directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió fulmina el front independentista de Girona

Albert Riera renuncia a plantar cara al candidat duranista a ocupar el número 2 de CiU a les municipals · El substituirà Xavier Ribera, cap de gabinet de la Fundació Príncep de Girona

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La batalla interna entre el sector independentista i duranista d'Unió a Girona s'ha cobrat la primera baixa. Albert Riera, regidor i portaveu adjunt del grup municipal de CiU a Girona, ha anunciat la seva renúncia a plantar cara per ser el número dos de Carles Puigdemont a les llistes per a les properes eleccions municipals. En un article al diari El Punt, Riera explica que pren aquesta decisió per 'evitar un conflicte que perjudiqui la candidatura' afirmant obertament que hi veu 'interessos conjunturals de partit difícils d'entendre'. Tal i com va avançar AraGirona.cat, la substitució inesperada de Riera -que ja va ser el número 2 l'any 2007- pel cap de gabinet de la Fundació Príncep de Girona, Xavier Ribera, s'inscriu en les maniobres del líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida per a situar en els llocs clau de l'aparell a dirigents de la seva màxima confiança i estendre aquesta política a les agrupacions locals que li són rebels.
CiU, Girona, Sí, consulta
Comparteix
   


Etiquetes
A Girona els militants i simpatitzants d'Unió donaven per fet que de cara a les municipals de 2011 es repetiria el tàndem de 2007 format per Carles Puigdemont i Albert Riera. És per això que la decisió de presentar una candidatura alternativa dins d'Unió per disputar el segon lloc a les llistes a Albert Riera va agafar per sorpresa. Al darrere hi hauria la diputada Elena Ribera, amb el vist-i-plau de la direcció nacional per tal de col·locar, com finalment s'ha produït, algú de la confiança de la direcció, en aquest cas Xavier Ribera, actual cap de gabinet de la Fundació Príncep de Girona.

Tot plegat arriba després que UDC-Girona i les joventuts del partit donessin suport explícit a la consulta independentista del 25 d'abril. I és que fins ara, Unió a Girona ha mostrat desacomplexadament el seu sentiment independentista, en clara oposició a les tesis d'entesa amb Espanya propugnades per Josep Antoni Duran i Lleida: des de tenir penjada l'estelada al balcó de la seu a donar suport a la consulta popular sobre la independència o a presentar un parell de ponències marcadament sobiranistes al darrer congrés del partit, l'any 2008.

Fa uns dies, Duran i Lleida ja va reorganitzar l'estructura del partit per tal d'apartar-ne els dirigents més nacionalment conscients.

Girona, la clau de volta
Els sectors sobiranistes d'Unió temen que un cop Duran ha guanyat la batalla de Girona, es vegi amb forces suficients per anul·lar d'altres nuclis que tampoc comparteixen el seu marc nacional, com pot ser, per exemple, el de Granollers, que també va donar suport explícit a la consulta independentista penjant una gran pancarta al balcó de la seva seu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan fletxa Banyoles
3 de febrer de 2011, 12.15 h

#3 Gràcies a deu en Xevi Ribera no te res a veure amb algun Ribera que et puguis imaginar. Es amic meu i és una persona molt responsable i integre, tot i que sempre li he dit que l'únic defecte que té és que és d'Unió.

He intentat portar-lo cap a Solidaritat però no es deixa ... je..je...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de febrer de 2011, 12.12 h

Si tingués dignitat, dimitiria


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa Reikjavik
2 de febrer de 2011, 23.45 h

Ribera...de que em sona aquest cognom?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Barcelona
2 de febrer de 2011, 15.58 h

Tard o d'hora, tot això li esclatarà als morros a n'en Duran. He estat votant de CIU, no a les últimes però abans els havia votat, i no hi tornaré mentre aquest individu estigui al capdavant del seu partidet. Què es pensa? Que el pot controlar i depurar com el pp o el partit comunista cubà? En Mas i tot cIU està ben hipotecat amb aquest aprenent de bruixot


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jacint fletxa Vinaròs
2 de febrer de 2011, 13.58 h

Quin tio més xungo el Duran aquest!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.