directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament i ERC trenquen el pacte a Girona

La formació de Carretero haurà de decidir si concorre en solitari a les municipals o si descarta presentar-se per deixar via lliure als republicans

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tot i que el pacte entre ERC i Reagrupament per presentar una candidatura conjunta per a les municipals a Girona es donava per fet, l'últim serrell que quedava per concretar ha acabat dinamitant l'acord. Tal i com ja va avançar AraGirona.cat, republicans i reagrupats encara no havien tancat quina seria la posició del candidat de RCat a la llista i la proposta d'ERC s'ha trobat amb un 'No' per part dels de Joan Carretero. Així, Girona ha passat de situar-se entre les localitats on s'estaven produint pactes per passar a engreixar la llista de poblacions, com Lleida, on les desavinences han impedit una candidatura unitària. Ara Reagrupament ha de decidir si concorre en solitari a les municipals o bé si llança la tovallola per no disgregar el vot independentista.


Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa Nació Digital, ERC hauria ofert el tercer lloc a la llista a Reagrupament, una posició destacada tenint en compte que els republicans van obtenir quatre regidors al consistori gironí en les darreres municipals l'any 2007. Tot i això, ERC hauria anat més enllà exigint que fos Miquel Casals, coordinador de RCat a Girona, qui ocupés aquesta posició i no Carles Bonaventura, una proposta que la formació de Joan Carretero troba 'inacceptable'. Els reagrupats haurien considerat 'acceptable' que Bonaventura fos el número tres i haurien donat per bo l'acord.

Segons informa el digital, RCat debatrà aquest dijous en assemblea si es presenta en solitari o si opta per no presentar-se a Girona. Un sector de la militància optaria per llançar la tovallola després de l'experiència de la derrota electoral viscuda el 28-N.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ca l'Enric fletxa Girona
17 de febrer de 2011, 16.45 h

Republicà, tens raó i el pitjor és que segons tinc entès Rcat exigia que malgrat haver sigut tan destraler contra ERC anés de segon i no de tercer.
A ERC hi ha sentit comú i seny, cosa que no sembla que tinguin altres independentistes. On s'ha vist que un partit que no ha tret cap representació enlloc demani anar de segon?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 de febrer de 2011, 13.36 h

JA ni ha prou de festivals a càrrec d'ERC. Cal tancar i arribar a acords a tots, però no a qualsevol preu i menys fer.ne un serial diari i per entregues a tots els mitjans. No vull que el vot es torni a dispersar i malmetre tans anys de treball i de bona feina feta per part d'ERC arreu dels municipis de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de febrer de 2011, 12.31 h

#4 No hi ha res a fer amb aquesta gent. Tots volen sortir a la foto i tots volen sucar de la memella. Aquests aprenents de politicastres (tots) després de la desfeta que va patir el moviment independentista a les últimes eleccions, es veu que no van après la lliçó. Francament, penso que són una colla de rucs tots plegats, a més que com Vostè molt bé diu, es veu que el país, o sigui Catalunya és cosa secundària, ja que prevalen les nòmines davant del benestar del país i de la gent ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ciscu fletxa Girona
17 de febrer de 2011, 07.52 h

I que esperaveu? Tants nens macos a la mateixa olleta!!! erc que vagi disfrutant la seva merecuda caiguda. rcat, a Girona, que aprengui a distingir les vedetes locals amb la seriositat de fer política independentista. Els de si que sàpiguen que es treballar-se amb anys la política de carrer, i no tant de carrer, a la ciutat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Tordera
17 de febrer de 2011, 07.31 h

JA ESTEU CANSANT , CADA DIA AMB ELS PACTES I ELS TRENCAMENTS ENTRE RCAT-SI-ERC-CUP-..... ETC , A VEURE SI US DEIXEU DE PUNYETES TOTS PLEGATS ! , ESTEU MAREJANT A LA GENT AMB AQUEST ESPECTACLE . VOLEU REPARTIR EL 10 O EL 15 % DE VOTS ENTRE 3, 4 O 5 PARTITS .......... ! DONCS ESTEU BOJOS, NO FAREM RES . EL PRIMER, CATALUNYA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Republicà fletxa Barcelona
17 de febrer de 2011, 00.38 h

En tot els partits hi ha gent de tota mena i el Bonaventura que volia posar Reagrupament a la llista de 3 era potser el Reagrupat de tot Catalunya que havia posat més a caldo a ERC per terra, mar i aire.

Podrien haver triat a una persona més "neutral" més que res perque queda extrany que un acerrim rival i un critic despiatat d´un partit, en 2 mesos vagi a les llistes amb els criticats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de febrer de 2011, 00.01 h


Reagrupament no ha trencat cap pacte. Encara és hora que Erc Girona digui alguna cosa sobre què ja passat després de setmanes negociant i amb un pacte practicament tancat. Erc no és ningú per dir a Reagrupament qui ja d'ocupar el 3er lloc pactat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Republicà fletxa Barcelona
16 de febrer de 2011, 23.52 h

Que hi hagi baralles per fer les llistes municipals és més antic que l´anar a peu. Tampoc cal ara fer-ne un drama.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.