directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella lamenta que Ortega es negui a cedir les urnes per al 10-A i li recorda que la llei no ho prohibeix

La consellera de Governació va avançar que no col·laborarà amb la consulta de Barcelona · Tot i això, no va descartar participar-hi

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha titllat d''inexplicable' que la consellera de Governació, Joana Ortega, anunciés aquest dimecres que no col·laborarà amb la consulta de Barcelona Decideix negant-se a cedir les urnes del Departament de Governació tal i com s'havia compromès el seu predecessor en el càrrec, el republicà Jordi Ausàs. La consellera va al·legar que la llei no ho permet, en aquest sentit Portabella li recorda que 'la llei deixa en mans de l'Estat la convocatòria de referèndums però no que els ciutadans puguin organitzar consultes' i considera que Ortega està 'confonent referèndum amb consulta'. A més, posa de manifest la contradicció que suposa que la consellera afirmi que no cedirà urnes però en canvi no descarti anar a votar.
Portabella també troba contradictòria la posició de la consellera de Governació respecte les consultes amb les declaracions del president de CiU i expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que proclamava que la independència és l'única alternativa a la desaparició de Catalunya com a nació. Així, insta el president Artur Mas a aclarir si dóna suport al posicionament de la consellera o del president del partit. 'L’única explicació possible que se m’acut perquè es produeixin aquestes contradiccions és que en realitat es tem un possible èxit d’una consulta d’aquestes característiques perquè estic convençut que una bona participació a Barcelona significaria un abans i un després en el camí cap a majors cotes de sobiranisme al nostre país', ha conclòs el republicà.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
28 de gener de 2011, 11.21 h

Llavors no ho entenc. Si tal com diu Portabella, si el cedir les urnes per a la consulta, la llei no ho prohibeix, per què no presenten un recurs????. Perquè no posen aquesta dona i de rebot corrupCiUcontra les cordes ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.