directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero no repetirà com a candidat del PSOE i cedirà el lideratge a Rubalcaba

La premsa revela aquest dijous que el president espanyol anunciarà la seva retirada la tardor vinent

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El misteri que envoltava José Luis Rodríguez Zapatero sobre la seva decisió de repetir com a candidat del PSOE, es va aclarint per moments. I és que segons destaquen aquest dijous diversos mitjans de comunicació, el president del govern espanyol  no repetirà com a líder de la llista socialista a les eleccions espanyoles. Així ho revelen 'La Vanguardia' i 'El Punt' en les seves portades, que anuncien que la decisió presa per Zapatero la farà pública la tardor vinent. Els rotatius apunten també que el substitut de l'actual líder socialista serà el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, l'home més fort de l'executiu amb l'assumpció de múltiples responsabilitats que l'han fet postular-se com el millor socialista per enfrontar-se a Mariano Rajoy. Per la seva banda, 'El Mundo' també titula 'No cabe ninguna duda, el candidato será Rubalcaba'; unes declaracions del president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla.
psoe, socialistes, zapatero, josé luis rodríguez zapatero, sant jordi, psc
Comparteix
   


Etiquetes
El secret que només sabia la dona de Zapatero i un membre del partit socialista ha estat esbombat aquest dijous per diversos rotatius que donen per segur que el president espanyol està vivint ja els darrers mesos com a cap de l'executiu. D'aquesta manera, La Vanguardia apunta que el PSOE treballa ja amb la idea que el contrincant socialista que disputarà la presidència a Mariano Rajoy serà Alfredo Pérez Rubalcaba, home fort de l'actual executiu que apareixia en totes les enquestes per substituir un ZP que en els darrers mesos ha cedit protagonisme al ministre de l'Interior i vicepresident primer del govern.

Segons fonts de La Vanguardia, el PSOE veu en Rubalcaba l'única esperança de plantar batalla al PP en les properes eleccions. Dit d'una altra manera, el daltabaix que patiria un PSOE liderat per Zapatero quedaria mitigat o fins i tot anul·lat si fos Rubalcaba qui prengués les regnes del partit.

El PSOE ja pensa en Rubalcaba

La imatge de president que ha projectat Rubalcaba en algunes de les compareixences públiques que ha efectuat, l'han fet saltar a la palestra mediàtica, que l'ha situat com l'home preferit en el si del PSOE per plantar cara a les desfavorables enquestes que maneja la formació socialista.

Segons destaca el rotatiu del grup Godó, Zapatero ha pres la decisió obeint a conviccions i no pas a les circumstàncies polítiques actuals, encara que no serà fins la tardor vinent que farà pública i oficial la seva decisió. Aquest fet ja ha contrariat a molts barons i candidats socialistes a les alcaldies, que volen desmarcar-se com abans millor de la gestió de l'actual president del govern. Són nombroses les veus que demanen a ZP que deixi pas i deslligui la seva imatge de la del PSOE per poder remuntar el vol en unes enquestes que en molts indrets de l'estat domina amb claredat el PP.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.