directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joana Ortega no cedirà les urnes de Governació per a la consulta del 10-A

Tot i això, no descarta participar-hi · Entén que l'hostilitat del govern espanyol faci augmentar un 'independentisme de reacció'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de les declaracions de l'expresident Jordi Pujol situant la independència com a única via per a la supervivència de Catalunya, la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, ha avançat que no cedirà les urnes del departament a Barcelona Decideix tal i com es va comprometre el seu predecessor, Jordi Ausàs, perquè 'la llei no ho permet'. Tot i això no ha descartat participar en la consulta del 10-A.

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre les consultes independentistes, Ortega ha dit que el Goven no hi col·laborarà, per exemple cedint urnes, perquè 'la llei no ho permet', tot i que respecta aquest tipus d'iniciatives. La propera consulta es farà el 10 d'abril a Barcelona i la vicepresidenta no ha descartat anar-hi a votar.

Ausàs
El predecessor d'Ortega al capdavant de la cartera de Governació, el republicà Jordi Ausàs, no va tenir cap inconvenient en reunir-se amb els representants de Barcelona Decideix i els va oferir la col·laboració del departament amb la cessió de les urnes per cobrir tota la ciutat, a més de l'assessorament tècnic que puguin necessitar per desenvolupar la consulta amb garanties. 'És el que més s’acosta a un assaig general d’un referèndum institucional a tot el país, entra en plena sintonia amb l’esperit de la Llei de consultes per via de referèndum aprovada aquesta legislatura i és bo que es faci en les millors condicions, amb totes les garanties possibles', va argumentar Ausàs.

Governació va aclarir que cap d'aquests recursos suposa una despesa extraordinària i que són les mateixes facilitats que es donen a qualsevol organització que realitza un procés electoral.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
27 de gener de 2011, 11.22 h

Sra. Ortega, si Vostès fossin íntegres, es passarien pel folre de les sabates el què diguin o no diguin les lleis ecspanoles, i cediria les urnes. Oi que mostren determinació (almenys és el què Vostès diuen de boqueta) amb allò de l'escolarització en la llengua que demanin els alumnes o els pares d'aquells ???. Doncs en això, és un altra qüestió semblant. Vinga senyora meva, que ja n'hi ha prou de tenir por a ecspana. Ens en fan de tots colors i aquí estem calladets esperant sempr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de gener de 2011, 11.16 h

#3 Cony!!! em feu dir, en Pujol no té res a veure amb els convergents ???? Si n'és el president d'honor ???. En Pujol continua sent el mateix que vol l'unionisme amb ecspana, sinó que li fan dir certes coses per a atiar falses esperances i perspectives, i així empènyer dies i anys. Tots ja sabem que amb en Duran a la formació, no es mourà ni una fulla de roure en dia de tramuntana.... i amb en Mas ja no ho dic tan fort, però en dubto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jose fletxa BcN
26 de gener de 2011, 14.09 h

CyU = Espanyolisme, antidemocràtics i de dretes!! En Pujol ja poc hi té a veure amb els convergents. INDEPENDÈNCIA //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDIBCN fletxa BARCELONA
26 de gener de 2011, 12.46 h

Quina opinió en té, llavors, de les Consultes sobre la Independència?
Em mereixen tot el respecte i en part expressen el malestar de la gent cap a la política i el Tripartit, perquè no ha defensat en absolut les necessitats de Catalunya. Aquest govern ha buscat constantment la confrontació amb Espanya, i alguns dels que les promouen ho fan més per interessos partidistes que no pas per Catalunya. A més, no tenen cap valor legal, i això pot generar frustració.

Declaracions de la Cons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
26 de gener de 2011, 11.46 h

Toma!! , tema urnes actuals NO anteriors SÍ, tema votació actual S´HO ESTÀ RUMIANT anterior SÍ , com era alló torna la il.lussió. Victor que hi ets per aquíÍ? I un discurs d´alló més ranci i antiquat "Espanya amb nosaltres ens tornada a estimar" això en una cristiana com tu que és FE, ESPERANÇA o MENTIDA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.