directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alfonso Guerra demana que es posi fi a 'les peticions infinites' de les comunitats autònomes

Exhibeix una 'gran satisfacció personal' per la retallada que va aplicar a l'Estatut català · Afirma que encara hauria volgut retallar 10 articles i disposicions més

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Comissió Constitucional del congrés espanyol, el socialista Alfonso Guerra, fa una crida a aprofitar la crisi per acabar amb les 'peticions infinites' de les comunitats autònomes. En el marc d'una conferència a Madrid organitzada per l'Asociación para la Defensa de la Transición, va afirmar: 'Ens trobem en un moment excel·lent perquè totes les forces polítiques diguin: 'A partir d'aquí el que hem de fer és cooperar i col·laborar entre l'Estat i les comunitats per acabar amb les peticions infinites de les autonomies''. Al seu torn, l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha reiterat avui que calia abordar 'amb sinceritat' el debat autonòmic 'des d'un punt de vista de disciplina' per tal de millorar el sistema de benestar i la competitivitat institucional.
Alfonso Guerra, PSOE
Comparteix
   


Etiquetes
Guerra considera que el que hauria d'haver fet el congrés espanyol amb l'Estatut del 30 de setembre hauria d'haver estat rebutjar-lo d'antuvi, 'com també es va fer amb el sobiranista Pla Ibarretxe', perquè estava 'totalment fora de la Constitució'. Així mateix, es mostra especialment orgullós perquè va aconseguir canviar 118 articles i 17 disposicions -'ho recordo amb una gran satisfacció personal', afirma-, i afegeix que encara n'hauria volgut canviar 10 més.

Referint-se a la possible recentralització de l'Estat autonòmic, va afirmar que estava dolgut amb ell mateix perquè havia estat incapaç de preveure que a les comunitats hi naixerien 'elits polítiques que només s'afirmen negant l'Estat'.

Estat 'viable i constitucional'
Aznar ha tornat a abordar aquest dijous l'estat de les autonomies en el marc de la conferència El futur d'Europa, pronunciada a la seu del centre cultural Bancaixa de València.

En la part final del seu discurs, Aznar ha assegurat que defensa l'estat autonòmic però només el que és 'viable i constitucional'. El president honorífic del Partit Popular, s'ha mostrat convençut que és 'indispensable afrontar aquesta qüestió, des del punt de vista de disciplina' i ha apuntat a 'raons europees, del nostre sistema de benestar i per raons de competitivitat institucional'.

El líder conservador ha assegurat que l'Estat té problemes de sostenibilitat i de dèficit que fan dubtosa la pertinença a Europa i que per aquest motiu 'cadascú ha d'estar amb els seus comptes en ordre, i s'hauran de reformar coses que ens permetin estar en una senda de prosperitat'.

Aznar ha dit que no parlar de l'estat autonòmic és el que el posa en qüestió i ha dit que 'ens hem d'acostumar a abordar els debats amb sinceritat'. Aquí l'expresident popular ha posat l' exemple de manifestar que una carretera té bonys i que s'interpreti com que algú vol eliminar aquella carretera.

En la seva opinió, l'Estat 'ha de recuperar la idea de disciplina, de responsabilitat, de no gastar excessivament, de tenir un sistema sanejat'. Aznar ha rememorat que en el passat aquesta idea ha funcionat i que s'ha de recuperar 'per tenir un sistema fiscal atractiu que atregui els inversors estrangers i espanyols'. L'expresident espanyol ha aconsellat recuperar el model d'estabilitat pressupostària per millorar el sistema.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
5 de febrer de 2011, 19.04 h

#23 Ah, molt bé. No calen camps de concentració, només una bona neteja ètnica. Això és la democràcia catalana que defenseu? A qui voleu enganyar? Us compareu amb els kosovars, però sou els serbis. Afortunadament, només sou una minoria en aquest país. I els catalans de veritat, que som la resta i no vosaltres, de vegades prestem massa atenció a les vostres tonteries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
4 de febrer de 2011, 18.49 h

