directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya, una de les millors rendes d'Europa

Tenim una renda superior i millor distribuïda que el conjunt de la UE

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La situació de Catalunya s'aproxima a la del grup de països europeus amb una renda superior al promig (en termes de renda disponible neta per capita) i una distribució més igualitària que el promig europeu (segons l'índex de Gini), format per Àustria, Alemanya, França, Bèlgica, Holanda, Suècia, Dinamarca i Finlàndia. Catalunya es presenta amb una millor posició en termes de renda per capita que en termes d'igualtat, amb un índex de Gini (29) relativament pròxim al de la UE i dos punts superior al promig dels països amb una distribució més equitativa (27).
euros diners renda salari
Catalunya té una renda superior i millor distribuïda que el conjunt de la UE

Comparteix
   


Etiquetes
La posició de Catalunya quant a la renda disponible neta per capita s'aproxima a la dels països europeus amb ingressos més elevats, segons publica Caixa Catalunya en el seu darrer informe sobre la conjuntura econòmica.

Segons aquesta ordenació (amb dades del 2003 i unitats expressades en paritat de poder compra o PPA), el Regne Unit (16.563,7 euros), Àustria (16.279,5 euros), Alemanya (15.500,1) i França (15.238,1) se situen al capdavant de la Unió Europea (UE). L'Estat espanyol, amb una renda per capita de 12.884,8 euros PPA, se situa en novena posició per sobre del promig de la UE-25 (10.967,7) i per sota del promig de la UE-15 (13.459,9). La renda de Catalunya, que ascendeix a 14.732,9 expressats en PPA, se situa entre França i Itàlia i ocuparia la cinquena posició per sobre de la mitjana de la UE.

El PPA mesura el poder de compra relatiu de les monedes de diferents països, de forma que es pugui establir una comparació entre ells adequada.

L'informe també analitza la renda en funció de la seva distribució entre la població a partir de l'Índex de Gini (que oscil·la entre 0, distribució totalment igualitària de la renda, i 100, on hi hauria la màxima desigualtat). Segons aquest índex, Catalunya es troba en una situació similar a la del grup de països que tenen una distribució més igualitària que el promig de la UE, malgrat que es troba en nivells més pròxims a la mitjana i més allunyats dels països europeus amb una distribució més equitativa.

Amb dades del 2005, l'Índex de Gini de Catalunya és de 29, mentre que el de la UE-15 és de 30 i el de la UE-25, 31. Els països de la UE que es caracteritzen per una distribució més igualitària de la renda són Suècia (amb un índex del 23), Dinamarca (24), República Txeca, Luxemburg i Àustria (tots ells amb 26). Darrere de Catalunya, amb una desigualtat més gran i amb coeficients de Gini superiors al 30, es troben països com Irlanda i l'Estat espanyol, amb un índex de 32, Grècia i Itàlia, amb un índex de 33, Estònia (34), Regne Unit (35), i Letònia, Lituània i Polònia, amb un índex de 36. En darrer lloc es troba Portugal, amb l'índex més elevat (41).



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
5 de juny de 2007, 22.50 h

I tant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi Calerons fletxa Vilamacolum
5 de juny de 2007, 22.19 h

Doncs imagineu-vos sense dèficit fiscal!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.