directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC s'alinea amb CiU i no veu ara prioritari el desplegament de les vegueries

Iceta reclama al Govern que 'combati amb contundència' els atacs d'Arenas a la immersió lingüística

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dilluns que la seva formació no veu ara prioritari les negociacions amb Madrid per tractar el desplegament de la Llei de Vegueries. La formació socialista es desmarca d'aquesta manera dels acords arribats durant la legislatura passada amb ERC, alhora que ha criticat CiU, que no tirarà endavant el desplegament, per incomplir el que deien fa uns mesos respecte a la llei. Durant la roda de premsa posterior a la Comissió Executiva, Iceta també ha carregat durament contra les declaracions de Javier Arenas, que va assegurar que seria 'bel·ligerant' si un 'nen andalús' era obligat a ser escolaritzat en una llengua que no sigui el català, així com ha demanat al Govern de Mas que les 'combati amb contundència'.
miquel iceta
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la Comissió Executiva del PSC, Iceta ha carregat contra 'l'ofensiva ferotge del PP contra la reforma del reglament del Senat' que permet l'ús del català i ha mostrat 'preocupació' pels atacs dels populars a la immersió lingüística, en referència a les paraules d'Arenas.

Davant d'aquest fet, ha instat el Govern a 'combatre amb contundència aquestes posicions'. 'Demanem que així com el Govern de Catalunya, quan considera que l'autonomia és erosionada, actua amb celeritat, també combati amb contundència aquestes posicions del PP', ha demanat Iceta, tot lamentat el 'silenci' de l'executiu davant les paraules d'Arenas.

El desplegament de Vegueries pot esperar

En un altre ordre de coses, Iceta ha assegurat que per al PSC tampoc és una prioritat en aquests moments negociar amb Madrid una modificació en les lleis estatals per poder canviar els límits provincials i crear les vegueries. El Govern ja ha dit que no ho té previst en la seva agenda i Iceta ha afegit que és l'executiu que a qui correspon fixar els ritmes. Iceta, però, ha recordat que la llei preveu un primer pas, després de les eleccions municipals, per canviar les denominacions.

Tot i això, Iceta ha carregat contra CiU, ja que considera que aquest és un dels 'incompliments' de l'executiu en aquest inici de legislatura. Així, ha recordat que en els últims 'mesos' han apostat per la vegueria del Penedès en aquest territori.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pep fletxa Alt Empordà
24 de gener de 2011, 23.36 h

Com és pot comprovar CiU i el PSC tenen el mateix objectiu Nacional....el que quedi de l'estatut després que el TC el reapsi de dalt a baix i para de comptar...o ERC i independencia o CiU i PSC i autonomia mentre espanya continua donant-nos pel sac sense parar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.