directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Twitter accepta finalment la traducció al català

L'impulsor de la inciativa per catalanitzar la xarxa social, Albert Cuesta, pretén ara la creació d'un sistema que permeti indicar l'idioma de les piulades

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Twitter serà també en català. Així ho ha afirmat el director general de la xarxa, Dick Costolo, mitjançant el mateix Twitter en una piulada dirigida al periodista Albert Cuesta, responsable de la campanya que demana la xarxa social en català. En 140 caràcters, Cuesta ha anunciat que hi haurà una traducció al català, fet que ha estat confirmat poc després pel cap de productes de l'empresa, Jinen Kamdar, en una altra piulada dirigida al periodista català. Twitter té un sistema de traducció que funciona amb la col·laboració dels usuaris de la xarxa des del portal de Centre de Traducció, encara que la proposta de Cuesta va més enllà. El que pretén és demanar un sistema que permeti a Twitter indicar l'idioma de cadascuna de les piulades i, al seguidor, escollir en quin idioma vol seguir-les.
twitter
Comparteix
   


Etiquetes
Després de moltes queixes, Twitter ha parlat clar finalment i ha acceptat la traducció dels seus continguts en català. El silenci i les ambigüitats dels darrers dies han acabat aquest dimarts mitjançant una piulada que el director general de la xarxa, Dick Costolo, ha enviat al periodista Albert Cuesta. En el breu missatge, Cuesta ha pogut llegir l'acceptació de la proposta que demanava la campanya que havia iniciat i, posteriorment, ha rebut confirmació per part de Jinen Kamda, cap de productes de la xarxa social. La noticia que s'ha conegut avui, feia mesos que s'estava madurant gràcies a les reunions que Cuesta va mantenir amb els responsables de l'empresa de missatges curts a San Francisco.

Escollir la llengua que en que es vol seguir les piulades, el proper pas
Ara, el periodista català ha demanat un pas més per poder indicar l'idioma de cadascuna de les piulades i, al seguidor, escollir en quina llengua les vol seguir. Aquest fet és, segons Cuesta, facilitaria la participació de persones que escriuen en més d'un idioma.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.