directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament de Catalunya haurà de pronunciar-se sobre la independència

La Mesa admet a tràmit la proposició de Llei de Declaració d'Independència de SI

Comentaris 60  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El Parlament haurà de pronunciar-se sobre la independència de Catalunya, després que la mesa hagi admès a tràmit la primera proposició de Llei presentada per Solidaritat Catalana per la Independència, que obligaria els parlamentaris de la Cambra a votar a favor o en contra d'iniciar el procés cap a l'Estat propi. La proposta de Llei de Declaració d'Independència s'ha admès a tràmit amb els vots de CiU i amb els vots contraris de PSC i PP, i es debatrà a la totalitat a la cambra el març o abril. L'admissió a tràmit de la Declaració d'Independència per la mesa, que s'haurà de ratificar a la Cambra, obligarà els parlamentaris a votar a favor o en contra de la regulació sobre les passes que el Parlament i el Govern de Catalunya haurien de seguir per iniciar el procés d'independència i el seu reconeixement internacional, així com per declarar-la. Si s'admetés el tràmit i s'acabés aprovant, s'iniciaria el procés per declarar la independència, que es negociaria amb la comunitat internacional i s'hauria d'acabar votant al Parlament de Catalunya en una sessió solemne.
La proposició de llei de Solidaritat Catalana es basa en les resolucions 98/III, 679/V i 631/VIII de la pròpia cambra catalana a favor del dret d'autodeterminació, amb mocions aprovades a la cambra en aquest sentit dels anys 1989, 1998 i 2010.  Solidaritat es basa en això per aconseguir que la Cambra debati i decideixi sobre l'exercici d'aquest dret.

Solidaritat ja havia assegurat que no admetre a tràmit la proposta 'desnaturalitzaria els principis de la democràcia parlamentària'. A més i per tal de pressionar els membres de la mesa de l'acceptació a tràmit de la proposició de Llei sobre la Declaració d'Independència, el partit de Joan Laporta havia iniciat una campanya d'enviament massiu de correus electrònics on la ciutadania s'adreçava a la mesa exigint el tràmit.

Els vots a favor de CiU permeten el tràmit

El Parlament debatrà finalment la proposició gràcies als vots favorables dels quatre representants de CiU, mentre que els dos membres del PSC i el del PP de Catalunya han votat en contra. El vicepresident primer de la Mesa, Lluís M. Corominas, ha anunciat la decisió i ha explicat que en l'admissió ha tràmit no han entrat en el contingut, sinó en la forma de la proposta. Segons Coromias, és el ple del Parlament el que s'ha de posicionar sobre el contingut. La proposició inicia ara el seu curs i el seu debat a totalitat al ple del Parlament podria fer-se el mes de març o a l'abril.

De la Mesa del Parlament, han votat a favor de admetre a tràmit la proposició de llei de Solidaritat els representants de CiU: la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el mateix Coromines, els secretari tercer, Josep Rull, i la secretària quarta, Dolors Batalla. Hi ha votat en contra els membres de PSC i PPC amb el vicepresident segon de la Mesa, Higini Clotas, el secretari primer, Jordi Cornet, i la secretària segona, Montserrat Tura, que han titllat la proposició 'una il·legalitat absoluta' en considerar que està fora de la legalitat constitucional i estatutària.

Un cop admesa a tràmit la proposta, ara s’ha de publicar al ‘Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya’. En una pròxima reunió, la junta de portaveus haurà d’acordar obrir el termini perquè els grups que vulguin hi puguin presentar esmenes a la totalitat. Aquest termini és de deu dies hàbils, però els grups poden demanar pròrrogues. Acabat el termini per presentar esmenes a la totalitat, correspon a la junta de portaveus decidir incloure en un ordre del dia el primer debat en ple d’aquesta iniciativa.

El debat de totalitat s’ha de fer al ple del Parlament hi hagin o no esmenes presentades. Si no hi ha esmenes presentades, o les presentades són rebutjades, la iniciativa continua la tramitació en comissió (presentació d’esmenes a l’articulat, treballs de la ponència i dictamen de la comissió) i finalment torna al ple per  al debat i la votació finals. Si en el debat de totalitat s’aprova una esmena, la proposta queda rebutjada.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#60
10 de febrer de 2011, 22.31 h

#54
#52
#49 CON HIJOS DE PUTA COMO TU EN ESTE PAIS LA INDEPENDENCIA CADA DIA ESTA MAS CERCA!!
TE LO DIGO EN CASTELLANO PARAS QUE LO ENTIENDAS.
FOLLATE A LA CABRA DE LA LEGION Y COMELE LA POLLA AL LEGIONARIO QUE SE FOLLO A LA PUTA DE TU MADRE!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Skatalà fletxa Corneyá de Yobregá
9 de febrer de 2011, 14.44 h

