directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les discoteques i sales de festa catalanes obriran fins a les 6 des d'aquest cap de setmana

L'ampliació d'horaris no ha arribat als bars musicals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les discoteques, sales de ball i sales de festa amb espectacle podran tancar una hora més tard, fins a les 6 de la matinada, els dissabtes, diumenges i festius a partir d'aquest cap de setmana. Els dies laborables obriran mitja hora més, fins a les 5. Les federacions de locals celebren l'ampliació però lamenten que no s'hagi ampliat l'horari de bars musicals.
discoteca sala festa
Comparteix
   


Etiquetes
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir la nova ordre d'horaris de la Direcció General de Jocs i Espectacles, que entrarà en vigor avui.

La mesura preveu adaptar els horaris de tancament de discoteques i sales al transport públic per reduir la sinistralitat i per evitar molèsties als veïns per les aglomeracions originades al carrer a l'hora del tancament, segons ha destacat la Conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

L'objectiu de la iniciativa és compatibilitzar l'oci amb el descans i la mobilitat sostenible. La nova ordre només afecta discoteques, sales de ball i sales de festa, mentre que la resta d'establiments no tindran cap modificació i continuaran amb els mateixos horaris d'obertura i tancament actuals.

Els bars musicals no modifiquen horaris


La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives i Musicals (Fecasarm) i la Federació Catalana d'Associacions de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) han celebrat avui l'entrada en vigor des d'aquesta nit dels nous horaris per a discoteques i sales de festa, però han lamentat que l'ampliació d'horaris no inclogui els bars musicals, malgrat les 20.000 firmes que van recollir en aquest sentit.

Els bars musicals mantenen el seu horari i només podran obrir fins a les 2.30 entre setmana i fins a les 3 els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

Des de Fecasarm, el seu president, Joaquim Boadas, ha celebrat que "per primera vegada en la història" Catalunya superi el sostre de les 5 del matí i ha mostrat la seva esperança que això faci els locals catalans "més competitius" respecte dels de València, Madrid i Balears, on "fa més de 10 anys que les discoteques poden obrir fins a les 7, 7.30 i 8, respectivament".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.