directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un informe d'Esquerra conclou que el País Valencià pateix un espoli fiscal de gairebé 20.000 milions a l'any

ERPV publica una nova edició del document 'Valencià: paga i calla. El preu d'ofrenar noves glòries a Espanya'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) denuncia al document 'Valencià: paga i calla. El preu d'ofrenar noves glòries a Espanya' que l'espoli fiscal per als valencians suma 19.607 milions l'any. La formació ha informat a través d'un comunicat que el document conclou que els valencians pateixen deixen de rebre en inversions de l'Estat el que paguen d'impostos i que no funciona la solidaritat interterritorial. El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha valorat el text indicant que 'Espanya no és un bon negoci per als valencians' i considera que 'la situació afecta a tots els qui viuen i treballen al País Valencià, indiferentment de la llengua que parlen, la religió, o el partit que voten'.
diners euro hipoteca finançament monedes moneda
Comparteix
   


Etiquetes
El nou document 'Valencià: paga i calla. El preu d'ofrenar noves glòries a Espanya', que elabora ERPV amb dades actualitzades sobre la situació econòmica del País Valencià, conclou que l'espoli fiscal per als valencians suposa uns 20.000 milions anuals.

En nota de premsa, els republicans han informat que el document se centra en 'l'espoliació econòmica que pateixen els valencians, assenyala les conseqüències d'aquesta en la vida quotidiana i el benestar dels ciutadans i ciutadanes del País
Valencià'.

Segons les dades d'aquest informe 'el País Valencià continua patint una doble espoliació ja que, per una part pateix el dèficit fiscal resultat de la diferència entre els impostos (fruit de l'esforç, la creativitat i la feina dels valencians) i les inversions que l'estat espanyol retorna, xifrada en 6.422 milions d'euros a l'any.

El text també conclou que 'el País Valencià hauria de rebre inversions en virtut de la solidaritat interterritorial per trobar-se lluny de la mitjana estatal en riquesa (PIB per habitant), any rere any continuem contribuïnt a aquesta solidaritat. Aquesta segona espoliació suposa una pèrdua de recursos de 13.185 milions d'euros a l'any'.

Amb la suma d'aquests 19.607 milions l'any, els valencians superararien més de 3.000 milions els pressupostos que ha presentat el govern valencià per aquest 2011. El document planteja que amb aquests diners hi hauria una millora dels 'serveis públics, es podria reindustrialitzar el País Valencià, fer infraestructures essencials (com l'eix ferroviari Gandia-Dénia i la millora del de Xàtiva- Alcoi), etc.'.

El president d'Esquerra-País Valencià, Agustí Cerdà, ha valorat el document remarcant que 'hem de tenir molt present que Espanya no és un bon negoci per als valencians, i que ens costa pràcticament 20.000 milions d'euros cada any que podríem invertir en la nostra qualitat de vida'.

Cerdà ha indicat que 'aquesta situació afecta a tots els qui viuen i treballen al País Valencià, indiferentment de la llengua que parlen, la religió que professen o el partit que voten. Moltes vegades es relaciona la denúncia de l'espoliació amb el nacionalisme però aquesta afecta al conjunt dels valencians'.

El president d'ERPV conclou que 'a l'hora de pagar un peatge, d'estudiar en barracons o de no tenir accés a una sanitat de qualitat no et pregunten quina llengua parles'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
OTGER fletxa Reikjavik
2 de febrer de 2011, 23.54 h

#2 Tú tampoc ho ets per a la espècie humana,però en fí...animetes del Senyor,totes tenen dret a existir...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ignasi fletxa Alacant
2 de febrer de 2011, 11.34 h

M'agradaria saber quants de diners perdem els alacantins i s'en van a València, a nosaltres ens furten la cartera doblement Jo crec que esta Comunitat Valenciana tampoc és un bon negoci per a Alacant, ofrenar glòries al Cap i Casal ens ix car. Necessitem un nou País Valencià, perque valencians també hi ha fora de la província de València.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de febrer de 2011, 04.02 h

#3 està per veure...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Aclaparat Estupefacte
2 de febrer de 2011, 00.59 h

#2 A Barcelona també hi treballa Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Utopia fletxa BCN
1 de febrer de 2011, 21.11 h

Si és un informe de esquerra ho tenim clar en la seva veracitat.
Per cert Catalunya no és un bon negoci per a Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
1 de febrer de 2011, 20.14 h

Els valencians, i tots els catalans, hem demostrat que podem eixir al carrer de forma massiva a reclamar el que és nostre. Però ens falla la formació política suficient del poble i apuntar l'enemic real, amb totes les lletres. Hem de veure Espanya com un ENEMIC, amb un regim asfixiant, explotador i feixista, i no com una democràcia. I la classe burgesa local, com uns paràsits perillosos i terroristes. Mentrestant, ens pixaran a la cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.