directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol: 'La relació entre Espanya i Catalunya mai havia estat tan malament i anirà a pitjor'

L'expresident alerta que s'ha perdut el 'respecte' per Catalunya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, considera que la relació entre Espanya i Catalunya 'mai havia estat tan malament' i preveu que 'anirà a pitjor', fins al punt que, si no canvia, Catalunya podria perdre la capacitat de tenir un projecte propi. En un seminari econòmic que s'ha organitzat aquest dimecres a Girona, Pujol ha vingut a dir que la política econòmica i social espanyola s'ha reorientat en la direcció correcta gràcies a que el govern de Zapatero 'ja no mana' i es limita a seguir les directrius de fora i ha augurat que la situació millorarà però no ha concretat quan. 'Estic esperançat', ha assenyalat, davant més d'un centenar d'empresaris i personalitats del món econòmic gironí.
jordi pujol, expresident
Comparteix
   


Etiquetes
El que va ser president de la Generalitat durant 23 anys, ha començat la seva intervenció afirmant que, tot i que la situació econòmica actual és dolenta, la previsió és que vagi millorant, gràcies al fet que el govern espanyol 'ja no mana' i li 'diuen el que ha de fer'. En aquest sentit, ha explicat que tant a nivell econòmic com social hi ha hagut un 'canvi de rasant' a partir del maig del 2010, moment en què el govern de Zapatero 'assumeix' les indicacions que li vénen 'de fora'. Aquesta ha estat 'la sort' d'Espanya, ha dit, i des de llavors ha començat a fer polítiques 'coherents' i a complir els deures' que li manaven. Fins llavors, ha dit, s'havien negat a reconèixer que hi havia crisi i no havia fet 'el que calia fer'.

Pujol ha volgut donar un missatge esperançador als empresaris assistents. 'Tinguin confiança', els ha dit, 'Europa sortirà de la crisi' i es reforçarà l'estat del benestar perquè sigui 'viable'. 'Potser serem els últims en fer-ho', com ja ha passat a nivell econòmic i social, però també s'hi arribarà. Per altra banda, ha subratllat el fet que a Catalunya 'hi ha país' i molta gent que treballa, i ha destacat l'impuls que l'economia catalana ha fet a nivell d'exportacions, en àmbits com el de la investigació.

Les males relacions entre Catalunya i Espanya
Davant aquest futur favorable, però hi ha una cosa que no va bé, que indirectament també pot perjudicar a l'economia. I és la relació entre Espanya i Catalunya. 'Mai havia estat tan malament i anirà a pitjor', ha sentenciat. Pujol s'ha referit a la 'desafecció' que José Montilla ja va expressar fa uns mesos i ha anat més enllà. Ha alertat de la pèrdua del 'respecte' i 'admiració' que abans la gent del carrer i de l'estat espanyol sentien, però també a nivell polític i institucional, posant l'exemple del Tribunal Constitucional. 'Tot això ha desaparegut', ha dit. I ha alertat que pot portar un 'esborrament' de la política, 'progressiu' però 'intens' i cap a la desaparició de la identitat com a país i de la capacitat de Catalunya de 'tenir un projecte'. Pujol ha mesurat les paraules i en cap moment ha parlat d'independència, com sí ho havia fet ara fa uns dies, quan va dir que la política espanyola podia empènyer Catalunya cap a dues opcions: o a la desaparició com a nació o la independència. Aquesta última opció ni l'ha esmentada.

Pujol ha fet aquestes reflexions durant la clausura de la jornada tècnica 'Alternatives financeres en temps de crisi', dirigida a empresaris, autònoms i directius de PIMES, organitzat per la FOEG juntament amb la Fundació + Empresa. Durant la seva intervenció, ha manifestat que les seves opinions són valoracions personals, de 'tal com veu la realitat' i sense ànim de 'comprometre' a cap grup polític ni govern.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
10 de febrer de 2011, 23.52 h

-mai NO havia estat tan malament


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de febrer de 2011, 17.40 h

Sr. Pujol, Vostè diu (SIC) ":...Tot això ha desaparegut', ha dit. I ha alertat que pot portar un 'esborrament' de la política, 'progressiu' però 'intens' i cap a la desaparició de la identitat com a país i de la capacitat de Catalunya de 'tenir un projecte". Llavors, Vostè que últimament sembla que li ha vingut una mena d'hemorràgia verbal (perquè no para de dir i manifestar moltes coses), què opina què hauríem de fer ???. Seguir fil per randa el seu dofinet l'Artur i el seu íntim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
No fotis ??? fletxa Casa Meva
10 de febrer de 2011, 15.43 h

S'ha de ser un iluminat de tres parells de nassos per dir aquestes grans "veritats", no ? I no aniria millor que anés a visitar obres com fan la resta de jubilats, Sr.Pujol ?

O es que encara ens vindrà a la memòria que vostè va governar durant 23 anys i que no pot despistar com si en tot això vostè no hi tingués res a veure.

Quina barra !!! Deu ser un tret comú a uns quants convergents ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de febrer de 2011, 22.27 h

Pura física: una esquerda sempre tindrà la tendència d'esquerdar-se més... fins quan hem d'aguantar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.