directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas reclama a l'estat que compleixi amb els diners que deu a Catalunya

Anuncia una retallada del 10% del pressupost de la Generalitat · Exigeix a Madrid que es mantinguin el nivell d'ingressos del 2010 · Està elaborant un estudi dels costos que li genera el govern espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que la reducció d'un 10% del pressupost de la Generalitat afectarà a tots els departaments, però ha garantit que es mantindrà 'l'esquema bàsic de l'estat del benestar'. El Govern s'ha reunit de forma extraordinària per analitzar el pla de xoc per reduït el dèficit a un 1,3% i ha anunciat que demanarà a l'Estat que, per aquest 2011, almenys es mantingui el mateix nivell d'ingressos que l'any passat. Mas ha remarcat que, si no s'aturava la 'despesa desbocada' dels anteriors Govern, es podia acabar en 'col·lapse' i es posava en 'perill' l'estat del benestar i l'autogovern. El Govern també ha admès una possible nova emissió de bons.
Andreu Mas-Colell, Artur Mas, Govern
Comparteix
   


Etiquetes
Enmig del context de crisi econòmica i de les amenaces d'intervenció del govern espanyol, i abans de la reunió del proper dilluns entre Mas i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el Govern ha enllestit un 'estudi exhaustiu' del cost que suposa per a les finances catalanes les normatives aprovades pel govern espanyol. Segons que afirmà ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs, la normativa espanyola 'comporta més despesa a la Generalitat', un fet que ha qualificat de 'deslleialtat institucional'.

El portaveu del Govern va fer una 'valoració positiva' de l'anunci que ha fet la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, sobre el dèficit de l'Estat espanyol, que s'ha xifrat en un 5,1% del PIB, vuit dècimes menys del previst per a l'any passat. Homs creu que és una bona dada per als interessos del Govern 'pel que representa en l'agregat en el seu conjunt' i que 'obre perspectiva'.

Inventari dels costos del govern espanyol
'Moltes vegades el govern espanyol convida i fa que la Generalitat pagui', digué Homs, un fet que considera 'una deslleialtat des del punt de vista institucional'. 'L'estat pren decisions, aprova lleis i normatives, que comporten més despesa a la Generalitat i després li demanen que s'ajusti en termes de dèficit', ha lamentat. Homs creu que 'hi ha una incongruència en el plantejament' i que 's'ha de tenir inventariat', ja que així 'com a mínim sabem de quin mal hem de morir'. 'Si tens una administració que et va posant el dit a la nafra amb què les comunitats gasten, i és decisió del govern espanyol, com a mínim posar-ho en evidència', reblà.

Homs ha posat com un exemple recent la supressió de fumar als llocs públics, ja que les mesures que preveu la llei a les que es poden acollir els fumadors suposen un cost per a la sanitat catalana 'i no hi ha compensació'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
29 de gener de 2011, 13.16 h

Vostè Sr. Mas menteix com el seu soci Sr. Duran i Lérida. (SIC) "Mas ha remarcat que, si no s'aturava la 'despesa desbocada' dels anteriors Governs,........". Uns espanyolistes consagrats com Vostè i Vostès, hipotecats per la burgesia mestitzada de Catalunya, en contra del seu teixit obrer, m'agradaria saber com haguéssin quedat les arques de la generalitat si haguessin governat els anys del tripartit. Vostès van tenir la sort de governar durant 23 anys d'eufòria econòmica i això els h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Guerau fletxa València
29 de gener de 2011, 00.07 h

Quin estat? Catalunya no té estat, voldrà dir Espanya, i no té estat perquè CIU no vol un estat per Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.