directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSOE assegura ara que rebutja la 'recentralització' i aposta per la 'cooperació horitzontal' entre territoris

El partit discuteix aquest cap de setmana el model autonòmic a la convenció de Saragossa, on s'afirma que no s'imposaran 'mesures paternalistes' a les comunitats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els barons socialistes es reuneixen aquest cap de setmana a Saragossa per debatre les receptes sobre l'estat autonòmic que portaran a les eleccions del 22 de maig i, de passada, desmarcar-se de les tesis recentralitzadores del PP.  Així, després de dues setmanes de declaracions sobre 'l'harmonització' de l'Estat provocades per les manifestacions d'Aznar sobre la 'inviabilitat' del model actual, i de les pressions del govern sobre el pla de conversió de caixes, el PSOE s'ha afanyat a remarcar que no aposta per una 'recentralització' de l'Estat.
executiva psoe
Comparteix
   


Etiquetes
La formació socialista aposta ara per una 'cooperació horitzontal' entre territoris que elimini algunes 'traves' i suposi una millora dels serveis que l'Administració presta als ciutadans. El gir de les tesis del PSOE, que fa una setmana havia criminalitzat les autonomies internacionalment, es veurà reflectit aquest dissabte en la convenció autonòmica, on José Montilla, i el portaveu parlamentari, Joaquim Nadal, hi seran presents en representació del PSC.

La Convenció Autonòmica Socialista ha obert portes oficialment aquest divendres però no serà fins dissabte en què iniciarà el debat a l'entorn de tres taules rodones sobre polítiques actives d'ocupació, la prestació de serveis públics per part dels governs autonòmics i el 'futur de l'Espanya autonòmica'. Tot plegat té un cost de 180.000 euros.

Els primers a intervenir dissabte seran el secretari de Relacions Institucionals i Política Autonòmica del PSOE, Gaspar Zarrías, el president del PSOE, Manuel Chaves, i el vicesecretari general, José Blanco. Tots tres s'han pronunciat en les últimes jornades sobre les 'millores' que a criteri del PSOE cal introduir en el model autonòmic. Zarrías ho va fer dijous en unes manifestacions en què va prometre que Saragossa no serà la plataforma de llançament de 'mesures paternalistes' ni 'imposicions unilaterals' que pretenguin restar autonomia als governs autonòmics, sinó una base per impulsar la 'cooperació horitzontal' entre territoris.

Montilla i Nadal en representació del PSC

El PSC hi serà representat pel primer secretari del PSC, José Montilla, i el president del Grup Socialista al Parlament, Joaquim Nadal. Aquest últim participarà en la taula rodona 'El futur de l'Espanya Autonòmica' presidida pel president del PSOE, Manuel Chaves. Diumenge el secretari general del partit, José Luis Rodríguez Zapatero, serà l'encarregat de tancar la Convenció.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
d fletxa .
29 de gener de 2011, 17.22 h

Per a saber com els nacionalistes espanyols menteixen sense cap escrúpol, val la pena llegir això: http://www.vizcaino.cat/blog/2011/el-senat-gasta-mes-en-taxis-que-en-traductors/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
portell fletxa Argentona
29 de gener de 2011, 14.19 h

Ave: la ruïna de l'Estat
Han gastat 50.000 milions d'euros en projectes que no tindràn pro viatgers per pagar el manteniment de les linies.
Un projecte faraònic, només superat per Xina.
Insostenible......., Mentre la ràtio de passatgers per quilòmetre a Espanya es de 2'8 passatgers per quilòmetre els veïns de França arriba a 41'5.
Les mercaderies, la creu. Des l'any 2000 la quota de mercaderies per ferrocarril ha passat del 7% a un 5%.
Mantenir un quilòmetre d'alta velocitat costa 10... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
portell fletxa Argentona
29 de gener de 2011, 14.09 h

La sentència del Tribunal Contitucional desintegra el nou sistema de finançament aprovat ara fa un any i fulmina, els tres pilars bàsics en què es basa l'Estatut:
1.- El principi d'ordinalitat (article 206)
2.- La bilateralitat (article 210)
3.- L'establiment d'uns mìnims d'inversió en infraestructures de l'Estat a Catalunya (disposició addicional 3ª)
La conclusió és que la sentència del TC perpetua l'espoli fiscal.
Una de les qüestions fonament... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.