lo independentista que hi hagi, però de moment al marge da cap grup....i repeteixo sap greu perquè crec hi ha molta gent disposada i esperant


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.