directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una catalana de 16 anys comença una campanya a Internet per buscar un donant de medul·la òssia

Volen que la gent sàpiga que "amb una simple extracció de sang es pot salvar una vida"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una noia de 16 anys de Montblanc (Conca de Barberà) i la seva família han iniciat una campanya a Internet per trobar un donant de medul·la òssia per a la jove, que des de fa quatre anys pateix leucèmia. Des del portal web que han creat, demanen a tots els possibles donants que vagin a un banc de sang a fer-se una prova de compatibilitat.
pati ronyó donant
Comparteix
   


Etiquetes
Segons la Fundació Josep Carreras, el registre de donants de medul·la òssia a Espanya té 58.151 donants, després de les 4.682 persones que es van inscriure el 2006. A escala mundial, els donants ascendeixen als 11 milions.

Com a part de la campanya per aconseguir una medul·la òssia per a la jove, el centre d'atenció primària de Montblanc instal·larà el 12 de juny un camió del banc de sang davant del centre per atendre tots els possibles donants.

El dijous 7 de juny tindrà lloc a l'antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc una conferència en la qual s'informarà i es resoldran els dubtes sobre donacions. Les donacions en el banc de sang de Tarragona es van doblar des que es va iniciar aquesta campanya.

Una extracció de sang pot salvar una vida


Segons va explicar al Diari de Tarragona la mare de la jove i principal impulsora de la campanya, Araceli Salarich, "hi ha una gran falta d'informació". "Si la gent sabés que amb una simple extracció de sang pot salvar una vida, estic segura que es farien la prova, però és que no ho saben", ha criticat.

La família ha creat un portal a Internet -www.amigosdepati.tk- on es pot trobar informació sobre el tema i posar-se en contacte amb ells. Per a Salarich, aquesta campanya serà "útil" si serveix per salvar la vida de la seva filla o de qualsevol altre. "Si fent aquesta crida aconsegueixo que un nen tingui un donant ja haurà valgut la pena", ha assegurat.

Tot i això, la família ha denunciat els problemes que ha generat per a la seva iniciativa que no hi hagi "material suficient per fer les proves". En la Fundació Josep Carreras la llista d'espera per a extraccions de sang duren un mes i l'Hospital Joan XXIII va rebre en cinc dies més peticions que en diversos anys, segons ha afirmat Salarich.

El show del donant era un muntatge

Finalment el "Gran Show del donant", que havia escandalitzat Holanda, es va emetre el divendres a la nit, però al final no hi havia un ronyó com a premi, sinó que l'espectacle era un muntatge per a sensibilitzar la població per tal que doni els seus òrgans. El programa va transcórrer amb la normalitat d'aquesta mena d'espectacles, i només al final es va saber que la donant era una actriu i que els participants sí que necessiten un ronyó, i van participar al joc per a conscienciar la població i, qui sap, potser amb aquest augment aconseguir el ronyó que cercaven.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.