directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero s'avé a un 'finançament raonable' per a Catalunya a canvi de 'compromisos concrets i estrictes'

El president espanyol subratlla que no es tracta d'un decisió 'política sinó econòmica'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat disposat aquest divendres que la Generalitat disposi d'un 'finançament raonable', tot i que, ha subratllat, condicionat a 'compromisos concrets i estrictes' per part del govern català. Zapatero ha insistit en la 'corresponsabilitat clara i nítida' que ha de tenir l'executiu de Mas, amb qui es reunirà dilluns a La Moncloa. El president espanyol ha recordat que es tracta d'una decisió 'econòmica i no política' i que l'acord a què arribin Mas i Zapatero 'haurà de tenir una perspectiva progressiva en el temps', que tingui en compte l'evolució de les finances de la Generalitat.
psoe, socialistes, zapatero, josé luis rodríguez zapatero, sant jordi, psc
Comparteix
   


Etiquetes
Des de Brussel·les, on Zapatero s'ha reunit amb la resta de líders europeus, el president de l'executiu espanyol ha expressat la seva confiança que el seu govern arribi a un pacte amb la Generalitat en matèria de finançament i s'ha mostrat favorable a l'emissió de crèdits de deute.

Fonts del Ministeri d'Economia van assegurar ja aquest dilluns que estudiarien el pla d'ajustament elaborat per Andreu Mas-Colell. Un document que estableix el full de ruta del Govern per rebaixar el dèficit en 2'3 punts per situar-lo a l'1'3% del PIB i té com a objectiu que el govern espanyol permeti que la Generalitat es continuï endeutant.

El president del govern espanyol també s'ha mostrat a favor que les autonomies fixin els seus propis sostres de despesa, com fa el govern espanyol. 'M'agadaria que el compromís polític que han adquirit les autonomies del Partit Socialista d'establir un sostre de despesa s'estengués a totes les autonomies', ha afirmat Zapatero, que ha subratllat que comunitats tenen 'autonomia política i financera' i, per tant, han de ser elles qui prenguin la iniciativa. El president del govern espanyol considera que aquesta decisió 'enfortiria l'estabilitat pressupostària i el control del dèficit'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
6 de febrer de 2011, 10.53 h

No es preocupi Sr. Sapatero, que de la mà del Sr. Arturet i el Sr. Duran y Lérida, a nosaltres, als catalans, ens faran que encara ajoquem més el cap davant de les seves ussies ecspanoles, i si convè, fins i tot ens obligaran a que les nostres esquenes serveixin de catifes per a posar-hi els seus fastigosos peus, els de Vostès i els dels convergents mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
5 de febrer de 2011, 14.17 h

Un finançament raonable per a Catalunya ? Això vol dir que s'ha acabat l'espoli econòmic i es publicaran les balances fiscals ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
l'ESTAFA SOCIOCONVERGENT fletxa UNIONISTA amb Espanya.
5 de febrer de 2011, 13.32 h

Dos estafadors sembla sempre que es posen d'acord, però sempre ni ha un que es mes llest que l'altre i com sempre qui acaba estafant al estafador es el qui te mes ganes de deixar-se estafar, en aquest cas com sempre serà un català i de com i cognom Artur MAS. Per gràcia de DEU i els vots dels ciutadans president de la Generalitat de Catalunya i tot del seu poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de febrer de 2011, 01.38 h

ja hi tornem amb el "prometo", va home,va...fins ara encara feia riure pero ara ja em fot molt. que es fiqui les promeses pel c...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.