directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat demanarà llibertat de vot pels diputats en la votació sobre la independència

Bertran confia que no hi hagi 'obstruccionisme' i que es pugui fer el debat en Ple aquest període de sessions

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran ha celebrat aquest dimarts que la Mesa del Parlament hagi admès a tràmit la proposició de llei per declarar la independència de Catalunya i ha destacat que 'per primera vegada a la història' es podrà debatre una iniciativa d'aquest tipus al Ple. Bertran ha explicat que la seva formació demanarà 'llibertat de vot per a tots els diputats perquè es puguin expressar-se en una qüestió que és de consciència'. De fet, ha recordat que hi ha diputats de CiU que afirmen 'amb assiduïtat' que són independentistes. SI espera que no hi hagi 'obstruccionisme' i que el debat es pugui fer en aquest període de sessions.
La Mesa del Parlament ha decidit admetre a tràmit aquesta iniciativa amb els vots favorables dels quatre representants de CiU i els vots en contra dels dos membres del PSC i del PPC. La Mesa considera que no ha d'entrar en el contingut de la proposta, sinó en la forma, i que serà el Ple qui haurà de posicionar-se sobre el contingut. Ara, la proposició inicia el seu curs i el debat a totalitat al Ple es podria celebrar al març o a l'abril.

De fet, Bertran ha recordat que en aquestes alçades de la legislatura 'no hi ha gaire proposicions presentades' i que per tant aquesta 'no hauria de trigar gaire' a poder entrar en un Ple per fer el seu debat a totalitat. Per això, creu que aquest debat 'hauria de poder fer-se en aquest període de sessions', tot esperant que 'no hi hagi voluntat obstruccionista'.

Bertran ha recordat que una llei d'aquest tipus serà debatuda 'per primera vegada a la història' pel Ple del Parlament i que, en l'anterior legislatura, tant ell mateix com el també diputat de SI, Alfons López Tena, van presentar dues iniciatives similars que van ser 'tombades'. 'Ara, amb quatre diputats, hem aconseguit que s'admeti, és un èxit del vot popular, del resultat de les eleccions', ha assegurat.

A més, ha recordat que SI va posar en marxa una campanya que ha comportant l'enviament de 5.000 correus electrònics en 24 hores als membres de la Mesa per demanar l'admissió a tràmit de la iniciativa. Ara, Solidaritat prepara una campanya similar destinada als diputats.

Solidaritat considera que, com la prohibició de les corrides de toros, aquesta és una qüestió de 'consciència vinculada a les llibertats i drets nacionals de Catalunya' i per això demanarà la llibertat de vot de tots els diputats. Preguntat sobre si preveu tenir el suport de CiU, Bertran ha dit que 'atenent als seus compromisos respecte al seu congrés nacional' hauria de votar a favor de la llei. Però ha afegit que 'com que CiU sovint s'escuda en què part del seu partit no és independentista, demanarem la llibertat de vot perquè aquells diputats que amb assiduïtat confirmen la seva voluntat independentista puguin votar la llei'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
La TANCA fletxa es CIU...i López Tena & Laporta
8 de febrer de 2011, 19.13 h

#2 es veritat es MOLT BONA la iniciativa. Peró ja es morta. CiU,PSC,PP i Ciutadans permetran ni tans sols que es pugui debatre al plenari. El que te de bo la iniciativa es que constatarà que de independentistes al carrer ni han molts, però al Parlament que al lloc que i fan falta i que i son necessaris només ni han 14.
Al menys servirà per fer mes MEDIÀTIC al López Tena. Qualsevol dia el veureu amb un ma ma a la NORIA amb en MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Àlec fletxa Reus
8 de febrer de 2011, 18.16 h

Si no hi ha llibertat de vot al Parlament significarà que els braus ténen més drets que els catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Anselm fletxa BCN
8 de febrer de 2011, 16.51 h

#1 Pere, tant et costa reconèixer que és una bona iniciativa? Mira que s'ha d'estar carregat de prejudicis i d'odi per a sortir fent aquest comentari, que a més de no aportar ni demostrar res mostra despullada una buidor inmensa i uns nivells de misèria interior prou alts.
Almenys l'idiota del conte mirava el dit enlloc de la lluna, tu sembla que no hi veus més enllà dels peus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Barcelona
8 de febrer de 2011, 14.50 h

Aquests dos impostors es volen carregar el Laporta


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.