directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Comissió Europea admet que no pot impedir a Camps tancar els repetidors de TV3 al País Valencià

'No podem anar a València i dir: 'Heu de permetre l'emissió de cadenes d'una altra part d'Espanya', reconeix el portaveu de Multilingüisme

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una setmana després que la Comissió Europea (CE) lamentés la 'reducció de l'oferta lingüística' que suposa el tancament d'emissores catalanes a Perpinyà, ara admet que no té competències per impedir que es tanquin els repetidors de TV3 al País Valencià. 'La diversitat lingüística és una part important de la identitat d'Europa i creiem que els mitjans de comunicació són essencials per promoure el multilingüisme', ha afirmat el portaveu comunitari de Multilingüisme, Dennis Abbott, en declaracions a l'ACN, però 'són els estats membre els que controlen els sistemes de transmissió'. 'La CE no pot anar a València i dir: 'Heu de permetre l'emissió de cadenes d'una altra part d'Espanya', conclou.
cim bartolo repetidor tv3 castello
Comparteix
   


Etiquetes
Les emissores de ràdio catalanes Flaix FM, Ràdio Flaixbac i RM Ràdio van desaparèixer de les ones de Perpinyà la tardor passada. El Consell Superior de l'Audiovisual francès havia adreçat una carta formal a l'Estat a l'estiu, ordenant a les cadenes que no emetessin en territori francès ja que, al·legaven, interferien a les emissions de Radio Nostalgie i Radio Catalogne Nord. La setmana passada, i com a resposta d'una pregunta parlamentària de l'eurodiputat convergent, Ramon Tremosa, la Comissió Europea va lamentar la reducció de l'oferta lingüística en les emissions de ràdio a la Catalunya Nord.

En aquella ocasió, la comissària de Multilingüisme, Androulla Vassiliou, va recordar a Tremosa que l'executiu comunitari 'dóna suport a la diversitat lingüística i considera que els mitjans de comunicació poden vèncer les barreres lingüístiques i apropar als ciutadans la cada vegada major varietat de llengües i cultures presents a la Unió Europea', tot i reconèixer que les competències jurídiques en relació amb l'ús de les llengües als estats membre són 'responsabilitat exclusiva' de cada estat i que les tres cadenes catalanes 'no van sol·licitar al CSA una autorització per transmetre a França'.

Aprendre la llengua a través dels mitjans
La situació al País Valencià va encara més enllà de la que viu el Rosselló. La Generalitat Valenciana va iniciar, al 2007, una campanya de tancament dels repetidors la majoria propietat de l'associació Acció Cultural del País Valencià, que permeten veure TV3 en territori valencià. Tancament que sovint anaven acompanyats d'amenaces de multa.

El govern popular de Francisco Camps posa en entredit la continuïtat de les emissions de TV3 en territori valencià al·legant que necessita que l'executiu espanyol li cedeixi un nou múltiplex on ubicar el senyal de la televisió catalana i el d'altres televisions de territoris veïns. El setge als repetidors s'uneix al rebuig del govern central a tramitar la ILP Televisió Sense Fronteres, subscrita per 651.650 signatures, que regularia l'intercanvi d'emissions entre territoris que comparteixen llengua.

Davant d'aquesta situació, el portaveu comunitari de Multilingüisme insisteix que 'la diversitat lingüística és una part important de la identitat d'Europa i els mitjans de comunicació són essencials per promoure el multilingüisme', però concedeix que la decisió final és a mans dels estats membre.

'La Comissió Europea no pot anar allà i dir a les autoritats estatals què han de fer. En el cas de les ràdios catalanes al Llenguadoc- Rosselló hi havia qüestions pràctiques, que tenien a veure amb les freqüències de ràdio, que tenen un espectre limitat', explica Abbott. En aquests casos, la CE 'no pot actuar i obligar a acceptar cadenes de la regió veïna', afegeix.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
29 de gener de 2011, 09.25 h

-entredit? què vol dir 'posa en entredit'?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
OTGER fletxa Reikjavik
29 de gener de 2011, 00.10 h

#4 Adolfitoooo!!que tal?van bé les sessions d'electorxocs a SANT BOI?veig que no perds pistonada,i m'agrada,de fet si no trobo vertebrats acefal.lics hispànics com tú en aquests blogs haig de reconèixer que m'aborreixo una mica,pel demés el teu discurs segeuis sense defraudar-me: és com el discurs que fa un plat de mongetes que negocia la seva sortida pel forat de darrera d'una vaca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Lloret de Mar
28 de gener de 2011, 16.45 h

#4 si si si, la merda parla o com a minim escriu, hahahhahhahahha

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Adolfo fletxa San Baudilio de Llobregat
28 de gener de 2011, 16.26 h

Ufff... Veo que consumís masivamente substancias que perjudian seriamente la capacidad intelectual....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Lloret de Mar
28 de gener de 2011, 13.15 h

Seria emocionant deixar de tenir porqueria a la tele com: telemerda5, antenamerda3, intereconomiademerda, tvefastigosa, lasextademerda, etc etc.
La CE no te competencies per a que no poguem tallar aquestes emisions de merda a casa nostra.
Seria una bona mesura de força aplicar aixo que diu la CE amb el que passa a Catalunya i aspaña.
Generailitat de Catalunya endevant amb un parell d´ous.....

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Sant Celoni
28 de gener de 2011, 12.15 h

Doncs ja ens donen via lliure per tancar tots els canals que venen de les messetes, perqué "no ens poden obligar a veure altress canals que venen d´altres parts d´espanya....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
28 de gener de 2011, 11.32 h

Serià possible a tancar canals espanyols a Catalunya ? Suposo que no sense independència quan catalunya seria obligat a tancar-los ( per culpa de drets d'autors ). Però sembla que més grans tenen dret a fer que volguin, això de bullying d'estat espanyol fa fàstic i no entenc que existeix cap ni una persona qui no està contra d'estat espanyol que accepta aquesta tipud d'activitats. A mi ja fa molta fàstic passivitat de major part de castellà parlants a catalunya no importa ni puta merda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.