directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Francesc Homs: 'Res no aturarà la transició nacional de Catalunya'

Ho assegura com a reacció del Govern a l'acceptació a tràmit de la proposició de Llei de Declaració d'Independència de SI · Jordi Turull deixa clar que CiU no hi donarà suport

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que l'admissió a tràmit per part de la mesa del Parlament de la la proposició de Llei de Declaració d'Independència de Solidaritat Catalana s'emmarca en el context que 'res no aturarà la transició nacional de Catalunya', ni els immobilistes ni tampoc 'els que tenen pressa'. Així ho ha afirmat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, preguntat sobre com valorava que els quatre integrants de la mesa per part de CiU -inclosa la presidenta, Núria de Gispert- hagin permès la tramitació de la proposició de Solidaritat. Tot amb tot, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha deixat clar que la federació no donarà suport a la proposició de llei. Ha manifestat que se l'estudiaran, però ha considerat que no va en la línia de CiU en el plantejament que es fa d'aquesta qüestió. De fet, ha aclarit que CiU va apostar pel dret a decidir pel que fa al pacte fiscal i a les infraestructures, i que la independència no tocava aquesta legislatura. 
francesc homs
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la decisió de la Mesa del Parlament de permetre, amb els vots de CiU, que es debati finalment la proposició de llei presentada per Solidaritat per declarar la independència a Catalunya, Turull s'ha mostrat debatre a fer aquest debat. En aquest context, ha assegurat que a la seva formació política no l'hi espanta el debat i ha apuntat que no entén que algú amb una proposició de llei i un informe que ho sostenta nega que hi hagi aquest debat al ple del Parlament, en clara referència a PSC i PPC. 'A cap grup li ha d'espantar el debat', ha recalcat.

Preguntat per si permetran que continuï el debat al Parlament després del debat a totalitat, Turull ha manifestat que primer s'ha de veure quines esmenes hi ha, tot i que ha deixat clar que no hi donaran suport. En aquest context, ha afirmat que el seu partit va ser molt clar en la campanya electoral en la seva aposta pel dret a decidir en infraestructures i finançament. 'L'aposta de CiU és aquesta i no és un altra', ha recalcat.

El dirigent de CiU ha explicat la seva posició quan ha destacat que votaran a favor dels seus posicionaments i objectius de la federació nacionalista i aquests ara no són la independència de Catalunya, tal com va dir en múltiples ocasions Artur Mas quan era candidat a la presidència de la Generalitat. Ha recordat que el seu partit quan se li preguntava per si declararia la independència aquesta legislatura deia que no perquè no hi ha el consens al país ni necessari ni compartit i apostem pel dret a decidir.

Turull ha destacat que si la proposició de llei de Solidaritat és diferent al plantejament del dret a decidir 'amb aquelles coses que generen grans consensos com el pacte fiscal i les infraestructures no hi donaran suport'. 'No volem enganyar ningú i Solidaritat ho té tan clar com nosaltres', ha recalcat.

Turull ha reconegut que li sabia greu que 'hi ha algú que busqui el tacticisme o l'espectacularitat o buscar titulars' amb el 'noble objectiu' de la independència. Sense citar-los, ha criticat amb aquestes paraules a Solidaritat.

El portaveu parlamentari de CiU ha assegurat que 'els processos d'independència dels països mai van per una llei que posi un calendari, o es produeixen o no es produeixen. Catalunya no serà mai independent perquè hi hagi un article que ho digui'. 'Catalunya fa passos importants en les seves ambicions quan hi ha consensos compartits i no perquè ho digui una llei'.


Proposició correcta
La proposició de llei de Solidaritat Catalana es basa en les resolucions 98/III, 679/V i 631/VIII de la pròpia cambra catalana a favor del dret d'autodeterminació, amb mocions aprovades a la cambra en aquest sentit dels anys 1989, 1998 i 2010.  Solidaritat es basa en això per aconseguir que la Cambra debati i decideixi sobre l'exercici d'aquest dret.

Solidaritat ja havia assegurat que no admetre a tràmit la proposta 'desnaturalitzaria els principis de la democràcia parlamentària'. A més i per tal de pressionar els membres de la mesa de l'acceptació a tràmit de la proposició de Llei sobre la Declaració d'Independència, el partit de Joan Laporta havia iniciat una campanya d'enviament massiu de correus electrònics on la ciutadania s'adreçava a la mesa exigint el tràmit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
angel fletxa vacarisses
9 de febrer de 2011, 20.33 h

crec que els partits catalans estan fen el ridicul con sempre, sino van tots a la une, i a favor del pais, no arribarem a cap lloc, prou de interesos de partit i si de catalunya. ja ni ha prou senyors politics...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
9 de febrer de 2011, 12.50 h

Volem fets i no paraules!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
9 de febrer de 2011, 03.52 h

Quan diu "immobilistes" es refereix a ells mateixos, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de febrer de 2011, 21.03 h

'els que tenen pressa'?

Ja veig que us sembla poc el que hem esperat i patit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ArturO fletxa Canet
8 de febrer de 2011, 18.33 h

Doncs crec que si que ni han que ATURARAN LA TRANSICIÓ (un altre cop) NACIONAL de CATALUNYA i seran com sempre han estat els UNIONISTES amb Espanya. Unionistes de la federació conservadora CiU, avui un altre cop al govern i els del PSC, PP i IC.

Prou transició i mes AUTODETERMINACIÓ !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.