directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Ortega descarta que el govern espanyol intervingui quan la Generalitat cedeixi urnes a les consultes

De fet, ja se n'ha cedit en diferents ocasions sense que hi hagi hagut cap resposta estatal

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La vicepresidenta, Joana Ortega, ha descartat aquest divendres que l'executiu espanyol intervingui quan el Govern de la Generalitat cedeixi urnes per realitzar les consultes independentistes que hi ha previstes durant els propers mesos. 'S'ha anat fent així fins ara, per tant crec que el govern espanyol en cap cas tindria sentit que intervingués', ha assenyalat Ortega. Des de Vic, on ha visitat el primer ajuntament des que va prendre possessió del càrrec, ha assegurat que la posició del seu executiu 'és la mateixa, no ha variat' tot i que ella mateixa va avançar inicialment que el Govern no cediria urnes a Barcelona Decideix perquè 'la llei no ho permet'. Des d'ERC s'ha celebrat el canvi de posició de l'executiu però també s'ha criticat el canvi de criteri.
Joana Ortega, Unió, UDC
Comparteix
   


Etiquetes
'El Govern cedirà les urnes perquè, tal com va dir el portaveu, hi havia un marc que permetia aquesta discrecionalitat', ha afirmat Joana Ortega quan se li ha preguntat sobre la posició del seu executiu en referència a la cessió d'urnes per a les consultes independentistes. 'Fa aproximadament vuit mesos o un any que s'ha anat fent així', ha afegit.

La vicepresidenta s'ha remès al missatge que va donar aquesta setmana el portaveu del Govern, Francesc Homs, en diverses ocasions. També interrogada sobre la seva opció personal a l'hora de votar a la consulta de Barcelona, Joana Ortega ha indicat que 'no descarto anar a votar, efectivament'.

Segons ha destacat l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, és la primera visita que fa Joana Ortega com a vicepresidenta i consellera de Governació a un ajuntament. A Ortega, a la qual ha qualificat com una 'amiga personal', Vila d'Abadal li ha agraït la visita indicant, com havia dit ella anteriorment, que Osona 'és una comarca que defensem els valors humans i humanistes, i el suport a l'equilibri territorial del nostre país'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
6 de febrer de 2011, 11.10 h

Vostè Sra. ortega, això que diu ara, ja ho sabia l'altre dia quan va manifestar el contrari. Llavors, el què volia Vostè sra. meva, era posar pals a les rodes a la consulta, però ni Vostè ni els seus acòlits se'n sortiran. Són una vergonya de polítics que fan de la política un modus vivendi indecent. Ara, ja només falta que ens digui i repeteixi la mateixa frase del seu amo, el Sr. Mas, quan deia que dubtava d'anar a Votar per no ofendre ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de febrer de 2011, 09.35 h

-algunes vegades. No 'en diferents'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Titani fletxa Catalunya, proper estat d'Europa.
4 de febrer de 2011, 20.47 h

A la nostra vila varem celebrar una consulta farà cosa d'un any i no hi va haver cap mena de problema en utilitzar les urnes!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa St. Cugat
4 de febrer de 2011, 19.16 h

Efectivament, ja s'encarregarà d'intervenir-hi eficaçment la Generalitat a través de Vicepresidència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Balaguer
4 de febrer de 2011, 18.27 h

I tot contant "amb la ajuda de DEU..." aquesta senyora es d'una mediocritat calculada que no serveix per ser al lloc que l'ans ficat.(Duran Lleida). Es tan però tant inútil que el qui la salva de la seva manca de criteri i personalitat es el seu segon a la conselleria i encara gràcies. Ho varem comprovar l'altre dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Sílvia Martínez
4 de febrer de 2011, 17.33 h

Torno a dir que crec que hem d'estar preparats per a alguna incidència de darrera hora en que "trobin alguna llei que sí els hi ho negui", per exemple, o aquestes incidències de guió de telesèrie dolenta que avui ens presenta Ortega.
No me'n refiaria, i repeteixo la idea: hauríem d'estar preparats de pobles i ciutats per a dur a Barcelona urnes ni que fos la matinada prèvia a la consulta, i hauríem d'estar a punt fins que tinguin les urnes a la mà la gent de Barcelona Decideix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
OTGER fletxa Reikjavik
4 de febrer de 2011, 16.25 h

Doncs que voleu que us digui?potser seria una empenta que madrid fes alguna etzagaiada de les seves,un porcentatge important de passius i indecissos es posaria del nostre costat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.