directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta acceptaria ara que Portabella liderés la candidatura unitària per Barcelona

SI matisa que és només una 'opinió personal' · Els nous estatuts que aprovarà Solidaritat impedeixen que els diputats puguin optar a càrrecs municipals

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un cop els republicans han ratificat que Jordi Portabella serà el seu candidat per a les municipals de Barcelona i que ERC i Reagrupament han segellat un pacte per concórrer plegats a les eleccions, el líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, ha acceptat per primera vegada la possibilitat d'arribar a un acord per bastir una candidatura unitària amb Jordi Portabella al capdavant. Fins ara, desbancar el cap de llista dels republicans -amb l'argument que se'l relaciona amb el tripartit barceloní- havia estat una condició sine qua non per a Solidaritat que ara no descarta cap fórmula, sempre que la coalició es presenti sota un nom i unes sigles diferents a les d'Esquerra Republicana de Catalunya. Tot i això, des de Solidaritat Catalana el diputat Alfons López Tena ha explicat a directe!cat que l'obertura de negociacions és una possibilitat que planteja Joan Laporta a títol personal, ja que la comissió negociadora no s'ha trobat amb Esquerra des del desembre. Per altra banda, López Tena ha assenyalat que els estatuts de la formació (pdf) que s'aprovaran al proper Congrés deixaran ben clar que cap dels diputats al Parlament -per tant, ni Joan Laporta ni Bertran, Tena o Strubell- podran presentar-se als comicis municipals.
joan laporta jordi portabella
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Pel que fa a la possibilitat de reobrir les negociacions amb ERC, Laporta ha admès en una entrevista a Catalunya Informació, que Portabella té 'experiència contrastada' i per això entén que vulgui ser el candidat d'una hipotètica candidatura unitària de l'independentisme a la ciutat de Barcelona, una possibilitat que ha descartat López Tena, per qui correspon a Esquerra moure fitxa i acceptar o refusar la proposta de candidat unitari articulada el desembre.

Confiança en els votants de CiU
Després del despertar independentista de l'expresident Jordi Pujol, Laporta s'ha mostrat confiat i esperançat en la militància i els votants de CiU que creu que en un moment o altre acabaran sumant-se a l'independentisme després de comprovar que la via autonomista està 'esgotada'. Laporta creu que 'la independència és a les mans' d'aquesta gran part dels catalans que vota CiU i és important que, per arribar-hi, els seus dirigents també es convencin que les seves propostes, com el concert econòmic, no prosperen. 'No voldria arribar a la conclusió que volen limitar-se a fer de vigilants del gueto', ha conclòs.

Els estatuts de SI impediran que un diputat opti a ser alcalde
Per acabar de tancar el cercle, al proper Congrés de Solidaritat Catalana s'espera aprovar uns estatuts, promoguts des de la direcció, que en la línia de limitar l'acumulació de càrrecs i promoure la regeneració democràtica impediran als parlamentaris de SI -Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell- de formar part de les llistes del partit a la resta de comicis a nivell municipal.

En concret, l'article 57 dels Estatuts, referent al 'Reglament de Primàries', especifica que 'a proposta de l’Executiva Nacional, es confeccionarà un Reglament de Primàries per a cada convocatòria electoral que haurà d’aprovar el Consell Nacional. En tot cas, els membres de Cambres legislatives no podran presentar-se a primàries per formar candidatures a eleccions municipals, ni integrar-se a cap candidatura  municipal excepte als llocs de tancament al final de la llista electoral que es designin'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
gueto fletxa krustacia
8 de febrer de 2011, 10.54 h

#16 Doncs el que et deia, aquí la gent envés de posar-se a criticar perquè abans no i ara si......que ho accepti, que s'alegri!! Doncs no, vinga a tirar merda. Tu creus que així els de dins de SCI estarem molt comodes en aquesta coalició?? L'altre cosa, tu creus que juntant-se ERC i RCAT canvia molt de anar ERC sol?? Canvia molt en quant a conseguir el teu objectiu real? L'independencia d'Espanya...... No treure 1 regidor més a l'ajuntament de Barcelona.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19 Virginia Vallejo Mingot
Virginia Vallejo Mingot fletxa [object Object]
7 de febrer de 2011, 20.56 h

El titular és enganyos. Si heu sentit l'entrevista, jo si, Laporta no ha dit això exactament, no foteu merder. Si teniu ganes de que anem junts ja teniu la proposta que va fer SI, que era amb un candidat triat per les bases. Cal reconèixer que aquest periodisme és de pa sucat amb oli. Us perden les ganes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pere fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 10.30 h

Laporta no pinta res,


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Gemma fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 10.04 h

Jo trobo que és una idea ensertada!
I la flama Independentista i es , però molesta a molta gent de partits que no donen prioritat a l'independència i mentrestant Catalunya més destrossada!
Prou visca la unió!
LA UNIO FA LA FORÇA!VISCA CATALUNYA!
VISCA L'INDEPENDÈNCIA I PUNT!Aquesta és la idea que pot fer que guanyem per a fi!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pep fletxa Alt Empordà
6 de febrer de 2011, 23.30 h

Gueto, dues coses, els independentistes l'ùnic canvi que volém és passar de la dependencia amb espanya a la independencia d'espanya.
l'independentisme ha comés molts errors i molts independentistes, entre d'altres jo, varem pronosticar que amb la divisió l'unic que hi havia assegurat era que passariem a pendre diputats independentistes al parlament i per tant credivilitat. Almenys els independentistes com jo que de sempre hem fet confiança a ERC com a partit independentista d'esquerres i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa Barcelona
6 de febrer de 2011, 22.17 h

#13 les enquestes de La Vanguardia donaven 4 diputats a Reagrupament.... però això no deu ser prou motiu com per NO creure't el que et diuen, oi?

Unitat SI, no acumulació de càrrecs, SI, regeneració democràtica, SI.
Tota la resta són pèrdues de temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
gueto fletxa krustacia
6 de febrer de 2011, 21.30 h

A tot els que voleu que SCI ara es "foti" i es quedi sol, us creieu que ERC+Rcat es un gran canvi????????? Tothom es necessita, els uns als altres, i ja hi ha gent aqui desitjant que fracassin uns....que si nose que...foteu pena tots amb aquestes discusions. Abans que si en Laporta perque no venia, ara si ve, perquè ve?? Que s'ha de fer tot quan els hi vagi be als de sempre? ERC , Rcat(ERC)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Republicà fletxa Barcelona
6 de febrer de 2011, 19.57 h

Avui ni sortien a la del Periòdico i la de la Vanguardia donava a SI menys del 0´5 % dels vots.

Si fossin intel.ligents se sumarien a ERC-Reagrupament i es podria aspirar facilment a 6 regidors o més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ivan fletxa Avinyó
6 de febrer de 2011, 17.23 h

#9 Sisplau, no em diguis si soc o no independentista. Unió? Sí, però no a qualsevol preu ni amb qualsevol. Si SCI fot fora als "tres tenors" i es comença a comportar com un partit seriós i coherent llavors ja en parlarem, de moment que s'espavilin sols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 de febrer de 2011, 16.40 h

El que no pot ser és esperar a veure d´on bufa el vent per prendre decisions Sr Laporta. Quan les enquestes s´on bones, en solitari, si són dolentes correm a pactar amb ERC.

Si el Periodico diu que el Portabella pot mantenir els 4 diputats, és un bon candidat, si les enquestes li diuen que baixa, és un mal candidat.

Els de Solidaritat s´haurien d´acalarir...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.