directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Batasuna es refunda amb el compromís de 'rebutjar qualsevol violència d'ETA'

Amb la voluntat de representar l'esquerra abertzale i complir la Llei de partits · Els nous estatuts de la formació seran similars als del PNB

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de diversos noms i continues marques blanques, l'esquerra independentista basca podria estar articulant la seva forma definitiva. L'alto el foc d'ETA d'ara fa un mes ha propiciat que els abertzales apostin per refundar Batasuna en una nova formació que, per estatuts, es compromet a 'rebutjar qualsevol tipus de violència d'ETA' i que, per tant, compliria el que exigeix la polèmica Llei de Partits espanyola. Els detalls de la nova formació, així com el seu nom, s'aniran coneixent aquesta setmana, però fonts abertzales ja han avançat que comptarà amb uns estatuts similars als de partits com el PNB o el PSOE. Tot i la condemna de la violència, des del Partit Popular ja han demanat al Govern espanyol que no accepti el partit, i María Dolores de Cospedal ha assegurat que tot i que condemnin ara la violència, 'hi ha un passat de terror' que els invalida.
Tal com informa Gara, en la presentació d'aquest dilluns a Bilbao el polític abertzale Rufi Etxeberria ha explicat que l'esquerra abertzale mantindrà a partir d'ara 'el compromís ferm i indubtable d'aposta per les vies exclusivament polítiques i democràtiques, sense marxa enrere', i ha deixat molt clar que la nova formació hereva de Batasuna 's'oposa i rebutja l'ús de la violència o l'amenaça d'utilitzar-se per aconseguir objectius polítics, incloent la violència d'ETA, si n'hi hagués en qualsevol de les seves manifestacions'.

Exteberria ha volgut remarcar que es tracta d'una reflexió 'd'abast històric', que marcarà un 'abans i un després' en la història de l'esquerra independentista basca, i ha demanat a tots els assistents a l'acte, així com a la comunitat internacional i a l'Estat, que es legalitzi el moviment abertzale.

El PP, contra la legalització

Des de Madrid, el Partit Popular no ha donat importància als nous estatuts de l'esquerra basca, ja que es tracta d'una 'successió', un dels casos que contempla la llei de partits, i per tant, els independentistes bascos es podrien mantenir il·legalitzats. Per María Dolores de Cospedal, 'qualsevol intent d'aparentar una cosa distinta de la que s'és no és vàlid', i ha assegurat que el que condemnen els estatuts és la 'violència futura', però considera que hi ha un 'passat de terror' que invalida aquests estatuts. És per això que la dirigent popular ha demanat al Govern espanyol que l'esquerra abertzale continuï il·legalitzada.

Per contra, des del PNB el seu president, Iñigo Urkullu, ha defensat aquest matí que 'si compleix la llei, les sentències i els requisits, per què no haurien de ser legals?'. De fet, diversos dirigents de la formació nacionalista han acompanyat Rufi Exteberria i els militants abertzales en la històrica presentació d'aquest matí a Bilbao.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
OTGER fletxa Reikjavik
8 de febrer de 2011, 00.35 h

#2 Ets deus referir als polítics espanyols i els seus tribunals,suposo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
7 de febrer de 2011, 20.51 h

Espanya ja no sap on amagar-se. Ara és el 'passat de terror'. Hahahaha. Passat de terror és el que hem patit les classes populars de totes les nacions de l'estat espanyol, i present de vergonya és veure que els fills i nets d'eixos feixistes són els que continuen manant a la política i a l'economia. Però el veritable terror serà el seu a una acció i política de masses entre totes les forces nacionals i d'esquerres de l'Estat, coordinades i sense renúncies. Espanya, amaga't!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Titani fletxa Catalunya, proper estat d'Europa.
7 de febrer de 2011, 20.48 h

Que rebutgin qualsevol tipus de violència, inclús la espanyola!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Utopia fletxa BCN
7 de febrer de 2011, 18.54 h

Ni cas, són els mateixos gossos amb diferents collars.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Badalona
7 de febrer de 2011, 13.38 h

Els espanyols no ho acceptaran. Tothom sap que la llei de partits no se'ls hi aplica per no comdemnar la violència sinó per abertzales.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.