directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern elimina la 'zona 80' i eleva els límits de velocitat entre 90 i 120 km/h

El sistema serà variable a tots els accessos en menys de quatre anys · El PSC acusa CiU d'incomplir la seva promesa electoral però li dóna suport

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Departament d'Interior ha decidit aquest dilluns eliminar la zona 80 i elevar el límit a 90 i 120 km/h a partir del dia 1 de març d'aquest any.  Amb aquesta modificació, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que 's'ha complert un mandat' i s'ha canviat 'una visió rígida de la velocitat per una de més flexible'. En una primera fase, la nova senyalització serà rígida, però el Govern pretén aplicar la velocitat variable a tots els accessos de Barcelona en un marge de quatre anys i una inversió al voltant dels sis milions d'euros. Puig ha justificat que es mantingui la limitació en alguns trams d'accés a Barcelona per raons d'adequació i transició entre zona urbana i interurbana, ja que es tracta precisament dels punts situats just a l'entrada de la capital catalana.







Comparteix
   


Etiquetes
Per la seva banda, el PSC ha acusat CiU d'incomplir la seva promesa electoral sobre el fet d'eliminar la mesura dels 80 km/h, encara que li dóna suport ja que 'la proposta que feia el PSC que era justament la flexibilització de la mesura dels 80 km/h en funció de la congestió del tràfic i de les dades de contaminació'.

Circular obligatòriament a 80 km/h en tots els accessos a la ciutat de Barcelona s'acabarà el proper 1 de març. Així ho ha decidit el govern de la Generalitat, que augmentarà els límits de velocitat entre 10 i 40 km/h més. Així, la nova velocitat variable permetrà transitar fins als límits de 90 i 120 km/h. La derogació de la coneguda 'zona 80' no serà però total, ja que el límit de velocitat actual es mantindrà en 25 dels 78 quilòmetres on fins ara s'aplicava. En aquest sentit, el conseller d'interior, Felip Puig, ha argumentat que es mantinguin els 80 km/h en alguns trams per raons d'adequació i transició entre zona urbana i interurbana.

El canvi immediat del límit de velocitat costarà 76.000 euros mentre que el pressupost total per adequar els accessos a Barcelona s'eleva fins a 6 milions d'euros.

El PSC acusa CiU d'incomplir promeses electorals

El parlamentari del PSC, Jordi Terrades, ha assegurat que CiU variarà la seva proposta electoral perquè no ha dit que vagi a eliminar la limitació dels 80 km/h, ja que es manté en un terç de la zona on s'aplica els 80 km/h. Així mateix, ha apuntat que s'ha anunciat un augment de la velocitat 'en funció de la congestió de tràfic i sobre tot les condicions atmosfèriques i de contaminació es podria anar a una velocitat variable'. 'No parlem d'eliminació de la mesura sinó de flexibilització d'aquesta', ha recalcat. 

No obstant, el PSC ha celebrat que el Govern s'hagi fet seva 'la proposta que els socialistes havien proposat' de flexibilitzar la limitació dels 80 km / h. 'Nosaltres ja vam dir que seria bo que en determinades franges horàries s'anés a una flexibilització que ens portés a circular a la velocitat que les vies marquen. La proposta del Govern de CiU coincideix amb el que el PSC va proposar i no és el que va dir CiU, ja que volia suprimir la mesura', ha remarcat. El mateix viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja ha felicitat aquest matí a CiU per voler flexibilitzar la limitació. 'Prendran la decisió encertada', ha dit Iceta. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
1 de febrer de 2011, 09.29 h

La noticia autèntica la trobaràs aquí

http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Alt Empordà
31 de gener de 2011, 18.47 h

Vaja, l'austeritat de CiU s'acava quan és tracte de desfer una normativa aconsellada per Europa, sencillament perquè ho va aplicar l'altra govern i fou una promesa electoral populista.. 6 mil.lions d'euros per justificar una promesa electoral que s'haurà de tornar a canviar si no és cumpleixen les directives Comunitaries.
Ara CiU haurà de carregar amb l'increment d'accidents i de contaminació i catalunya pagar les multes que ens imposi la comunitat europea per la xuleria de CiU. I a sobre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.