directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig assegura que aquesta és la legislatura 'del trencament'

'Si no ens deixen ser una part de l'Estat amb totes les nostres condicions, haurem de començar a pensar en buscar solucions diferents', afirma

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, està convençut que aquesta legislatura serà la del 'trencament' d'un model que ofega 'econòmicament i financerament' Catalunya i que representa 'una amenaça' al sistema educatiu o a la connexió internacional del país. Puig, enquadrat en l'ala sobiranista de CDC, considra que l'Estat espanyol ha de fer un esforç per entendre Catalunya tal com és si no vol que aquesta opti per vies diferents a les actuals.
Felip Puig, CiU, Interior
Comparteix
   


Etiquetes
Per això ha dit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que 'Catalunya és una part d'aquest Estat. I si no ens deixen ser una part d'aquest Estat amb totes les nostres condicions haurem de començar a pensar en buscar solucions diferents'.

Puig també ha recordat que el Govern està fent un esforç 'molt important' per reduir la despesa pública i ha advertit que no es pot fer a costa 'de la garantia dels serveis públics'. Ha considerat 'molt difícil' fer una retallada superior al 10% anunciat, tal com va reclamar José Luís Rodríguez Zapatero a Artur Mas en la reunió de dilluns passat a la Moncloa, però concretament ha dit: 'Serà difícil que puguem fer una retallada molt més enllà del 10, de l'11, del 12%'. Admet, doncs, una retallada fins a dos punts per sobre de la xifra defensada pel Govern fins que ha transcendit la petició de Zapatero. Ho ha dit a Catalunya Ràdio.

Tot i això, també ha volgut advertir que la Generalitat ja està fent els deures que se li reclamen, i que farà un pressupost auster 'per primera vegada en molts anys' amb l'objectiu de facilitar la reactivació econòmica la disminució de l'atur.

És per això que, a la demanda d'una retallada superior de Zapatero, que Puig ha declarat: 'Farem esforços, però esperem corresponsabilitat'. I ha recordat que hi ha molts ministeris que en els darrers anys 's'han buidat de competències' però mantenen 'la despesa i el nombre de funcionaris'.

Ha afegit que l'esforç de la Generalitat de reduir departaments, estructures, dirigents i organismes no l'ha fet 'amb la mateixa intensitat' el Govern de l'Estat. I ha reblat: 'I ja no vull parlar d'altres comunitats autònomes'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
11 de febrer de 2011, 13.48 h

tant de bo fos cert, però aquests de CiU borden molt i mosseguen poc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 de febrer de 2011, 10.12 h

Aquest home és un altre renegat català. Dient aquestes coses, com ha dit el comentari 2, ni fareu por a ecspana ni fareu res. Sí, una cosa aconseguireu: Que els vostres votants, que demostren ser una colla de babaus, badocs i analfabets polítics, us vagin creient, i així podreu seguir remenant l'olla. La vanguardia i rac1 us estan sumament agraïts. Francament, entre el què escoltem últimament del vostre expresident i les vostres manifestacions, feu realment pena. Sr. Felip Puig, el cas ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
11 de febrer de 2011, 10.09 h

Quanta raó

http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de febrer de 2011, 08.47 h

#3 Daniel, molt d'acord amb tú. No podem esperar, ja no ens queda temps. L'estat ep.panyol ha fet malvé qualsevol intent d'acostament per part de Catalunya des de fa molt i molt de temps. Ara ja no hi ha marxa enrera i ells ho han volgut així, per tant, per qué demorar més el que es inevitable per la nostra supervivència?.
Es que... com diuen a l'Empordà: " n'hi falta un pél de cony!!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
David29 fletxa Manresa
11 de febrer de 2011, 00.25 h

no pot ser viure pidolant i amb 4 duros... Aixo no pot ser! no hem de retallar, sino que necessitem millor finançament! sino, li recomano aquest senyor Puig que miri quines dades surten a un article sobre aquest tema a http://salvadorpla.wordpress.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Daniel fletxa Arbucies
10 de febrer de 2011, 16.15 h

Que voleu trencar?'!! si seguim gaires dies més dins d'espanya, el que trecarem serà CATALUNYA!! A que espereu!!!!!!!!! ja us han dit que no hi ha solució per catalunya, fins i tot el model d'autonomies està criticat per el PSOE i no diguem per el PP que el vol abolir!! i amb aquests voleu negociar un pacte fiscal per catalunya??!! no us enganyeu més, si us plau!! que la societat catalana necessita SOLUCIONS JA!. No sigueu covards!! Ara que encara tenim les eines declarem la Independènci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
No fotis ??? fletxa Casa Meva
10 de febrer de 2011, 15.50 h

Un altre il·luminat convergent ... ufff... que dius que trencaràs que ??? Com a molt trencaràs un got a casa teva i per accident.

No digueu bajanades i sigueu seriosos, que enganyar al personal és lleig. Si us penseu que fareu "por" a la resta d'Espanya o al Govern ho porteu clar.

El problema és que la vostra super-coartada-excusa (esperem a l'any que ve que tornarà el PP) se'ns acabarà menjant a tots.

Es ben be, que no esteu entre el 20% d'aturats, ni vosaltres ni la vostra familia, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Arnau MIR de TOST fletxa TOTS, som Arnau Mir de Tost
10 de febrer de 2011, 13.02 h

TRENCAMENT.? per teva i del teu MAS. no ho crec pas...!! mes aviat serà una legislatura mes del AGERMANAMENT UNIONISTA entre CiU,PSC i PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.