directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Cent personalitats del món social i cultural donen suport a Barcelona Decideix

Muriel Casals, Anna Sahun, Justo Molinero, Oriol Bohigas i Alfred Bosch han cridat a la participació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Nombroses personalitats del món cultural i social català han donat suport aquest dimecres a la campanya de recollida de vot anticipat per a la consulta sobre la independència de Catalunya que organitza Barcelona Decideix per al 10 d'abril. Per tal d'animar els barcelonins a participar, han votat anticipadament per fer explícit el seu suport a aquesta iniciativa. Han intervingut en l'acte el fundador de Ràdio TeleTaxi, Justo Molinero; l’actriu Anna Sahun i l’arquitecte Oriol Bohigas. La presentació ha conclòs amb la projecció del vídeo inèdit 'Dret a decidir!'.
barcelona decideix, consulta barcelona, vot anticipat
Comparteix
   


Etiquetes
Núria Feliu, Arcadi Oliveres, Miquel Sellarès, Isabel Clara-Simó, Pere Tàpies, Josep M. Terricabras, Montserrat Abelló, Jaume Cabré i Pilarín Bayés, entre molts d'altres, s'han aplegat a la Seu d'Òmnium per donar el seu suport a la consulta sobre la independència '10A Barcelona Decideix'. Han estat la representació d'un centenar de personalitats del món cultural i intel·lectual que s'han adherit a la celebració de la consulta a la ciutat.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, ha encetat l'acte i ha recordat que aquest consulta '10A Barcelona Decideix' 'és la culminació de tot un procés' de consultes a més de 500 municipis de Catalunya. La presidenta ha afegit que Barcelona ha de tornar a exercir de capital tal i com ho va fer amb la manifestació del 10 de juliol, que 'ha servit' per demostrar que els ciutadans es mobilitzen tots junts 'poden canviar el curs de les coses'.

Crida a la participació
Tal i com ha fet la presidenta, el locutor Justo Molinero ha animat a la participació ja que segons les seves paraules 'hem de tenir dret a decidir, ara més que mai', referint-se a la reunió entre els presidents Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero. 'Ara és el torn dels ciutadans', ha dit Molinero, i ha afegit que 'del tarannà i la manera de fer del dia 10, en dependrà el futur dels nostres fills'.

Durant l'acte, s'ha projectat un vídeo en què el desaparegut lingüista Joan Solà anima a la participació a la consulta, una jornada en la que ell volia participar. De les paraules de Solà, se'n desprèn que una consulta d'aquestes característiques 'té més valor que si en tingués de real perquè en aquest cas s'hi va simplement perquè es vol'.

El portaveu de l'organització de la consulta a la ciutat, Alfred Bosch, ha animat a la participació i a fer ús del vot anticipat que està tenint una bona resposta perquè 'la gent està votant massivament'. Bosch ha dit que s'està trencant un 'estereotip' que deia que a Barcelona 'seria impossible i no funcionaria'. 'La consulta està entrant a Barcelona amb èxit', ha afirmat Bosch.

El portaveu ha demanat participació entre la classe política i s'ha dirigit al president Artur Mas a qui 'modestament' ha demanat que 'es pensi bé' la decisió d'anar o no a votar perquè, segons Bosch, 'l'abstenció no ajuda a avançar'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
joan fletxa cornella
11 de febrer de 2011, 20.28 h

els catalans no decidim, decidiu vosaltres els políticcs, l´únic que voleu els polítics independentistes es quedar-vos el tros de pastis que se´n porta el govern central, i tenir-ho tot sota control com fa la mafia i no donar explicacions a ningú, o si fossin independents els catalans cobrarien més o baixaran els impostos,al principi segur que si pero després començaran com sempre, "hem de pujar els impostos per poder fer front aixó o alló altre" i excuses de sempre, en fi, independe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
xavier fletxa españa
9 de febrer de 2011, 23.38 h

vaya monto de genta subvencionada con mis impuestos ,madre mia ,lo que estos hacen por una zanahoria jajajajajajaj


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.