directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rigau recorda que és la Generalitat qui fixa la proporcionalitat entre català i castellà

Davant les amenaces de Ciutadans d'anar a la justícia si no es compleix el que va dictar el Suprem

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha defensat que és el Govern el que ha de fixar la proporcionalitat del català i el castellà a les aules i que així ho ha fet. La consellera ha contestat el diputat de C's Albert Rivera que ha acusat la Generalitat de no complir les tres sentències del Tribunal Suprem sobre el model d'immersió lingüística. Rigau ha mostrat el seu respecte per la justícia i ella i Rivera s'han llençat retrets sobre la diferent interpretació de les sentències. La consellera ha defensat que aquestes estableixen que la proporcionalitat de les llengües les marca el Govern, mentre que el diputat de C's ha assegurat que diuen que el català és vehicular però 'el castellà també ho és'.
irene rigau
Comparteix
   


Etiquetes
Rivera ha instat al Departament d'Educació a complir aquestes sentències ja que reconeixen 'un dret' dels ciutadans. S'ha mostrat partidari de debatre el percentatge per a cada llengua però ha assegurat que 'el que no es pot debatre és que hi ha dues llengües vehiculars'.

Durant un moment de la seva intervenció, el diputat ha ensenyat a la consellera un foli sobre una avaluació que una escola va fer als seus alumnes i en la que, segons Rivera, marcaven amb un adhesiu vermell la resposta d'un nen que assegurava que parlava castellà a classe, moment en que el diputat s'ha enganxat un adhesiu igual per parlar en castellà.

Rivera ha demanat a Rigau que aposti per un model d'educació que inclogui l'aprenentatge d'algunes matèries en català, altres en castellà i altres en anglès. Ha afegit que C's no defensa la separació dels alumnes per raó de llengua sinó un sistema trilingüe.

Rivera ha preguntat com complirà el Govern aquestes sentències i que, en cas de no fer-ho, 'només quedarà la via judicial'.

El diputat del PP Pedrdo Chumillas també ha preguntat a la consellera sobre aquest assumpte i li ha demanat que compleixi això que ha dictaminat 'el poder judicial'.

Rigau ha lamentat que la qüestió lingüística continuï sent motiu de discussió al Parlament i ha assegurat que l'objectiu del sistema educatiu és que en acabar l'etapa obligatòria els alumnes tinguin un domini tant del català del castellà, com ha assegurat que està passant. 'Hagi governat qui hagi governat sempre s'ha complert', ha dit.

Rigau ha dit que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) està recorreguda però no dictaminada per la qual cosa 'és vigent la seva aplicació'. A més, ha afirmat que les sentències del TS afecten a 'casos particulars'. La resta de grups parlamentaris han mostrat el seu suport al Govern en aquest assumpte.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Utopia fletxa BCN
18 de febrer de 2011, 19.46 h

És trist que els que fan les lleis no les facin complir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
18 de febrer de 2011, 13.05 h

Molt bé Rivera!! A partir d'ara manualitats, gimnàstica i música en català, mates, socials i ciències en ecspanyol, la resta en anglès!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.