No hem de tancar ningú en camps de concentració. Us hem de fotre fora i prou. Com s'ha vist i es pot admetre que se'ns vulgui ordenar com hem de parlar, quina ha de ser la nostra forma de pensar i decidir, si gent com Vostè, els seus, els feixistes imperialistes, extermineu com Atila tot el que trobeu al pas i que no sigui com vosaltres o pensi com vosaltres ???. Què li semblaria si nosaltres hipotèticament feissim el mateix que ens fan a nosaltres ???. Presentar recursos a qualsevol llei ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Lluìs Blanqué i Llobet fletxa MONTEVIDEO URUGUAI
4 de febrer de 2011, 18.39 h

Aquest senyor que es diu socialista tindria que saber que apart de la dreta, el nazisme, el feixisme, la rebeliò criminal dels generalots al any 1936 va ser per Catalunya que amb una mica més de temps haguès sigut Independent.. No se si es veritat aquesta frase dita per el dictador petit i mediocre que ens va fer tan mal als catalans: "prefiero una españa oja que rota". Aquesta gent enemiga dels catalans no la tindrien que deixar entrar a Catalunya.
Un senyor vell, exiliat i memoriòs


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
4 de febrer de 2011, 13.52 h

Jordi (SC), gràcies per donar-me la raó en tot el que he dit. Segons tú, vosaltres esteu en possessió de la veritat absoluta. I el pobre Heribert, que s'atreveix a opinar totalment el contrari... ai pobre! Aquest Heribert vol tenir-nos expoliats, sojuzgats i tal, és un solemne ignorant, es creu un enviat de Déu, no té sensibilitat, és gentalla, i hauria d'agafar un tren i sortir del país. És clar, al pobre Heribert se li oblida que un bon català ha de seguir fil per randa el vostre i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
4 de febrer de 2011, 12.57 h

#19 Potser té raó, però és que insultar-nos dins mateix de casa nostra com si fos la seva casa, em posa frenètic. Si no hi estan bé, que se'n vagin d'una punyetera vegada. Gentalla d'aquesta mena, criats amb el caldo feixista hereu del dictador, no tenen dret a venir aquí a despotricar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
4 de febrer de 2011, 12.47 h

#17

Jordi, l'hauries de deixar estar, ignorar-lo completament...Segons quines coses no es mereixen la nostra atenció. Com més espanyols s'enfadin millor per a Catalunya. Així segurament serem lliures més aviat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
4 de febrer de 2011, 12.38 h

I aquest home encara toca els nassos. Aviat vindrà el dia que personatges d'aquest nivell intel·lectual deixaran d'emprenyar-nos, igual que es cuiden molt d'insultar o menysprear Portugal, posem per cas!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
4 de febrer de 2011, 12.34 h

#13 És a dir que nosaltres som els feixistes. Rumiï bé el què diu. Qui és el feixista que manifesta que se'ns haurien de tallar les ales ???. Qui és que vol tenir-nos subjugats, espol·liats, colonitzats, insultats dia a dia i que només parlem la seva llengua ????. No acabo d'entendre com encara Vostè no hagi fet el seu comentari en castellà. Vostè demostra tenir una cultura sota mínims, perquè si després de manifestar que aquest diari és un pamflet, no sé què cony i ve a fer aq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
4 de febrer de 2011, 12.15 h

#11 Quina cosa més fastigosa que arribes a ser. El teu cervell va a pinyó fixe. Ets un pobre home, si és que ets home, cosa que poso en dubte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
4 de febrer de 2011, 12.10 h

#5 Estic d'acord amb el seu comentari, però no hi ha res a fer. Al 10 de juliol passat, quan les sangs de la ciutadania sortien pels ullals a causa de la sentència del T. C., ja va veure en què va quedar: CorrupCiU = més ecspana. Som mesells, per més que vinguin dient l'ansar i el desgraciat aquest de la foto, que d'ofici era el qui raspatllava a les perruqueries les espatlles dels clients per a treure-lis els pèls, d'aquí que el van lllogar per a dur a terme el famós "cepillado".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.