directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Mesa resol el conflicte de les comissions amb el repartiment de 13 representacions per SI i 9 per Ciutadans

Conclou també que Joan Laporta farà 6 preguntes a Mas en les sessions de control mentre que Rivera en realitzarà 4

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després que els dos partits que conformen el grup mixt no es posessin d'acord amb el repartiment de comissions, la Mesa del Parlament ha conclòs aquest dimecres que Solidaritat Catalana per la independència estarà representada en 13 mentre que Ciutadans ho farà en 9. El Parlament assenyala en un comunicat que el màxim òrgan de la cambra ha fet una distribució proporcional aplicant la regla d'Hondt. La cambra indicat que el resultat és idèntic que si s'apliqués un repartiment per majors restes. Si els dos subgrups no acorden el contrari, l'adscripció a les comissions s'ha de modificar el 2013 per garantir la rotació de tots dos subgrups a totes les comissions. D'altra banda, la Mesa també ha decidit que el líder de Solidaritat, Joan Laporta, farà sis preguntes al president de la Generalitat, Artur Mas, en aquest període de sessions al Parlament, mentre que el president de Ciutadans, Albert Rivera, intervindrà en quatre ocasions en les sessions de control al president.

Comparteix
   


Etiquetes
Així mateix, la Mesa ha desestimat la proposta del parlamentari de Solidaritat Uriel Bertran perquè el grup mixt tingués un representant a la Junta de Portaveus a més del que ja té cadascun dels dos subgrups a cada comissió. La Mesa ha argumentat la negativa manifestant que l'article 27 del reglament del Parlament estableix que a les juntes de portaveus hi poden assistir un màxim de dos diputats per grup.

De fet, Solidaritat va avisar aquest dimarts a la Mesa del Parlament que 'si impedia l'accés a la Junta de Portaveus' d'Uriel Bertran com a portaveu del grup mixt i 'impedia l'exercici dels seus drets i obligacions' com a portaveu del grup mixt recorrerien les decisions de la Mesa i de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, davant del Tribunal Constitucional. El parlamentari del Solidaritat Alfons López Tena va assegurar que aquesta és una situació 'molt greu de bloqueig dels drets democràtics dels diputats i dels grups parlamentaris'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Voltaire fletxa Rias Baixes
3 de febrer de 2011, 16.21 h

Sí senyor, amb un parell d'ous!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.