Aquest tal "xavier", que de catalá només té el nom, és el típic fill d'immigrants andalusos, extremenys o el que sigui, que porten aquí 40 anys i no s'han enterat encara que Catalunya és una nació. ¿Me equivoco? El franquisme ha fet molt de mal... No, sí tú español eres, no digo que no, y te morirás siéndolo. Cada uno es lo que quiere ser, todo está en la cabeza. Lo grave es que vas a morir siendo un ignorante (lo digo en español para que me entiendas, porque seguro que a ti lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
OTGER fletxa Reikjavik
9 de febrer de 2011, 09.49 h

#54 Per molt que m'obligueu a portar un dni espanyol,els Catalans ens caguem el espanya cada dia,ni tu ni cent-mil fills de butanero ens obligaran a estimar la teva espanyal,l'únic espanyol que hi ha aquí ets tú i ta puta mare amb una polla de butanero romanes a la boca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Jordi-80 fletxa València
9 de febrer de 2011, 01.39 h

També és important veure si el que pretén el satèl·lit convergent de Solidarnosc és afeblir ERC i llevar-li protagonisme amb aquestes accions de cara a la galeria; absorvir l'independentisme de rampell i dominguero que n'hi ha, que jo ja crec que és majoritari davant l'independentisme seriós i que pica pedra; que CiU no isca apenes afectada d'açò; i una vegada deixada fora de joc ERC, Solidarnosc li servirà en safata a la nau mare, CiU, el suport robat d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Jordi-80 fletxa València
9 de febrer de 2011, 01.31 h

La clau de tot plegat i la conseqüència més important de tot aquest propagandisme independentista de cara a la galeria per part de Solidarnosc és aquesta: CiU EIXIRÀ MÉS ENFORTIDA O MÉS AFEBLIDA DAVANT ELS ULLS DELS SEUS VOTANTS MÉS NACIONALISTES? Jo tinc els meus dubtes, i la desconfiança estructural a tot allò que facen els satèl·lits convergents de camarada Laporta i Carretas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Català fletxa Catalunya
9 de febrer de 2011, 01.00 h

Xavier... la teva actitud és lamentable, de poc seny i totalment d'incult... bé, la teva actitud és la de la majoria d'espanyols... no raoneu, simplement esteu obsessionats en destruïr les cultures que no us agraden, les cultures que en el passat vau conquerir i ara us voleu fer vostres. Aquesta és l'actitud més penosa i idiota, aquesta és l'actitud que us portarà potser en un futur, si no canvieu, a la misèria. Ho acabareu perdent tot. Tots els grans imperis al llarg de la història s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
xavier fletxa españa
9 de febrer de 2011, 00.29 h

#53 JAJAJJAJA LADRA LADRA PERO ESPAÑOL ERES SERAS Y TE IRAS SIENDO ESPAÑOL POR MAS ULCERAS QUE TE HAGA

Y ESO VA POR TODOS LOS BURRITOS DE POR AQUI , ESPAÑOLES SOIS SEREIS Y SERAN TODOS VUESTRA PROLE JAJAJAJAJ HAY ES NADA DOS PIEDRAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
OTGER fletxa Reikjavik
9 de febrer de 2011, 00.02 h

#52 Qui ha votat no als referendums?que jo sàpiga ningú els ho ha impedit,en canvi els vertebrats acefàl.lis de AN si que ho van fer,demostrant el seu compromís amb la "democràcia espanyola".Palanganeros com tu son els millors aparells de propaganda que tenim;avui escrius molt,que potser hi ha vaga de romaneses a les rambles?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
xavier fletxa españa
8 de febrer de 2011, 23.55 h

YO NO ENTIENDO NADA ,EN LOS BUTIFARRENDUN NO VA NO EL TATO , EN LA DE TARRASA FUE DE VERGUENZA, EN EL PARLAMENTO OTRA VERGUENZA , A QUE ESPERAN LOS BURROS INDEPE , QUE DECLAREN DE UNA VEZ YA LA INDEPENDENCIA Y EL LUNES QUE VIENE SE SOLICITA LA ENTRADA EN EL EURO Y SE PONE LA FORNTERAS EN EL EBRO ,


A QUE ESPERAIS HOMBRE ESTA ES LA OPORTUNIDAD .....................O NO,,, JAJAJAJAJAJAJAJAJ JAJAJAJ HAYYYYYYY TANTA MURGA PARA QUE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
OTGER fletxa Reikjavik
8 de febrer de 2011, 23.46 h

#49 El funcionari pajillero ataca de nou!!apa ves a consolar a la cosa diez,que desde que va veure que la guanyava un travolo encara plora,encara que coneixen-te...segur que no vas votar a la Carmen de Mairena?jo crec que et posa...i una oportunitat de perdre la virginitat no es pot despreciar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.