directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ultradreta pressiona la RAE perquè es desmarqui del suport a la immersió lingüística catalana

Demanen als seus membres que desautoritzin el president de l'Acadèmia, que va assegurar que el castellà no estava perseguit al Principat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Asociación por la Tolerancia, coneguda pels seus constants manifestos a favor de la unitat d'Espanya i contra la llengua i la cultura catalanes, ha fet pública una demanda als membres de la Real Academia Española (RAE) per tal que 'facin tot el possible' per deslligar la institució de les declaracions del seu director, José Manuel Blecua, que el desembre passat va negar que el castellà estigui perseguit a Catalunya i va defensar la immersió lingüística a les escoles com un model d'educació perfectament 'vàlid'. Per l'associació ultradretana, amb les seves paraules Blecua 'va prendre partit per una opció política determinada' i 'van perjudicar la necessària neutralitat de la institució'. Els 'tolerants' demanen que els acadèmics es pronunciïn contra Blecua i a favor d'acabar amb la immersió.
Tal com informa La Voz de Barcelona, des de l'Asociación por la Tolerancia s'assegura que les paraules de Blecua s'han estat utilitzant pels nacionalistes, que les fan servir d'arguments per defensar l'actual model d'immersió lingüística, un model que, segons els unionistes, 'va en contra de les persones que, emparades per la Constitució i exigint exercir totes les llibertats com a ciutadans, han triat expressar-se en llengua castellana també a Catalunya, i que desitgen exercir com a pares la potestat de triar en quina llengua s'eduquen els seus fills'.

L'exercici de demagògia continua, i la carta enviada als acadèmics de la RAE assegura que els promotors de la immersió lingüística, com José Montilla o Artur Mas, porten els seus fills a centres privats on no funciona la immersió lingüística, 'amb l'objectiu que siguin acadèmicament competents en una llengua tan important a nivell mundial com l'espanyola'.

Cal recordar que l'Asociación por la Tolerancia fa anys que treballa contra la normalització lingüística i contra les llibertats de Catalunya. En aquest sentit, ha promogut manifestos a favor de la unitat d'Espanya on es demanava que s'acabés amb l'Estatut perquè 'amenaça les institucions democràtiques', i fa quatre anys van concedir una medalla a Mario Vargas Llosa per les seves declaracions anticatalanes, que van portar-lo a signar el 'Manifiesto por la lengua común'. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Bcn
18 de febrer de 2011, 20.12 h

#1 El més trist és que aquests "cervell de simi" aconsegueixen més comportant-se com a tals que tots nosaltres sent tant assenyats. Si deixem pas a la rauxa ens poden tractar de nazis, terroristes, etc... però els aliats només van derrotar els nazis quan es van deixar d'hòsties i van començar a bombardejar les ciutats alemanyes. Potser ja és hora plantar cara de debò: menys manis "cumbayà" i més acció és el que ens cal (no vull dir agafar fussells ni fotre bombes, però ara mateix ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de febrer de 2011, 11.58 h

Després que ens vingui el borbó dient que el castellanufo era llengua "de encuentro". Valents feixistes tots plegats. Si juntèssim els cervells de tots ells, només podríem recompondre un cervell de simi, amb perdó d'aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.