directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sánchez-Camacho s'apunta a l'anticatalanisme i subscriu les declaracions del PP andalús

La líder del PPC es mostra sorpresa per les crítiques sorgides arran de les declaracions del president del PP andalús en contra de la immersió lingüística

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho ha subscrit aquest dilluns les declaracions fetes diumenge del president del PP andalús, Javier Arenas, en què atacava el model d'immersió lingüística de l'escola catalana. 'Ho hem estat dient en tot moment, defensem el bilingüisme com a model lingüístic', ha apuntat, recalcant que la defensa del castellà com a llengua vehicular a les escoles és una iniciativa que sempre ha format part del programa del partit en l'àmbit nacional. 'El que va dir Arenas és que s'ha de garantir l'educació en les llengües cooficials, la presència de la llengua comuna a l'Estat i la llibertat', ha apuntat.
En la darrera jornada de la convenció del Partit Popular a Sevilla, Javier Arenas es va mostrar crític amb l'actual model d'immersió lingüística, i advertia que el PP seria 'bel·ligerant' si, per exemple, a un nen andalús se l'intentava obligar a estudiar en una altra llengua diferent a la seva o si un andalús no podia accedir a un lloc de treball per estar format en castellà.

'No sé perquè sorprenen les paraules d'uns i altres i perquè s'ha de demanar interpretar tot quan sempre hem defensat un bilingüisme integrador', ha assenyalat Sánchez-Camacho en referència a les paraules del seu homòleg a Andalusia i a les crítiques sorgides per part d'altres formacions polítiques.

'Jo defenso el model educatiu on les llengües vehiculars siguin el català i castellà, és el mateix que deia el senyor Arenas', ha afegit la líder del PPC, que ha recordat una vegada més l'aposta que es vol impulsar per a una escola 'trilingüe', amb una presència en igualtat de condicions del català, el castellà, i un tercer idioma, com seria l'anglès. En una roda de premsa que ha ofert a la seu del partit a Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho ha exigit que els pares i mares tinguin la llibertat per decidir i escollir en quin idioma volen que aprenguin els seus fills.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jaume Cusó fletxa Barcelona
25 de gener de 2011, 21.09 h

Estic d'acord amb el Toni Fernández, això no és notícia, Sánchez Camacho segueix les passes de l'inclit Alejo Vidal-Quadras.
No borden, udolen aquests gossos des de l'Altiplà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
25 de gener de 2011, 12.45 h

I això és notícia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Karme fletxa Alt Penedès
25 de gener de 2011, 10.55 h

Ni aquesta senyora, ni cap individu d'aquest grup polític em mereixen cap credibilitat. Els ignoro totalment i canvio de canal quan apareixen per televisió, perquè no els permeto entrar a casa meva. Adéu Espanya!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de gener de 2011, 08.08 h

Els gossos borden, aixó vol dir que anem per bon camí...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Beligerància fletxa Barcelona
24 de gener de 2011, 18.29 h

Un nen català suposo que no caldrà que aprengui cap llengua tret del català i que, si li obliguen a parlar cap altra, el president Mas serà bel.ligerant. Un treballador català suposo que podrà parlar només català si vol, i només per aquesta ferma voluntat, li oferiran un lloc de treball a tot el món; del contrari, el govern espanyol enviarà tropes on calgui, comandades per la Sra. Sánchez Camacho i el Sr. Arenes. Visca!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.